Φθινοπωρινή σαλάτα με ψητά αχλάδια, ψητό ταλαγάνι και μαύρες φακές Beluga

Φθινοπωρινή σαλάτα με ψητά αχλάδια, ψητό ταλαγάνι και μαύρες φακές Beluga
15'

Προετοιμασία

30'

Μαγείρεμα

1/5

Δυσκολία

2

Μερίδες

Υλικά:

Σαλάτα:

  • 100 γρ. μαύρες φακές beluga (ή όποιο άλλο είδος θέλετε, εκτός από κόκκινες γιατί καθώς δεν μένουν σπυρωτές, είναι ακατάλληλες για σαλάτα)
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο αξεφλούδιστη, πατημένη ελαφρά με τη λάμα ενός μαχαιριού
  • 2 κλωνάρια θυμάρι ή δενδρολίβανο
  • 100 γρ. τρυφερά φύλλα σαλάτας π.χ. ρόκα, βαλεριάνα, λόλα, σπανάκι, φύλλα μουστάρδας, κ.λπ
  • 1 μεγάλο ζουμερό αχλάδι
  • Λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο για το ψήσιμο του αχλαδιού
  • 2 φέτες ταλαγάνι πάχους περίπου 1 εκ. (ή μαστέλο ή χαλούμι) 

Dressing:

  • ½ ασκαλώνιο (shallot) ή ¼ κοινό μικρό ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικροσκοπικούς κύβους
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα της αρεσκείας μας
  • 1 κ.γλ. καλής ποιότητας ξίδι από κόκκινο ή λευκό κρασί ή ισπανικό Jerez
  • Χυμός από ½ μικρό λεμόνι
  • 1 κοφτό κ.γλ. κύμινο σε σκόνη
  • Αλατοπίπερο
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Κριτικές

κριτικές

v