Τοποθετούμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι τα βρασμένα κάστανα μαζί με 400 γραμμάρια από την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και την ζάχαρη και σιγοβράζουμε, πολύ σιγά, για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν όλα τα αρώματα τους στην κρέμα.
Τοποθετούμε την κρέμα με τα κάστανα, με δόσεις, σε ένα μικρό και τα χτυπάμε μέχρι να πολ-τοποιηθούν και να ομογενοποιηθούν.
Τοποθετούμε την κρέμα κάστανο σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Όταν το μείγμα έχει κρυώσει, τοποθετούμε την υπόλοιπη κρέμα στον κάδο ενός μίξερ και την χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη σαντιγί.
Τοποθετούμε τα 2 μείγματα σε ένα μπολ και με μία σπάτουλα σιλικόνης ομογενοποιούμε τα μείγματα με απαλές, κυκλικές κινήσεις.
Τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο για 2 ώρες και σερβίρουμε σε ποτήρια στρώσεις από κρέμα κάστανο με και χοντροσπασμένα choco bloom και τελειώνουμε με λίγη τριμμένη κουβερτούρα από πάνω.