Σημάδια ότι ο πρώην σου σε θέλει ακόμα

Χωρίσατε, σας άφησε με ραγισμένη καρδιά και τώρα θέλει να γυρίσει πίσω
Σημάδια ότι ο πρώην σου σε θέλει ακόμα

Η πιο εκνευριστική κωλοτούμπα, μετά το συγγνώμη του Μπαρμπαρούση για το κάλεσμα σε επιστράτευση, είναι όταν ένας/μία πρώην σε θέλει πίσω. Σε χώρισε, ίσως για τους πιο κλισέ λόγους, και τώρα φαίνεται να άλλαξε γνώμη. Δεν είναι απαγορευτικό, ειδικά αν τα έφερε η ζωή έτσι ώστε να χωρίσετε. Π.χ, εξαναγκασμένη απόσταση.

Είναι όμως τα σημάδια αληθινά; Ή θέλουμε εμείς να τα βλέπουμε έτσι; Αν έχετε μείνει φίλοι, είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις εκείνη τη λεπτή γραμμή της φιλικής από της ερωτικής αγάπης. Υπάρχουν άνθρωποι, που μετά από 5 χρόνια σχέση, έγιναν φίλοι, συζητάνε για γκομενικά και πάνε μαζί διακοπές. Σε αυτούς δεν υφίσταται κανένα ερωτικό στοιχείο. Αν είχαν όμως, πώς θα το διέκριναν;

Κάνει like…εκεί που δεν πρέπει

Ανέβασες ένα ερωτικό κομμάτι, μία φωτογραφία που σε κολακεύει πολύ ή κάτι που συνδέει το παρελθόν σας, πατάει αμέσως like. Αν σε έβλεπε φιλικά, δεν θα προσπαθούσε να ρίξει λάδι στη φωτιά, θα προσπαθούσε απλά να κρατήσει μια επαφή σαν αυτή με την υπόλοιπη λίστα φίλων του. Χωρίσατε και είναι αρκετά αμήχανο να πατάει like σε τέτοιες δημοσιεύσεις. Και όταν κάτι σε φέρνει σε αμηχανία, συνήθως είναι ο καπνός που φαίνεται πάνω από τη φωτιά.

Στέλνει να δει «αν είσαι καλά»

Όταν βρίσκεσαι στη θέση του πρωταγωνιστή και δεν είσαι απλά ένας τρίτος που παρακολουθεί το θέαμα, είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις το φιλικό μήνυμα από το ερωτικό. Σε ρωτάει αν είσαι καλά, βάζοντας και τελείτσες, αντί να σου στείλει μια χαζομάρα. Αντί να σου στείλει κάτι για γάτες, σου στέλνει δύο γάτες που χουχουλιάζουν μαζί, αντί να σου στείλει το καινούριο κομμάτι του Έλληνα ράπερ (TUS) που χλευάζατε μαζί, σου στέλνει το Λιώμα του Αργυρού. Έχει διαφορά η επικοινωνία από ενδιαφέρον, από την επικοινωνία με απώτερο σκοπό. Δοκίμασε να συγκρίνεις τα μηνύματα ενός φίλου σου και του πρώην σου, θα καταλάβεις.

Δεν έχει πάρει ακόμα τα πράγματα του/της

Ή χαρακτηρίζεται από αφηρημάδα ή ψάχνει αφορμή να τα πείτε από κοντά. Συγκεκριμένα, αν έχετε αρχίσει ήδη τη φιλική επαφή που προαναφέρθηκε, η πρόταση να βρεθείτε για να ανταλλάξετε τα πράγματά σας, δεν θα αργήσει να έρθει. Αν δεν ήθελε τίποτα από εσένα, θα σου έλεγε να αφήσεις τα πράγματα σε κάποιον κοινό γνωστό, ή να περάσει για λίγο να τα αφήσει. Όταν αποφασίζεις να πάρεις τα πράγματά σου, δύο πράγματα σημαίνει. Ή έχει γίνει μετά από άσχημο χωρισμό και κάποιος από τους δύο έχει πιέσει έντονα, ή έχει περάσει ένα εύλογο διάστημα μετά τον χωρισμό και πλέον είστε και οι δύο έτοιμοι να προχωρήσετε. Γενικά, όταν ανταλλάσεις πράγματα μετά από χωρισμό, είναι σαν να τελειώνουν οι καλοκαιρινές διακοπές, είναι μία κίνηση που σφραγίζει το τέλος.

