8 μακαρόν σε ποικιλία χρωμάτων και γεύσεων της αρεσκείας μας
200 γρ. κρέμα γάλακτος, πλήρης
2 κεσεδάκια φρούτα του δάσους της αρεσκείας μας, πλυμένα και πολύ καλά σκουπισμένα
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Κλωνάρια δενδρολίβανου και φύλλα δυόσμου ή μέντας για το ντεκόρ
Εκτέλεση:
Έχουμε φροντίσει ώστε η κρέμα γάλακτος να είναι πολύ κρύα, καθώς και να έχουμε κρυώσει στο ψυγείο τον κάδο του μίξερ και τον αυγοδάρτη.
Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα (χωρίς ζάχαρη γιατί τα υπόλοιπα υλικά είναι γλυκά) σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα μέχρι να πήξει σαν στραγγιστό γιαούρτι. Το μόνο σημείο στο οποίο χρειάζεται να προσέξουμε είναι να μην παραχτυπηθεί και «κόψει».
Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. Σημ.: εάν την προτιμάτε πιο σφιχτή, μπορείτε να προσθέσετε 1 κ.σ. τυρί μασκαρπόνε.
Σε στρογγυλή πιατέλα με χαμηλό γείσο ή σε στρογγυλό ξύλο τοποθετούμε τις μαρέγκες κυκλικά να αγγίζουν σχεδόν η μία την άλλη και στη μέση βάζουμε άλλη μία.
Στην κοιλότητα της κάθε μαρέγκας βάζουμε μία ή δύο κουταλιές κρέμα και από πάνω τοποθετούμε τα φρούτα.
Ενδιάμεσα από τις μαρέγκες τοποθετούμε κλωναράκια δενδρολίβανου ή/και φύλλα μέντας ή δυόσμου, καθώς και τα μακαρόν.
Πασπαλίζουμε τα φρούτα με λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε αμέσως.