Πολλαπλοί οργασμοί και πώς να (τους) φτάσετε

Όπως θα έλεγε και κάποιος αθλητής, οι πολλαπλοί οργασμοί είναι θέμα μαραθωνίου και όχι κατοστάρι.
Πολλαπλοί οργασμοί και πώς να (τους) φτάσετε
Τι μπορεί να σημαίνει «πολλαπλοί οργασμοί»; Σημαίνει ακριβώς αυτό που φαίνεται, διαδοχικοί οργασμοί κατά τη διάρκεια μίας σεξουαλικής συνεύρεσης. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει απαραιτήτως πως ο ένας οργασμός θα διαδεχτεί τον επόμενο χωρίς ένα διαλειμματάκι. 

Οι πολλαπλοί οργασμοί παρουσιάζονται διαφορετικά σε κάθε άτομο. Ορισμένες γυναίκες βιώνουν μία σειρά μίνι οργασμών με αποκορύφωμα τον τελικό-δυνατό οργασμό. Άλλες τελειώνουν διαδοχικά χωρίς παύσεις ενδιάμεσα –ή απλώς με πολύ μικρές παύσεις. Ορισμένες πάλι μπορεί να τελειώσουν, τα επίπεδα διέγερσης να πέσουν αρκετά και μετά να ξανατελειώσουν. 

Μπορούν όλες να επιτύχουν πολλαπλούς οργασμούς; Αν υπάρχει κόλπος και κλειτορίδα όλα γίνονται. Αυτό συμβαίνει επειδή η περίοδος μεταξύ οργασμού και διέγερσης –σε αντίθεση με όσων έχουν πέος- είναι μικρότερη στους έχοντες κόλπο και κλειτορίδα. Για την ακρίβεια, η κλειτορίδα χρειάζεται ένα με δύο λεπτά πριν αρχίσει πάλι να διεγείρεται, ενώ το πέος χρειάζεται μερικά παραπάνω λεπτά και, κάποιες φορές, ώρες  μέχρι να επανέλθει. 

Αν γενικά μπορείτε να τελειώσετε από την πρώτη φορά χωρίς πρόβλημα, τότε το πιθανότερο είναι, αν ξεπεράσετε τα εμπόδια, να το πετύχετε.

Εμπόδιο 1: πετυχημένη διέγερση

Ορισμένες κλειτορίδες είναι αρκετά ευαίσθητες και δεν δέχονται απευθείας άγγιγμα. Λύση όμως υπάρχει. Πρώτα πρέπει να μπουν στο επίκεντρο άλλες ερωτογενείς ζώνες, όπως για παράδειγμα το στήθος. Επιμείνετε στα προκαταρκτικά στο σημείο που σας ερεθίζει και όταν νιώσετε ότι η κλειτορίδα δεν είναι πια τόσο ευαίσθητη, αρχίστε να ερεθίζετε κι αυτήν. Άλλη μία καλή λύση για τις ευαίσθητες κλειτορίδες είναι ο ερεθισμός πάνω από το ρούχο. 

Από την άλλη, για κάποιες ίσως η ευαίσθητη κλειτορίδα να είναι η λύση στο πρόβλημα. Κάποιοι άνθρωποι έχουν παρατηρήσει ότι η «υπερδιέγερση» του σημείου μπορεί να οδηγήσει σε έναν απρόσμενο επιπλέον οργασμό. Ωστόσο αν βλέπετε ότι δεν πάει προς τα ‘κει το πράγμα, καλύτερα να μην το πιέσετε.

Εμπόδιο 2: σας έχει γίνει εμμονή

Αν για τον οποιοδήποτε λόγο έχετε πει στον εαυτό σας ότι πρέπει να τελειώσετε ξανά και ξανά, εγγυημένα αυτό δε θα γίνει. Καλό είναι να επικεντρωθείτε στη στιγμή, στην παρούσα διέγερση, στην παρούσα ηδονή και όχι στον στόχο. Οι ειδικοί προτείνουν να μην επικεντρώνεστε στον οργασμό, αλλά στο τι σας αρέσει εκείνη τη στιγμή.

Εμπόδιο 3: το πυελικό έδαφος

Τα ‘λεγε χρόνια το Cosmo, αλλά εσείς δεν το ακούγατε. Γυμνάστε τους μυς του πυελικού εδάφους. Ένας τρόπος να το πετύχετε σε μία σόλο φάση, είναι να βάλετε τα δάχτυλά σας (ή οτιδήποτε σας κάνει κέφι) στο αιδοίο σας και να προσπαθήσετε να το σφίξετε ενώ ταυτόχρονα σφίγγετε και το εσωτερικό των μηρών σας. Αν πάλι δεν είστε εξοικειωμένες, τότε καλό είναι πρώτα να βρείτε ποιοι είναι αυτοί οι μύες που βοηθούν στην επίτευξη πολλαπλών οργασμών. Δύο συμβουλές μπορούμε να δώσουμε: η μία είναι να προσπαθήσετε να κόψετε στη μέση την ούρησή σας για να τους βρείτε ή όπως προτείνει το Harvard Health Publishing να μιμηθείτε τις κινήσεις που κάνετε όταν προσπαθείτε να συγκρατήσετε την ακατανίκητη ορμή αερίων. 

Εμπόδιο 4: αναπνοές

Κάποιοι άνθρωποι ασυναίσθητα την ώρα του οργασμού κρατούν την αναπνοή τους. Μεγάλο λάθος. Αν επικεντρωθείτε εκείνη την ώρα στην αναπνοή σας είναι αρκετά πιθανό να πετύχετε πολλαπλούς οργασμούς. Αναπνεύστε βαθιά και αργά όσο γίνεται κατά το χτίσιμο του οργασμού και ο μυς του πυελικού εδάφους θα απελευθερωθεί και θα πάρει τα ηνία.

Εμπόδιο 5: ανεπαρκής ερεθισμός της κλειτορίδας

Μην το σκέφτεστε πολύ. Είτε βάλτε χρησιμοποιήστε το χέρι σας κατά τη διάρκεια του σεξ, είτε βάλτε ένα σέξι παιχνίδι στη ζωή σας και ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός. Είναι πολύ σημαντική η διέγερση της κλειτορίδας, και δεν υπάρχει πιο ιδανικός βοηθός από ένα sex toy. Εδώ έχουμε μερικές προτάσεις. 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v