Εμφανίζεται στα μέρη σου

Υπάρχουν κάποια μέρη που πηγαίνατε και μισούσε και κάποια που λάτρευε. Εντάξει, το να έρθει στο μέρος που βγαινατε μαζί, δεν είναι περίεργο. Αν αρχίζει να διανύει χιλιόμετρα για έρθει για μια μπύρα κοντά σε εσένα ή αν παρουσιάζεται στο live της μπάντας που κάποτε χασμουριόταν, έχω περίεργα νέα για εσένα, σε γουστάρει ακόμα. Έρχεται είτε για να σε κάνει να ζηλέψεις, είτε για να βρει αφορμή να σου μιλήσει. Δεν στέκει καθόλου να έρθει σε ένα μέρος «χλιαρό» για τα γούστα του/-ης, αν δεν τρέφει ακόμη συναισθήματα για εσένα.

Σε φλερτάρουν ακόμη

Δεν μιλάμε για το πέσιμο το τρανταχτό, αλλά για εκείνο το κεκαλυμμένο. Αυτό το πέσιμο που κρύβει ένα πονηρό χαμόγελο, ένα έντονο κοίταγμα, ή την αφορμή για σωματική επαφή. Μην αναρωτιέσαι αν το κάνει επίτηδες ή κατά λάθος, επίτηδες το κάνει. Αν τον θέλεις και εσύ πίσω, πρόσεχε μήπως το κάνει απλά γιατί ενδιαφέρεται για μία εφήμερη απόλαυση.

Έχει ένσταση για ένα νέο φλερτ

Στην περίπτωση όπου παραμείνατε φίλοι και περάσατε το στάδιο της αμηχανίας, κάποια στιγμή θα πεις και τα γκομενικά σου. Εκεί, θα βρει εκατομμύρια λόγους για να σου αποδείξει ότι το νέο φλερτ σε θέλει για τους πιο λάθος λόγους. Σε αυτήν την περίπτωση, ίσως να μην έχει καταλάβει ούτε ο ίδιος/-α ότι σε γουστάρει ακόμη. Επιπλέον, συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, έχετε και κοινές παρέες (μπορεί γι’ αυτό να μείνατε και τόσο κοντινοί φίλοι). Στην τελευταία περίπτωση, πρόσεχε πολύ πώς θα το χειριστείς.

Επικοινωνεί για περίεργους λόγους

Για να σου πει πχ ότι σε ξεπέρασε. Χαχα. Σοβαρά τώρα, κάθε φορά που επικοινωνεί υπάρχει μια αμηχανία στην ατμόσφαιρα, ρωτά πράγματα που δεν θα ρωτούσε ποτέ, είναι άλλος άνθρωπος. Αυτό δεν θα συνέβαινε αν πάλι οι προθέσεις του ήταν φιλικές.

Αναφέρει τις καλές στιγμές

Καταραμένη νοσταλγία. Αναφέρει εκείνες τις στιγμές όπου όσο και να σε εκνεύριζε, στο τέλος σου φαινόταν γλυκούλι. Δεν θα ανέφερε ποτέ τη φορά που κάνατε σεξ με χαμηλό φωτισμό και Frank Sinatra. Θα αναφέρει πάλι τις κεκαλυμμένες, από κάτι αστείο ή χαζό στιγμές, οι οποίες έκρυβαν έρωτα. Θυμάσαι τότε που κλέψαμε μπύρες από ένα περίπτερο; Ενώ στην πραγματικότητα θέλει να πει: Αφού είχαμε γίνει λιώμα και μετά πήγαμε σπίτι και αντί να τις πιούμε, κάναμε σεξ;

Πριν υποκύψεις, αναλογίσου για ποιον λόγο χωρίσατε, πώς χωρίσατε και αν αξίζει τόσο πολύ αυτός ο άνθρωπος να κάνεις πισωγυρίσματα. Αφού τα ξεκαθαρίσεις μέσα σου, αν το θες, άρχισε και εσύ τα υπονοούμενα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v