ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φτερούγες κοτόπουλου με μουστάρδα και μέλι γράφει:Σπύρος Σμυρνής 12 Ιουνίου 2025 Παλαιότερο των 360 ημερών 10' Προετοιμασία 85' Μαγείρεμα 1/5 Δυσκολία 4 Μερίδες Υλικά: 24 φτερούγες κοτόπουλου Για τη σάλτσα – μαρινάδα: 4 κ.σ. μουστάρδα με μέλι 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι 1 κ.σ. ντοματοπελτές 2 κ.γ. ξερή ρίγανη 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά 1 μικρή πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη (προαιρετικά) 50 ml ελαιόλαδο, αλάτι. Εκτέλεση: Για να φτιάξουμε φτερούγες κοτόπουλου με μουστάρδα με μέλι, αρχικά ανακατεύουμε, σε ένα μεγάλο μπολ, με το σύρμα, όλα τα υλικά για τη μαρινάδα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις φτερούγες του κοτόπουλου και ανακατεύουμε καλά να καλυφθούν από όλες τις πλευρές. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να μαριναριστούν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Απλώνουμε τις φτερούγες μαζί με τη μαρινάδα σε ένα ταψί που ιδανικά να τις χωράει σε μια στρώση. Ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν. Αποσύρουμε από τον φούρνο. Σερβίρουμε τις φτερούγες σε πιατέλα. Αδειάζουμε, όση σάλτσα έμεινε στο ταψί, σε μπολ και συνοδεύουμε τις φτερούγες κοτόπουλου. ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS Φτερούγες κοτόπουλου με μουστάρδα και μέλι