Το διάγγελμα Μακρόν έκλεισε 900.000 ραντεβού εμβολιασμών

Κάτι λιγότερο από ένα εκατομμύριο Γάλλοι έκλεισαν ραντεβού για εμβολιασμό το βράδυ της Δευτέρας, αμέσως μετά το διάγγελμα του Προέδρου. Πώς να τους έπεισε άραγε;
Το διάγγελμα Μακρόν έκλεισε 900.000 ραντεβού εμβολιασμών
Ρεκόρ σημειώθηκε στην γαλλική πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό την Δευτέρα 12 Ιουλίου, με σχεδόν ένα εκατομμύριο ανθρώπους, 900.000 για την ακρίβεια, να κλείνουν ταυτόχρονα ραντεβού μέσα σε ένα βράδυ.

Αιτία υπήρξε το διάγγελμα του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος κατέστησε σαφές πως οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα αντιμετωπίζουν στο εξής περιορισμούς, καθώς το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είναι πλέον προϋπόθεση για την είσοδο σε εστιατόρια, κινηματογράφους, συναυλίες και θέατρα, αλλά και για κάθε ταξίδι με τραίνο και λεωφορείο μεγάλων αποστάσεων.

Ο Εμανουέλ Μακρόν απηύθυνε διάγγελμα στον γαλλικό λαό, παρουσιάζοντας σαρωτικά μέτρα για την καταπολέμηση μιας αύξησης που καταγράφεται στις μολύνσεις. Δήλωσε μάλιστα πως ο εμβολιασμός προς το παρόν δεν θα είναι υποχρεωτικός για το γενικό κοινό, αλλά οι περιορισμοί θα επικεντρωθούν σε αυτούς που δεν είναι εμβολιασμένοι.

Για τους εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα, ωστόσο, ο εμβολιασμός θα είναι υποχρεωτικός, και όσοι δεν εμβολιαστούν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα αντιμετωπίσουν συνέπειες, σύμφωνα με τον Γάλλο Πρόεδρο.

Η επιβράδυνση του ρυθμού των εμβολιασμών σε συνδυασμό με την αιφνίδια αύξηση των κρουσμάτων που προκάλεσε η πολύ μεταδοτική –και πλέον κυρίαρχη– μετάλλαξη Δέλτα, ανάγκασαν την κυβέρνηση να επανεξετάσει τη στρατηγική της.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v