Σε μία μικρή κατσαρόλα φέρνουμε σε βρασμό το νερό και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και βράζουμε για περίπου 5΄, μέχρι να πήξει ελαφρώς το σιρόπι.
Το αφήνουμε να χλιάνει για 15΄.
Στο μεταξύ πλένουμε καλά τα cranberries και τα κλαράκια του δενδρολίβανου, τα στραγγίζουμε και τα σκουπίζουμε επιμελώς με χαρτί κουζίνας.
Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και επάνω τοποθετούμε μια σχάρα.
Μόλις χλιάνει το σιρόπι βουτάμε τα cranberries και το δενδρολίβανο, ανακατεύουμε για να πάει το σιρόπι παντού, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε πάνω στη σχάρα, φροντίζοντας να μην κολλήσει το ένα με το άλλο.
Τα αφήνουμε να στεγνώσουν εντελώς για μία ώρα τουλάχιστον.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε ζάχαρη και ρολάρουμε τα cranberries και τα κλαράκια του δενδρολίβανου, φροντίζοντας να κολλήσει παντού η ζάχαρη.