10 τρόποι που το σεξ κάνει καλό στην υγεία

Αν χρειαζόσασταν περισσότερους λόγους να αγαπήσετε το σεξ, αυτοί οι δέκα τρόποι που μας κάνει καλό στην υγεία είναι αυτό που ψάχνατε.
10 τρόποι που το σεξ κάνει καλό στην υγεία
Και πάνω που πιστεύαμε ότι δεν είχαμε περισσότερους λόγους να αγαπάμε το σεξ, ανακαλύπτουμε και επιστημονικές αποδείξεις ότι μας κάνει καλό στην υγεία. Ας ρίξουμε μια ματιά…

1. Μας κάνει να φαινόμαστε νεότεροι
Όσο εμείς κάνουμε σεξ, το σώμα μας παράγει περισσότερο κολλαγόνο. Μια μελέτη στην Σκωτία, στην οποία συμμετείχαν 3.500 άτομα, έβγαλε το συμπέρασμα ότι όσοι έκαναν σεξ τέσσερις φορές την εβδομάδα έμοιαζαν μέχρι και δέκα χρόνια νεότεροι. Αν θέλετε λαμπερό δέρμα, το σεξ είναι η λύση.

2. Είναι το καλύτερο παυσίπονο
Ξέρετε τι μπορεί να ηρεμήσει, ακόμα και να εξαφανίσει, μια ημικρανία; Ένας οργασμός. Η ανοχή του σώματος στον πόνο μπορεί να ανέβει μέχρι και 74%! Αυτό οφείλεται στην ορμόνη οξυτοκίνη, που με την σειρά της προκαλεί την παραγωγή ενδορφινών. Επιπλέον, μπορεί να μειώσει δραματικά το στρες.

3. Βοηθάει στον ύπνο
Ένας έντονος γύρος σεξ κάνει το σώμα μας να παράγει και τις ορμόνες βασοπρεσσίνη και σεροτονίνη. Η επίδρασή τους στον οργανισμό είναι σαν να παίρνουμε Ζάναξ, και στην ψυχολογία σαν να τρώμε ένα ολόκληρο κουτί σοκολατάκια – χωρίς τις θερμίδες.

4. Μεταξένια μαλλιά
Το οιστρογόνο για τις γυναίκες και η τεστοστερόνη για τους άντρες, που παράγεται όταν κάνουμε σεξ έχει επίδραση και στην πυκνότητα, αλλά και στην υφή των μαλλιών. Επιπλέον, αυτές οι ορμόνες βοηθούν τον οργανισμό μας να απορροφά περισσότερα θρεπτικά συστατικά, που σημαίνει ότι τα μαλλιά μας ωφελούνται περισσότερο, μιας και – σε σχέση με τα υπόλοιπα, ζωτικά μας όργανα – λαμβάνουν τις θρεπτικές ουσίες τελευταία και καταϊδρωμένα.

5. Ενισχύει το ανοσοποιητικό
Το τακτικό σεξ αυξάνει τα επίπεδα αντισωμάτων στο σώμα, και μπορεί να μας προστατεύσει από ασθένειες όπως το κρύωμα. Ακόμα κι αν το κάνουμε, εχμ, μόνοι μας.
 
6. Καίει θερμίδες
Μισή ώρα σεξ = μέχρι και 200 καμένες θερμίδες. Δεν πρόκειται να σχολιάσουμε κάτι παραπάνω.

7. Το σπέρμα έχει… αντικαταθλιπτικές ιδιότητες
Οπότε, αν η σχέση σας είναι στο σημείο που δεν σας ανησυχεί η προστασία, ξέρετε τι να κάνετε.

8. Μας κάνει πιο έξυπνους;
Η μελέτη, βέβαια, έγινε σε ποντίκια, αλλά έδειξε ξεκάθαρα πως οι οργασμοί βελτιώνουν την εγκεφαλική λειτουργία. Σταματήστε, λοιπόν, τις χαζομάρες, και κάντε περισσότερο σεξ.
 
9. Οι οργασμοί είναι αντικαρκινικοί
Σύμφωνα με μια γαλλική μελέτη, οι γυναίκες που κάνουν τακτικά σεξ μειώνουν τις πιθανότητές τους να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού κατά ένα τρίτο. Στους άντρες, ανακαλύφθηκε πως όσοι είχαν τουλάχιστον 21 οργασμούς τον μήνα, είχαν 30% μειωμένο κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη.

10. Δίνει κυριολεκτικά ζωή
Μελέτες έχουν αποδείξει πως οι συχνοί οργασμοί στους άντρες ρίχνουν την πίεση, μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και βοηθούν στην μακροζωία. Συνεπώς, κάνεις σεξ και ζεις περισσότερο, για να κάνεις περισσότερο σεξ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v