ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χοιρινό σνίτσελ με πουρέ κάστανο 27 Ιουνίου 2025 Παλαιότερο των 360 ημερών 20' Προετοιμασία 30' Μαγείρεμα 1/5 Δυσκολία 6 Μερίδες Υλικά: Για τον πουρέ κάστανο 1 κιλό πατάτες 400 γρ. κάστανα, βρασμένα 100 γρ. βούτυρο αλάτι πιπέρι Για τα σνίτσελ 6 χοιρινά σνίτσελ, από καρέ (700-1000 γρ.) 100 γρ. μαγιονέζα 1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη ⅓ κ.γ. κανέλα ¼ κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο ⅓ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο φύλλα φασκόμηλου 200 γρ. τριμμένη φρυγανιά 1 λίτρο ηλιέλαιο αλάτι Εκτέλεση: Για τον πουρέ: Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής σε μικρά κομμάτια και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κάστανα και αλάτι, και βράζουμε για 20 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε τις πατάτες και τα κάστανα και αφήνουμε να φύγει η υγρασία. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο. Αφήνουμε για ½ με 1 λεπτό μέχρι να λιώσει και να γίνει μπερ νουαζέτ, και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Ρίχνουμε τις πατάτες και τα κάστανα σε ένα μπολ, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, και προσθέτουμε το βούτυρο. Πολτοποιούμε με το εργαλείο του πουρέ μέχρι να έχουμε έναν λείο πουρέ. Για τα σνίτσελ: Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα, το τζίντζερ, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και αλάτι. Ψιλοκόβουμε το φασκόμηλο, το προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Πασπαλίζουμε τα σνίτσελ με 1 κ.σ. αλάτι και από τις 2 πλευρές και το απλώνουμε με το χέρι μας. Μεταφέρουμε τα σνίτσελ στο μπολ και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας για να πάει παντού η μαρινάδα. Ρίχνουμε σε ένα ταψί τη φρυγανιά και μεταφέρουμε τα σνίτσελ. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και αφήνουμε να κάψει. Μεταφέρουμε τα σνίτσελ σε 3 δόσεις στο τηγάνι και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά την κάθε δόση. Στρώνουμε απορροφητικό χαρτί κουζίνας σε ένα ταψί και μεταφέρουμε τα σνίτσελ με μια τρυπητή κουτάλα ή τσιμπίδα. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Για το σερβίρισμα: Μοιράζουμε τα σνίτσελ σε πιάτα, συνοδεύουμε με τον πουρέ και σερβίρουμε με φρέσκο φασκόμηλο. ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS Χοιρινό σνίτσελ με πουρέ κάστανο