Γιατί είναι κακή ιδέα να κάνεις σεξ με πρώην

Είναι πολύ δελεαστικό να κάνεις σεξ με ένα άτομο που ξέρει όλα σου του κουμπιά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι και σοφό.
Γιατί είναι κακή ιδέα να κάνεις σεξ με πρώην
Ένα μήνα μετά τον χωρισμό κι όταν πια οι πληγές έχουν αρχίσει να επουλώνονται, αρχίζεις να στέκεσαι στα πόδια σου και ξυπνά το τέρας της Λουκρητίας μέσα σου. Σκέφτεσαι ότι μιας και είσαι single και φρεσκοχωρισμένος-η μπορείς να φλερτάρεις και να κάνεις σεξ. Ίσως το έκανες και απογοητεύτηκες. Ίσως να μην το έκανες επειδή φοβάσαι σε τι άτομο θα πέσεις και αν θα ταιριάζετε σεξουαλικά. Και τότε είναι που σου έρχεται η φαεινή ιδέα να κάνεις σεξ με τον-ην πρώην. Εμ, μήπως όχι; Και να γιατί:

Μπορεί να «κολλήσεις» συναισθήματα

Μπορεί να λες στον εαυτό σου «Μια φορά και τέρμα». Μπορεί να σκέφτεσαι ότι είναι αυστηρά θέμα σεξουαλικής ικανοποίησης. Μπορείς να λες στον εαυτό σου ότι δεν είναι τίποτα σοβαρό και πως αποκλείεται να ξανακυλήσεις. Ωστόσο, ξεχνάς ότι αυτό το άτομο είναι κάποιος που έβγαινες. Υπάρχει ιστορία από πίσω. Είτε θα πληγωθείς, είτε θα πληγωθεί. Επομένως τι είναι καλύτερο; Να πληγωθείς και να πληγώσεις έναν άνθρωπο που αγαπάς ή να συγκρατηθείς και να πάρεις μία απόσταση;

Θέλεις απλά να κάνεις σεξ -δεν είναι σοβαρός λόγος αυτό

Ο-Η πρώην σου ξέρει τις παραξενιές σου στο σεξ, ξέρει τι σου αρέσει και τι όχι. Σίγουρα αυτό είναι δελεαστικό και σε βάζει σε σκέψεις για να κάνεις άλλη μία φορά σεξ μαζί του-ης. Πιθανώς όμως μετά να νιώσεις ένα συναισθηματικό κενό. Ότι θα ικανοποιηθείς, θα ικανοποιηθείς, αλλά το μετά ίσως και να μη σου αρέσει. Γι’ αυτό εμείς θα σου προτείναμε αντί να αφιερώνεις τον χρόνο σου στον-ην πρώην να περιηγηθείς σε ένα sex shop και να βρεις βοηθήματα που θα ενισχύσουν την αυτοϊκανοποίησή σου.

Κάνεις βήματα πίσω

Έκλαψες, πήρες δύο κιλά από το φαγητό και τα έχασες από τη στεναχώρια, ήπιες μισή κάβα, κούρασες τους φίλους σου με τις ατελείωτες συζητήσεις ή μπορεί και να μην έκανες τίποτα από αυτά και να «πένθησες» σιωπηλά. Όλα αυτά για να κυλήσεις πάλι; Και ναι, μπορεί εσύ τώρα να σκέφτεσαι ότι δε θα σε βλάψει γιατί τον-ην ξεπέρασες, αλλά είναι πολύ πιθανό μόλις έρθουν σε επαφή τα κορμιά σας να θυμηθείς γιατί αγαπούσες αυτόν τον άνθρωπο. Και μετά αντίο πρόοδος.

Σου αξίζει κάτι καλύτερο

Κάθε στιγμή που περνάς με τον πρώην σου είναι στιγμή που θα μπορούσες να περάσεις με έναν άνθρωπο με τον οποίο μπορεί να υπάρξει μέλλον. Ή έστω να κάνεις οφθαλμόλουτρο και να χαζεύεις τους-ις πιθανούς έρωτες της ζωής σου. Ή απλά να ζεις τη ζωή σου φλερτάροντας και κάνοντας ενδιαφέρουσες συζητήσεις μέχρι να ανατείλει ο ήλιος. Αφού με τον-ην πρώην δε δούλεψε γιατί χάνεις τον χρόνο σου; Μη ζεις και εσύ στο παρελθόν.

Χάνεις την ευκαιρία να μείνετε φίλοι

Αν χωρίσατε πολιτισμένα, επειδή απλώς δεν τραβούσε η σχέση, για ποιον λόγο να μη μείνετε φίλοι; Άλλωστε αν ήσασταν καιρό μαζί, ίσως ήσασταν πέρα από ζευγάρι, και φίλοι. Ίσως έχει γνωρίσει και τους γονείς σου και την παρέα σου και τον-ην έχουν συμπαθήσει. Έχει όλα τα φόντα να γίνει φίλος-η σου. Όχι κολλητός-ή, αλλά ένας άνθρωπος που σε ξέρει καλά και μπορείς να τον πάρεις τηλέφωνο όταν έχεις ένα πρόβλημα. Αν κάνετε σεξ «για μία τελευταία» φορά και διακινδυνέψετε κάποιος από τους δύο να πληγωθεί, τότε είναι ψιλοαπίθανο να κρατήσετε μια καλή επαφή.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v