ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τονόψωμο στη γάστρα γράφει:Σπύρος Σμυρνής 12 Ιουνίου 2025 Παλαιότερο των 360 ημερών 5' Προετοιμασία 55' Μαγείρεμα 1/5 Δυσκολία 4 Μερίδες Υλικά: 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 1 κ.γλ. αλάτι 1 κ.σ. ελαιόλαδο 180 ml νερό χλιαρό 1 κονσέρβα τόνο σε ελαιόλαδο στραγγισμένη 1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο Εκτέλεση: Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι, προσθέτουμε το νερό και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ζύμη. Ενσωματώνουμε τον τόνο και τον άνηθο, πλάθουμε, τοποθετούμε σε γάστρα και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 190 °C. Αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και κόβουμε.