Πριν στείλεις σε πρώην κάνε στον εαυτό σου αυτές τις ερωτήσεις

Είδες ταινίες, τελείωσες δύο σειρές, έφτιαξες και τρία διαφορετικά φαγητά και τώρα που δεν έχεις τι να κάνεις σκέφτεσαι να στείλεις στον/ην πρώην.


Πριν στείλεις σε πρώην κάνε στον εαυτό σου αυτές τις ερωτήσεις
Μέρες που ‘ναι, θα μπεις σε πειρασμό να στείλεις μήνυμα σε πρώην -όπως αντίστοιχα μπορεί και να λάβεις. Ξέρεις κάτι όμως; Η κλεισούρα δεν είναι καλός σύμβουλος, γι’ αυτό κάνε μία βόλτα γύρω από το τετράγωνο και θέσε στον εαυτό σου αυτά τα ερωτήματα.

Θα στείλεις επειδή κάποιο νέο πρόσωπο σε πλήγωσε;

Όταν πληγωνόμαστε από ένα πρόσφατο φλερτ, μπαίνουμε στον πειρασμό να στείλουμε σε πρώην. Το ερώτημα που πρέπει να θέσεις στον εαυτό σου είναι αν θέλεις να γυρίσεις στον πρώην επειδή κατάλαβες από την αποτυχημένη αυτή καινούρια γνωριμία ότι τρέφεις ακόμη συναισθήματα ή επειδή ζητάς την επιβεβαίωση.

Στέλνεις επειδή ψάχνεις απαντήσεις;

Ζητάς απαντήσεις; Αναρωτιέσαι αν σε χώρισε για κάποιον/α άλλο/η; Κάνεις σενάρια μέσα στο μυαλό σου σχετικά με το γιατί χωρίσατε και θέλεις να τον/η ρωτήσεις αν ισχύουν; Τον χώρισε για κάποιον άλλον εν μέσω καραντίνας; Πέρασε καιρός, μην το σκέφτεσαι.

Αναρωτήσου: Έχει νόημα να ξύνεις τις πληγές σου; Πιστεύεις ότι θα σου απαντήσει ειλικρινά ή ότι θα βρει κάτι διπλωματικό να πει; Κι αν συμβεί το χειρότερο σενάριο και δεν σου απαντήσει ποτέ στο μήνυμα; 

Στέλνεις επειδή εξιδανικεύεις το παρελθόν;

Κάθεσαι στο σπίτι σου τα βράδια, κοιτάς το υπερπέραν και αναπολείς τις όμορφες στιγμές σας -τότε που ήσασταν αγκαλιά στο ίδιο σημείο που κάθεσαι εσύ τώρα και τρώγατε δίχως αύριο βλέποντας ταινίες. Ναι, οκέι ωραία είναι αυτά, αλλά για κάποιον λόγο χωρίσατε, κι αν είναι σοβαρός προσπάθησε να σκεφτείς αυτό αντί για τις όμορφες στιγμές.

Στέλνεις επειδή νιώθεις μοναξιές;

Μήπως η σχέση κάποιου από το στενό σου περιβάλλον έγινε πιο σοβαρή και άρχισες να σκέφτεσαι ότι θα πεθάνεις μόνος/η αγκαλιά με τις γάτες σου; Μήπως τη στιγμή που ήθελες να στείλεις έβλεπες κάποια ρομαντική κομεντί και σε πήραν τα ζουμιά; Η μοναξιά είναι τρομακτική και μπορεί να μας παρασύρει να κάνουμε τα χειρότερα: όπως να στείλουμε στον/ην πρώην.

Στέλνεις επειδή έχεις μεθύσει;

Πριν στείλεις το μήνυμα, ρώτα τον εαυτό σου πόσα ποτά έχεις πιει. Μετά διάβασε αυτά που έχεις γράψει και δες πόσα τυπογραφικά έχεις κάνει. Είναι αρκετά πιθανό, εφόσον έχεις πιει και θέλεις να στείλεις στον/ην πρώην να μη βγάζουν και πολύ νόημα αυτά που γράφεις και τελικά να εκτεθείς . Όταν ξαναμπείς στον πειρασμό να στείλεις, μνημόνευσε αυτά τα λόγια, άσε το μήνυμα εκεί να υπάρχει και αποφάσισε την επόμενη μέρα αν θα το στείλεις.

Στέλνεις επειδή θέλεις σεξ;

Αν και υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να ικανοποιήσεις τον εαυτό σου, καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορούν να λειτουργούν πάντα σαν υποκατάστατο. Αν θέλεις πολύ να δεις τον/ην πρώην για να κάνετε σεξ, βεβαιώσου ότι δεν τρέφει κανείς από τους δυο σας συναισθήματα για τον άλλο.

Στέλνεις επειδή έχεις νευριάσει;

Ξέρεις πως σε απάτησε, ότι φλέρταρε με κάποιον κοντινό σου άνθρωπο ή ότι σου είπε ένα χοντρό ψέμα. Είναι απολύτως φυσιολογικό να βράζεις μέσα σου και να θέλεις να τον/ην ξεσπάσεις πάνω του/ης. Θέλεις όμως να δώσεις αξία σε έναν άνθρωπο που σε πλήγωσε; Όχι, γιατί μάλλον ξέρεις ότι η καλύτερη εκδίκηση είναι να προχωρήσεις.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v