ΑΠΟΨΕΙΣTELEGOURMETService

Cash is king! Τελεία και παύλα!...

Είναι πραγματικά ευχάριστο να βλέπεις νέες επιχειρήσεις στην εστίαση να ξεκινούν αυτό τον καιρό (όταν πολλές γύρω μας κλείνουν) και ο κόσμος να τις αγκαλιάζει αμέσως - ειδικά όταν το αξίζουν. Τέτοια περίπτωση είναι το bar-restaurant Cash στο Κεφαλάρι, το οποίο για μένα δείχνει να είναι Η άφιξη της νέας σεζόν. Από τη μέρα που ξεκίνησε (και δεν έχει ένα μήνα νομίζω), είναι συνεχώς γεμάτο και συζητιέται παντού.

Τι το τρομερό έχει το Cash, θα αναρωτηθεί κανείς, και πέτυχε "με το καλημέρα"; Είναι το εκπληκτικό σημείο στο Κεφαλάρι (εκεί που μέχρι πριν κάποιο καιρό στεγαζόταν το Far East, για όσους θυμούνται); Είναι ο πανέμορφα διαμορφωμένος εξωτερικός χώρος (ο εσωτερικός θα είναι η έκπληξη του χειμώνα); Είναι η νόστιμη, μοντέρνα, σωστά δημιουργική κουζίνα του; Είναι η ενημερωμένη και πλούσια λίστα κρασιών του; Είναι το κεφάτο και ευφάνταστο μπαρ του; Μήπως ακόμα είναι οι πολύ λογικές - γι αυτό που προσφέρει - τιμές του;

Είναι όλα τα παραπάνω, θα σας απαντήσω. Αλλά όχι μόνο. Γιατί εγώ πιστεύω ότι εκεί που το Cash κάνει τη διαφορά είναι στις "υπογραφές" πίσω από κάθε πτυχή του. Τι εννοώ; Ότι κάθε συστατικό της (ήδη) επιτυχημένης συνταγής του Cash υπογράφεται από μία ομάδα επαγγελματιών με πορεία, γνώση, εμπειρία και επιτυχία στον χώρο τους. Δηλαδή: Ιδιοκτήτης είναι ο Γιάννης Μωράκης, επιχειρηματίας με άκρως επιτυχημένα ονόματα στην εστίαση στο ενεργητικό του, όπως το Guzel και το LaLu. Η διαμόρφωση του χώρου έγινε από τον κορυφαίο αρχιτέκτονα και interior designer Γιώργο Μέρλο. Στο τιμόνι του εστιατορίου ο Νεκτάριος Ντάλλας, ο οποίος, με αντίστοιχη προϋπηρεσία σε "βαριά" ονόματα όπως Βαρούλκο, Σπονδή και 48, κατέχει την τέχνη του restaurant manager όσο ελάχιστοι στο χώρο. Καπετάνιος στην κουζίνα ο Σεφ Γιάννης Σολάκης, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στο Λονδίνο, έχει περάσει από πολύ μεγάλα Αθηναϊκά εστιατόρια, ενώ στο πάλαι ποτέ Big Deals του Κεφαλαρίου κέρδισε τρεις Χρυσούς Σκούφους στη σειρά. Επί των κρασιών ο Σομελιέ Σωτήρης Κανδύλης: νέος, ενημερωμένος, με γνώση και άποψη, προσοχή στη σωστή σχέση ποιότητας-τιμής, και έτοιμος για πειραματισμούς όπου χρειάζεται. Μέχρι και η pastry chef της κουζίνας, για να καταλάβετε, αποτελεί ηχηρή μεταγραφή του χώρου, και είναι άρτι αφιχθείσα από το Λονδίνο, έχοντας διατελέσει patissier στην ομάδα του Gordon Ramsay επί 5 χρόνια (συγχωρέστε με, δεν σημείωσα το όνομά της).

|ig:1-3|

Φάγαμε εξαιρετικά. Το μενού περιλαμβάνει εκπληκτικές γεύσεις και της στεριάς και της θάλασσας. Ειδικά η τριλογία των ταρτάρ ψαριών ήταν μία απίστευτη έκρηξη θαλασσινών γεύσεων, ενώ για τους αναποφάσιστους ανάμεσα σε "γη και ύδωρ" υπάρχει το πιάτο Surf n' Turf, που παντρεύει τέλεια το μοσχαρίσιο φιλέτο με την κωλοχτύπα. Επίσης ήπιαμε πολύ όμορφα κρασιά, διαφορετικά με κάθε πιάτο, τόσο από τον Ελληνικό, όσο και από τον ξένο αμπελώνα. Το γλυκό ήταν μία πολύ λεπτή, εξωτική γεύση για το τελείωμα, ενώ η παλαιωμένη, δροσερή γκράπα στο τέλος ήταν ο καλύτερος επίλογος. Και βέβαια πώς να ξεχάσω το Eldertini (Martini με Elderflower - Ελληνιστί "αφροξυλιά") με το οποίο ξεκινήσαμε, ένα από τα πιο απολαυστικά κοκτέιλ που έχω πιει ποτέ (και έχω πιει πολλά, και ειδικά τελευταία...), εμπνευσμένο από τον μυθικό mixologist Dale DeGroff. Όσο για το service, όσο κι αν προσπαθήσει κανείς, δεν θα καταφέρει να του βρει ψεγάδι...

Πρέπει να πώ ότι το βράδυ που η ωραία παρέα μας βρέθηκε στο Cash, η κίνηση στην ευρύτερη περιοχή της Κηφισιάς ήταν υποτονική. Ο κήπος του Cash όμως έσφυζε από πολύ και ωραίο κόσμο (τόσο στο μπαρ όσο και στο εστιατόριο) και μέχρι να φύγουμε το μέρος έδειξε γιατί είναι - χωρίς δεύτερη κουβέντα - the place to be σήμερα. Και το αύριο αναμένεται αντίστοιχα συναρπαστικό όμως, καθώς το χειμερινό Cash υπόσχεται ένα all day restaurant bar, αλλά και μία πιο privé σάλα στον εξίσου όμορφο εσωτερικό του χώρο που ολοκληρώνεται σύντομα.

|ig:4-11|

Το Cash θα με βλέπει πολύ τακτικά. Όχι μόνο επειδή είναι στα μέρη μου, αλλά επειδή είναι ένα μέρος που τα έχει όλα, και έχει όλα τα φόντα να γίνει το τέλειο στέκι, είτε για ποτό είτε για φαγητό - και γιατί όχι και για τα δύο;

Μην χάσετε την ευκαιρία να χαρείτε τις όμορφες εμπειρίες που προσφέρει το Cash κι εσείς. Θα το βρείτε στο κέντρο του Κεφαλαρίου (Δηληγιάννη 54 / 212-1004772). Και θα τα πούμε εκεί!...


"Τα πράγματα δεν τα βλέπουμε όπως είναι, τα βλέπουμε όπως εμείς είμαστε."

Αναΐς Νιν, 1903-1977, Γαλλίδα συγγραφέας

  • 1812 - Ο Ναπολέων Α΄ Βοναπάρτης υποχωρεί από την Μόσχα.
    1935 - Η Κοινωνία των Εθνών επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στην φασιστική Ιταλία για την εισβολή της στην Αιθιοπία.
    1960 - Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφασίζουν την επιβολή εμπάργκο στην κομμουνιστική Κούβα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY