3 "απανωτά" Wine Fairs τα επόμενα 3 Σαββατοκύριακα!

Αν είσαι "συστηματικός" οινόφιλος, ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβεις ότι ήρθε το φθινόπωρο δεν είναι ούτε τα φύλλα των δέντρων που κιτρινίζουν, ούτε η μέρα που μικραίνει, αλλά ούτε και η ψύχρα και η συννεφιά που διαδέχονται την καλοκαιρινή λιακάδα. Κι αυτό γιατί το έχεις ήδη καταλάβει όταν δεις ότι αρχίζουν οι εκθέσεις κρασιών, τα "wine fairs", των μεγάλων εισαγωγέων/διανομέων της Ελληνικής αγοράς. Ε λοιπόν, η εποχή που όλοι περιμέναμε ήρθε - και εδώ θα μάθετε που να πάτε και τι να κάνετε!

Έχουμε και λέμε, λοιπόν. Όπως κάθε χρόνο, την "κορδέλα" κόβει η εταιρεία ΟΙΝΟΚΟΣΜΟΣ. Το Oenocosmos Wine Fair θα λάβει χώρα αυτή την Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου, στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, στο Σύνταγμα. Θα υπάρχουν προς δοκιμή επιλεγμένες ετικέτες από το εξαιρετικά ποιοτικό portfolio της εταιρείας, που περιλαμβάνει οινοποιεία και οίκους από όλο τον παλαιό και νέο κόσμο. Παρόντες θα είναι οι κ.κ. Jean Marie Bourgeois, από το Domaine Henri Bourgeois στον Λίγηρα και Raymond Ringeval, από τον οίκο Champagne Palmer & Co στην Καμπανία, που θα βρίσκονται στα δικά τους stands για να γνωρίσουν τους επισκέπτες της έκθεσης και να δοκιμάσουν μαζί τα κρασιά τους. Μην ξεχάσετε, επίσης, να επισκεφτείτε το stand του Κτήματος Πατεριανάκη, από το Ηράκλειο της Κρήτης, για να δοκιμάσετε ορισμένα από τα πιο αξιόλογα κρασιά του Κρητικού Αμπελώνα. Νωρίτερα, για τους επαγγελματίες και κατόπιν εγγραφής, ο κ. Bourgeois θα παρουσιάσει μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κάθετη δοκιμή (2 ετικέτες από 5 εσοδείες) των κορυφαίων ετικετών Sancerre του οινοποιείου του. Η ομάδα του kylix.gr θα βρισκόμαστε κι εμείς εκεί, αφού η εταιρεία ΟΙΝΟΚΟΣΜΟΣ είναι η "μαμά" μας! Σημειώνεται ότι οι πόρτες ανοίγουν στις 14.00 και κλείνουν στις 20.00 και η είσοδος για το οινόφιλο κοινό είναι δωρεάν.

Την επόμενη Κυριακή, 5 Οκτωβρίου, τη σκυτάλη παίρνει το Cellier Wine Fair. Φέτος διοργανώνεται για 9η χρονιά και θα λάβει χώρα στο Ξενοδοχείο Intercontinental. Θα περιλαμβάνει κρασιά από περισσότερους από 40 Έλληνες και ξένους συνεργάτες και παραγωγούς, ποτά, delicatessen, δώρα και άλλα προϊόντα. Επιπλέον, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα υπάρχει και έκθεση ζωγραφικής με θέμα το κρασί, και μέρος από τα έσοδα των πωλήσεων θα προσφερθεί σε φιλανθρωπικό ίδρυμα. Τέλος, μια κάθετη δοκιμή της ετικέτας "Γιαννακοχώρι" από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη στη Νάουσα θα κεντρίσει αναμφισβήτητα το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Οι πόρτες ανοίγουν στις 11.00 και κλείνουν στις 20.00 και η είσοδος για το οινόφιλο κοινό είναι δωρεάν.

Και η σεζόν κλείνει μια Κυριακή μετά, στις 12 Οκτωβρίου, με την έκθεση της εισαγωγικής εταιρείας ΑΙΟΛΟΣ, η οποία θα λάβει επίσης χώρα στο Ξενοδοχείο Intercontinental. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν επιλογές από το εξαιρετικό portfolio Ελληνικών και διεθνών ετικετών της εταιρείας, καθώς και να γνωρίσουν εκπροσώπους των οινοποιείων Ceretto από το Piemonte και Villa Maria από τη Νέα Ζηλανδία. Επίσης, φέτος θα βρίσκεται στη συγκεκριμένη εκδήλωση, για πρώτη φορά, η οινοποιία Κατώγι-Στροφιλιά, που πρόσφατα ξεκίνησε να συνεργάζεται με τον ΑΙΟΛΟ. Οι πόρτες ανοίγουν στις 11.00 και κλείνουν στις 20.00 και η είσοδος για το οινόφιλο κοινό είναι δωρεάν.

Ελπίζω ότι, μέσα από τις 3 αυτές εκθέσεις, θα έχουμε όλοι την ευκαιρία να δοκιμάσουμε αρκετές από τις καλύτερες Ελληνικές και διεθνείς ετικέτες κρασιού που διατίθενται στην Ελληνική αγορά. Εγώ θα επισκεφτώ, εννοείται, και τις τρεις, οπότε θα χαρώ ιδιαίτερα να σας δω όλους εκεί!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v