Φθινοπωρινή φοκάτσα με σύκα και γκοργκοντζόλα

Φθινοπωρινή φοκάτσα με σύκα και γκοργκοντζόλα
70'

Προετοιμασία

25'

Μαγείρεμα

3/5

Δυσκολία

12

Μερίδες

Υλικά:

Για τη ζύμη:

  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 ¼ φλ.τσ. ζεστό νερό
  • 3 ¼ φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γλ. ψιλό θαλασσινό αλάτι
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για την επάλειψη του μπολ 

Για τη γαρνιτούρα:

  • 6 φρέσκα σύκα, πλυμένα, με τη φλούδα τους και κομμένα στη μέση
  • 150 γρ. γκοργκοντζόλα κομμένη σε μικρά κομμάτια ή άλλο μπλε τυρί (κοπανιστή, καρίκι, roquefort, stilton, κ.λπ.)
  • Ψιλοκομμένα φύλλα από ένα κλωνάρι φρέσκο δενδρολίβανο (ή 1 κ.γλ. αποξηραμένο)
  • 1 κ.σ. μέλι της αρεσκείας μας, ελαφρώς ζεσταμένο
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Άνθος αλατιού
  • Λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Κριτικές

κριτικές

Απόρρητο
v