Γκρατέν με σελινόριζα, πατάτες, μήλα και ροκφόρ

Γκρατέν με σελινόριζα, πατάτες, μήλα και ροκφόρ
20'

Προετοιμασία

75'

Μαγείρεμα

1/5

Δυσκολία

4

Μερίδες

Υλικά:

  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, κατά προτίμηση με 5% λιπαρά το λιγότερο
  • 150 ml γάλα, πλήρες
  • 1 γεμάτη κ.σ. μουστάρδα της αρεσκείας μας
  • Τα φυλλαράκια από 5-6 κλαριά φρέσκου θυμαριού
  • 100 γρ. ροκφόρ, θρυμματισμένο με τα δάχτυλά μας + λίγο ακόμη για την επιφάνεια
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα + λίγη ακόμη για την επιφάνεια
  • 1 μικρή σελινόριζα
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 1 μεγάλο σκληρό μήλο της αρεσκείας μας π.χ. ξινόμηλο, pink lady, starking
  • Αγελαδινό βούτυρο για το βουτύρωμα του σκεύους + 3-4 μικρούς κύβους για την επιφάνεια
  • 1 χούφτα ψιλοκομμένα καρύδια

Κριτικές

κριτικές

Απόρρητο
v