7 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον αντρικό οργασμό

Πόσο μπορεί να διαρκέσει ο οργασμός του άντρα; Και τι μπορεί να περιέχει αυτό το υγρό; 7 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον αντρικό οργασμό.
7 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον αντρικό οργασμό
Δεκάδες, ίσως χιλιάδες, άρθρα γράφονται κάθε χρόνο για τον γυναικείο οργασμό: πώς να τον επιτύχεις, πώς να τον επιταχύνεις, πώς να συγχρονιστείς μαζί του. Τι συμβαίνει όμως με τον αντρικό οργασμό; Σίγουρα, τα πράγματα είναι κάπως πιο απλά, μήπως όμως υπάρχουν λεπτομέρειες που δεν γνωρίζουμε;

Στα ψέματα
Πιστεύεται ότι μέχρι και 28% των αντρών έχουν προσποιηθεί οργασμό στην ζωή τους. Μέσα από έρευνες που έγιναν, ορισμένοι συμμετέχοντες απάντησαν πως ήταν υπερβολικά μεθυσμένοι για να τελειώσουν, ενώ σχεδόν οι μισοί είπαν απλά ότι βαρέθηκαν και ήθελαν να πέσουν για ύπνο. Από την άλλη, γνωρίζουμε ότι ο οργασμός και η εκσπερμάτωση δεν ταυτίζονται πάντα, οπότε είναι απολύτως πιθανό ο σύντροφός σας όντως να τελείωσε—απλά δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία.

Γλυκιά επιβράβευση
Κάνοντας εγκεφαλογράφημα σε άντρες που είχαν οργασμό, επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η περιοχή του εγκεφάλου που υπερλειτουργεί εκείνη τη στιγμή είναι η κοιλιακή καλυπτήρια περιοχή, που είναι γεμάτη υποδοχείς για νευροδιαβιβαστές που έχουν να κάνουν με αισθήματα επιβράβευσης. Σε ποια άλλη περίπτωση ενεργοποιείται αυτή η περιοχή; Όταν παίρνουμε ηρωίνη.

Υγεία και διατροφή
Τα σπερματοζωάρια αποτελούν με το ζόρι το 5% του σπερματικού υγρού. Το μεγαλύτερο μέρος τους, προφανώς, είναι νερό, αλλά σε μια τυπική εκσπερμάτωση βρίσκουμε 10 mg νατρίου, 9 mg φρουκτόζης – που προσφέρει ενέργεια στα σπερματοζωάρια – όπως και πολύ μικρές ποσότητες πρωτεΐνης, ψευδάργυρου, καλίου και ασβεστίου.

Πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά
Υπολογίζεται πως ο μέσος άντρας χρειάζεται περίπου επτά λεπτά για να φτάσει σε οργασμό—φυσικά, αυτό δεν είναι απόλυτο. Αυτό που έχει υπολογιστεί με σιγουριά, όμως, είναι η ταχύτητα με την οποία εκτοξεύεται το σπέρμα, η οποία φτάνει τα 45 χιλιόμετρα/ώρα. Είναι ακριβώς η ίδια ταχύτητα με την οποία έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ ο Γιουσέιν Μπολτ.

Γεμίζεις μια μπανιέρα
Ο μέσος άντρας θα παράγει στην ζωή του 53 ολόκληρα λίτρα σπέρματος. Με 53 λίτρα σπερ οποιουδήποτε υγρού μπορούμε πρακτικά να γεμίσουμε μία μικρή μπανιέρα. Και τώρα που το ξαναδιαβάζουμε δεν είμαστε σίγουροι αν ήταν καλή η χρήση αυτής της αναλογίας.

Κι από διάρκεια;
Δύο πράγματα πρέπει να γνωρίζετε για την διάρκεια του αντρικού οργασμού. Το πρώτο είναι πως σχεδόν στο 100% των ανδρών, ο οργασμός θα προκύψει (αργά ή γρήγορα) έπειτα από αρκετό ερεθισμό. Το δεύτερο είναι πως, παρά την σχετική σιγουριά, ο οργασμός τους διαρκεί λιγότερο από αυτόν της γυναίκας. Συγκεκριμένα, από 5 μέχρι – πιο σπάνια – 22 δευτερόλεπτα.

Όχι σεξ πριν τον αγώνα
Αυτή η πολύ παλιά πεποίθηση, ότι οι αθλητές απαγορεύεται να κάνουν σεξ το βράδυ πριν τον μεγάλο τους αγώνα είναι απλά ένας μύθος. Δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις πως ένας οργασμός θα προκαλέσει οποιαδήποτε αλλαγή στις αθλητικές επιδόσεις του άντρα. Πόσο μάλλον, υπάρχουν επιστήμονες που πιστεύουν ότι ο οργασμός στον άντρα αυξάνει την τεστοστερόνη, που θα μπορούσε και να βοηθήσει με την σωματική αντοχή.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v