Πώς να συμπεριφέρομαι στους πρώην μου;

Χωρίσατε. Πέρασε λίγος καιρός, αλλά τώρα εμφανίστηκε μπροστά σου, κι εσύ δεν ξέρεις πώς να φερθείς. Εμείς θα σε βοηθήσουμε…
Το να πετυχαίνεις μετά από καιρό (λίγο ή πολύ, αντικειμενικά δεν έχει και τόση σημασία) τον πρώην σου έξω, πάντα θα είναι άβολο. Εκτός κι αν είχατε από εκείνους τους σούπερ πολιτισμένους, φιλικούς χωρισμούς, που τελειώνουν με “Οκέι, τα λέμε μεθαύριο για καφέ και ανασκόπηση των συναισθημάτων μας, σ’ αγαπώ, όχι όπως παλιά, αλλά σ’ αγαπώ”. Αλλά αυτοί οι χωρισμοί είναι κάπως μυθικοί, και μάλλον δεν θα είμαστε ποτέ αρκετά ευλογημένοι για να τους ζήσουμε.

Οπότε επιστρέφουμε στις άβολες καταστάσεις. Και η ερώτηση είναι η εξής: Πώς να φερθείς όταν πετύχεις τον πρώην σου, και δεν ξέρεις πώς να αντιδράσεις; Εμείς μπορούμε να σε βοηθήσουμε, και επίσης να σου θυμίσουμε ότι δεν είναι ζήτημα του τι θα κάνεις… αλλά του τι δεν θα κάνεις.

Θα ήταν καλό να μην έχεις επικοινωνήσει μαζί του
Γενικά, μετά από έναν χωρισμό, όλοι χρειάζονται τον χρόνο τους. Κι εσύ, κι αυτός και οι φίλοι σας που στηρίζουν αγόγγυστα τις κρίσεις που τρώτε σε τυχαίες ώρες. Πάνω σε αυτές τις κρίσεις, ίσως σκεφτείς να του στείλεις ένα μήνυμα, που να ξεκινάει με μια απλή ερώτηση για να μάθεις τα νέα του, και να καταλήγει σε διατριβή για το πώς νομίζεις ότι αδικήθηκες και ότι αξίζεις κάτι καλύτερο. Προσπάθησε να το αποφύγεις.

Θα ήταν καλό να μην τον ψαρέψεις για την ζωή του
Έχει βρει άραγε σχέση; Περνάει καλά; Μήπως λέει ότι περνάει καλά, αλλά τα μάτια του λένε άλλη ιστορία; Επειδή είναι θλιμμένα και επειδή οι μαύροι κύκλοι του είναι τόσο μεγάλοι, που απέκτησαν δικό τους βαρυτικό πεδίο; Όλες αυτές είναι ερωτήσεις που σε καίνε, αλλά δεν πρέπει να τις εκφράσεις. Επειδή δεν σου πέφτει λόγος. Επίσης, σε δυο βδομάδες θα τα μάθουν οι κουτσομπόληδες φίλοι σου και θα σου τα πουν χωρίς να ρωτήσεις, οπότε μετά μπορείς να κατευθύνεις την οργή σου σε αυτούς, που σου θυμίζουν περσινά ξινά σταφύλια. Άρα και μαθαίνεις τα νέα του, και έχεις φρέσκο στόχο για την οργή σου. Νίκησες.

Θα ήταν καλό να μην κανονίσεις να βρεθείτε
Επειδή αυτό σε βάζει στην πιο ευάλωτη θέση του κόσμου, και αν ο χωρισμός δεν είναι η πλέον λάθος περίοδος για να δείξεις πως είσαι ευάλωτος, τι είναι; Ναι, λογικά δεν έχεις μεγάλες προσδοκίες, απλά έχεις τρελαθεί επειδή θες να κάνεις σεξ, και το σεξ με πρώην θα είναι άνετο και βολικό, και μετά θα ξεκινήσεις έναν φαύλο κύκλο που θα κάνει τα πράγματα χειρότερα. Επειδή – να πούμε μια μεγάλη αλήθεια; – κανείς δεν πρόκειται ποτέ να είναι αρκετά ώριμος για να βγάλει κάτι θετικό από φάση “κάνω χαλαρό σεξ με πρώην, όλα θα πάνε καλά”.

Θα ήταν καλό να μην βγάλεις κακία
Δεν είπαμε ότι θα αρχίσεις να τον βρίζεις στα μούτρα του για αυτά που σου έκανε. Αυτό θα ήταν πολύ κακό για την εικόνα σου, ακόμα κι αν είχες από πίσω σου όλους τους δημοσιοσχετίστες της Τέιλορ Σουίφτ. Εννοούμε να μην βγάζεις εκείνη την passive-aggressive κακία, που δείχνει ότι όχι μόνο δεν το έχεις ξεπεράσει, αλλά έχεις φτάσει μέσα σου σε εκείνο το σημείο βρασμού, που η τσαγιέρα αρχίζει να τσιρίζει. Μην το κάνεις αυτό.

Θα ήταν καλό να μην το παίξεις Κακομοίρογλου
Εξίσου κακό με το να του δείξεις πόσο καθόλου κουλ είσαι, πετώντας μικροπρέπειες, θα ήταν να κατεβάσεις τα μούτρα σου μέχρι το πάτωμα και να του δείξεις ότι ο χωρισμός σας σε έχει ρίξει στα πατώματα. Επειδή αν σε έχει ρίξει όντως στα πατώματα, η ειλικρίνειά σου θα φρικάρει όχι μόνο αυτόν, αλλά κάθε άτομο σε ακτίνα δέκα μέτρων. Αν, πάλι, είσαι μια χαρά, απλά θες να παίξεις το θύμα για να κερδίσεις συμπάθεια, είναι πάρα πολύ θελκτικό να κάνεις την ιστορία σου σούπερ τραγική, και να καρφωθείς.

Αυτές ήταν μερικές πολύ απλές συμβουλές για να την παλέψεις, αν έρθεις ξαφνικά αντιμέτωπη με τον πρώην σου. Ή αντιμέτωπος, ή με την πρώην, ή κάθε έμφυλη και μη κατάληξη που βάζεις στον εαυτό σου. Σίγουρα, δεν πρόκειται να τις ακολουθήσεις κατά γράμμα, επειδή μάλλον ο εγκέφαλός σου θα πάθει ένα μικρό blue screen of death εκείνη τη στιγμή και σίγουρα το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείς δεν θα είναι ένα πολύ περιγραφικό κείμενο που διάβασες στο in2life σεξ & σχέσεις, αλλά σου ευχόμαστε καλή τύχη.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v