Πράγματα που δεν γνωρίζατε για το… φιλί

Όλοι λατρεύουμε να φιλιόμαστε, στα πεταχτά, με πάθος, για ώρες... Αυτές τις πληροφορίες όμως δεν τις γνωρίζαμε.
Πράγματα που δεν γνωρίζατε για το… φιλί
Υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους αρέσουν τα φιλιά; Σίγουρα, αλλά εμείς ακόμα δεν έχουμε συναντήσει κάποιον. Και θα ρίξουμε μια ματιά σε μερικές τρελές πληροφορίες για τα φιλιά που δεν γνωρίζαμε μέχρι τώρα...

Θέλει δύναμη
Ένα απλό φιλί απαιτεί να είναι ενεργοί και συντονισμένοι 146 μύες, 34 εκ των οποίων βρίσκονται στο πρόσωπο, και 112 έχουν να κάνουν με την στάση του σώματος. Και μετά μας λένε πως δεν κάνουμε αρκετή γυμναστική…

Για όλα φταίει το… ποντίκι
Μία έρευνα του Πανεπιστημίου του Τόκιο έδειξε πως η αγάπη μας για τα φιλιά μπορεί να προέρχεται από ένα αρχαίο είδος αρουραίου. Με κάποιον περίεργο τρόπο, η γενετική δομή των ανθρώπων και των αρουραίων είναι αρκετά όμοια—και το συγκεκριμένο αρχαίο τρωκτικό συνήθιζε να τρίβει την μύτη του με την μύτη του πιθανού ταιριού του, για να πάρει μια γεύση από τις φερομόνες του. Με πιο απλά λόγια; Ίσως κληρονομήσαμε την συνήθεια του φιλιού από αρχαία τρωκτικά.

ΧΟΧΟ
Το έχετε δει σίγουρα, το ΧΟΧΟ που σημαίνει “Φιλάκια” στο τέλος μιας επιστολής. Ίσως να μας έχει μείνει από τον Μεσαίωνα, όπου οι περισσότεροι άνθρωποι ήταν αναλφάβητοι, υπέγραφαν με ένα Χ και φιλούσαν την “υπογραφή” τους.

Το φιλί του θανάτου
Στα τέλη του 16ου αιώνα, στην Νάπολη όχι απλά απαγορεύονταν τα δημόσια φιλιά, αλλά τιμωρούνταν και με θάνατο. Ευτυχώς δεν είμαστε ακόμα τόσο πίσω—σχεδόν.

Μαζέψου…
Στις αρχές του 20ου αιώνα, στα τρένα της Γαλλίας, οι επιβάτες φαίνεται πως περνούσαν τόσο καλά μεταξύ τους, που αναγκαστικά τα φιλιά απαγορεύτηκαν. Ο συγκεκριμένος συντάκτης δεν μπορεί να διανοηθεί γιατί κάποιος άνθρωπος θα ήθελε να φιληθεί μέσα σε ένα τρένο, βέβαια. Ναυτία.

Το Χόλιγουντ είναι ξενέρωτο
Θυμηθείτε τα πιο καυτά φιλιά στην ιστορία του κινηματογράφου. Εναλλακτικά, τα έχουμε μαζέψει εμείς εδώ. Πίσω στο μακρινό 1930, η Ακαδημία εφάρμοσε ορισμένους κανόνες που: απαγόρευαν στους ηθοποιούς να φιλιούνται ξαπλωμένοι, ανάγκαζε τα “παντρεμένα ζευγάρια” να κοιμούνται σε διπλανά κρεβάτια, και αν υπήρχε σκηνή φιλιού στο κρεβάτι, ένας από τους δύο ηθοποιούς έπρεπε να έχει το πόδι του στο έδαφος. Και απαγορευόταν να φιλιούνται για περισσότερα από τρία δευτερόλεπτα. Πολύ σέξι.

Γερά πνευμόνια
Το ρεκόρ για μεγαλύτερο φιλί πάει σε ένα ζευγάρι από την Ταϊλάνδη, που φιλιόταν για 58 ώρες, 35 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα. Αυτή τη φορά, ο συγκεκριμένος συντάκτης αισθάνεται πως πρέπει να κόψει το κάπνισμα.

Σώζει ζωές
Κι όμως. Μια έρευνα, που έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής, έδειξε πως οι άντρες που δέχονταν ένα πεταχτό φιλάκι από την γυναίκα τους προτού φύγουν για την δουλειά, ζούσαν πέντε χρόνια περισσότερο. Θέλουμε ανανεωμένη έρευνα για το τι συμβαίνει στις γυναίκες.

Νούμερα
Υπολογίζεται πως ο μέσος άνθρωπος περνάει 20.160 λεπτά της ζωής του δίνοντας και παίρνοντας φιλιά. Ακριβώς δύο εβδομάδες δηλαδή.

Κάνει καλό, ειλικρινά
Εκτός του ότι το φιλί καίει δύο με τρεις ολόκληρες θερμίδες το λεπτό, δυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ανακουφίζει από πόνους και προλαμβάνει την φθορά των δοντιών. Ξέρουμε πώς ακριβώς γίνεται αυτό; Ίσως όχι, αλλά εξακολουθούμε να χαιρόμαστε.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v