Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Με τον ήλιο τα βγάζω, με τον ήλιο τα μπάζω, τι έχουν τα έρμα;

Με τον ήλιο τα βγάζω, με τον ήλιο τα μπάζω, τι έχουν τα έρμα;

Σε εξίσωση για δυνατούς λύτες εξελίσσεται το δράμα της κυβέρνησης να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί, χωρίς όμως να βλάψει και την ήδη ευπαθή οικονομία, και κυρίως το βαρύ πυροβολικό της, τον τουρισμό.

Έτσι, ενώ ο Πρόεδρος της Γαλλίας κάνει διάγγελμα την ίδια ημέρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και καταφέρνει να κλείσει σε ένα μόλις βράδυ σχεδόν ένα εκατομμύριο νέους εμβολιασμούς,  δηλώνοντας απερίφραστα πως όποιος δεν εμβολιάζεται δεν ταξιδεύει με μέσα της ξηράς (τραίνα και λεωφορεία μεγάλων αποστάσεων, δύο μέσα πολύ δημοφιλή για τις καλοκαιρινές μετακινήσεις των Γάλλων), η ελληνική κυβέρνηση επιλέγει να «θυσιάσει» τους –ούτως ή άλλως μέχρι τώρα κλειστούς, και εξαιρετικά αντιδημοφιλείς το καλοκαίρι– εσωτερικούς χώρους.

Και άντε πες πως κάποιος είχε όντως πρεμούρα να πάει να κάτσει (προσέξτε: να κάτσει, όχι να χορέψει, όρθιοι εξακολουθούν να μην επιτρέπονται πουθενά) μέσα στο αγαπημένο του μπαρ/ ταβερνάκι. Αυτό προϋποθέτει ότι: α. θα πρέπει εκείνη τη μέρα να κανονίσει να βγει μόνο με όσους από τους φίλους του έχουν κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου τους τουλάχιστον πριν από 14 μέρες, και β. να μιλάμε για μια παρέα μη καπνιστών, γιατί ο αντικαπνιστικός νόμος εξακολουθεί να ισχύει και να υποχρεώνει τους εμβολιασμένους καπνιστές να κάθονται έξω.

Οπότε; Άνθρακας ο θησαυρός των «προνομίων» που ο Υπουργός Ανάπτυξης δεν θέλει να τα λέμε προνόμια. Τα ταξίδια στα νησιά λύνονται με ένα rapid test, κι όποιος δεν θέλει να δώσει το 20ευρω κινάει για Πελοπόννησο που τίποτα δεν έχει να ζηλέψει, και η ζωή συνεχίζεται με τρεις χιλιάδες κρούσματα τη μέρα.

SPONSORED LINKS

"Πρέπει να είσαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα"

Ισπανική παροιμία

  • 1768 - Εκδίδεται για πρώτη φορά η εγκυκλοπαίδεια Britannica
    1903 - Η Κυβέρνηση Γεωργίου Θεοτόκη, αναλαμβάνει, στις 6 Δεκεμβρίου 1903 την εξουσία από την απερχόμενη Κυβέρνηση Δημητρίου Ράλλη
    1936 - Θεμελίωση του Σισμανογλείου Νοσοκομείου
    η ορθόδοξη εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Νικολάου (270 - 6 Δεκεμβρίου 343), επισκόπου στα Μύρα της Λυκίας]

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v