Οι ερωτογενείς ζώνες που δεν ξέρατε

Ξέρετε ποιες είναι οι πιο ερωτογενείς –και περισσότερο παραμελημένες– ζώνες στο ανδρικό και το γυναικείο σώμα;
Οι ερωτογενείς ζώνες που δεν ξέρατε
Η επιστημονική τους ονομασία είναι erogenous zones, από τις ελληνικές λέξεις έρως και γένος, και είναι τα σημεία εκείνα του ανθρώπινου σώματος με τις περισσότερες νευρικές απολήξεις. Υπάρχουν οι γνωστές –τα χείλη, το στήθος, ο λαιμός…– και οι εντελώς άγνωστες, που ακριβώς επειδή είναι παραμελημένες, μπορούν να απογειώσουν την σεξουαλική εμπειρία αν τις «ξυπνήσετε», αγγίζοντας, χαϊδεύοντας ή με οποιονδήποτε τρόπο ερεθίζοντάς τις. Ποιες είναι αυτές;

Στις γυναίκες…

Το όρος της Αφροδίτης:
«Το ποιο;» θα ρωτήσετε, και δικαίως. Όρος της Αφροδίτης, λοιπόν, στην ανατομία, λέγεται το σημείο πάνω από το αιδοίο, εκεί που αναπτύσσεται η ήβη. Σούπερ ερωτογενής ζώνη, ευαίσθητη σε κάθε είδους χάδια και αγγίγματα.

Το σημείο πίσω από τα γόνατα: Είναι ένα από τα πιο παραμελημένα ερωτογενή σημεία του γυναικείου σώματος. Δοκιμάστε να τη φιλήσετε ή να της κάνετε απαλό μασάζ εκεί και θα την δείτε να ανατριχιάζει.

Τα πόδια: Σύμφωνα με την πανάρχαια επιστήμη της ρεφλεξολογίας, υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία στο πέλμα τα οποία ενεργοποιούν απευθείας το σημείο του εγκεφάλου που ελέγχει τον σεξουαλικό ερεθισμό. Ποια σημεία είναι αυτά; Στο κάτω μέρος του πέλματος, εκεί που τελειώνουν τα δάχτυλα.

Το κεφάλι: Τόσο προφανές, που τείνουμε να το ξεχνάμε. Οι νευρικές απολήξεις του κεφαλιού το κάνουν πολύ ευαίσθητο στο άγγιγμα –εξ ου και όλοι απολαμβάνουμε το μασάζ που πάει πακέτο με το λούσιμο στο κομμωτήριο. Ένα αργό μασάζ στο κεφάλι μπορεί να κάνει θαύματα για τη λίμπιντο μιας γυναίκας.

Οι κοιλιακοί: Ξέρατε ότι υπάρχουν γυναίκες που μπορούν να φτάσουν σε οργασμό με μερικές ασκήσεις που γυμνάζουν τους κοιλιακούς; Κι αν το να βάλετε την παρτενέρ σας να δοκιμάσει μερικά ροκανίσματα για προκαταρκτικά είναι κάπως περίεργο, μπορείτε να δοκιμάσετε μερικά φιλιά και χάδια στην περιοχή των κοιλιακών, που θα τους κάνει να συσπαστούν.

Στους άνδρες…

Το περίνεο:
Είναι ο λεπτός ιστός δέρματος ανάμεσα στους όρχεις και τον πρωκτό, που χρειάζεται ιδιαίτερα προσεκτική μεταχείριση, αλλά είναι σούπερ ερωτογενής ζώνη αν τον χαϊδέψετε απαλά.

Το εσωτερικό των μηρών: Περιοχή που αντέχει περισσότερη πίεση από άλλες στο ανδρικό σώμα, αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερα ερωτογενής. Δοκιμάστε να του κάνετε μασάζ σε αυτό το σημείο ή να περάσετε απαλά τα νύχια σας σε όλο το μήκος.

Οι ρώγες: Ναι, κι όμως, δεν είναι μόνο για τις γυναίκες ερωτογενής ζώνη. Χρειάζεται, όμως, προσοχή την πρώτη φορά που θα δοκιμάσετε να τις φιλήσετε ή να τις χαϊδέψετε απαλά, καθότι η επιστήμη δεν έχει ακόμα να εξηγήσει γιατί σε κάποιους άνδρες αρέσει πολύ και σε κάποιους άλλους πάλι καθόλου.

Το σημείο κάτω από τον αφαλό: Εκεί που θα στεκόταν, ας πούμε, η ζώνη του παντελονιού –τόσο στην κοιλιά και προς τα κάτω, όσο και προς το πλάι. Εδώ βρίσκεται μια έξτρα ερωτογενής ζώνη του ανδρικού σώματος, γεμάτη νευρικές απολήξεις.

Ο αυχένας: Είναι μια από τις πιο ερωτογενείς ζώνες του ανδρικού σώματος, που στέλνει ερωτικά σήματα απευθείας στον εγκέφαλο με το παραμικρό άγγιγμα. Καιρός, λοιπόν, να της… δείξετε την αγάπη σας, με χάδια, φιλιά και ελαφρύ μασάζ.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v