Τυριά: Από το πιο παχυντικό στο πιο ελαφρύ

Είναι νόστιμα, τα αγαπάμε, όμως δυστυχώς έχουν αρκετές θερμίδες. Δείτε αναλυτυρικά όλα τα τυριά από το πιο παχυντικό μέχρι το πιο ελαφρύ.
Τυριά: Από το πιο παχυντικό στο πιο ελαφρύ

Γράφει η Χριστίνα Αλεξοπούλου – Διατροφολόγος

Τα τυριά είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα τρόφιμα που περιλαμβάνονται σε πολλά γεύματα και σνακ της ημέρας. Πέρα από τη περιεκτικότητά τους τους σε ασβέστιο, φώσφορο, ψευδάργυρο και βιταμίνες, αυτό που αξίζει να δούμε είναι η περιεκτικότητά τους σε λίπος και συνεπώς και σε θερμίδες.

Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να επιλέξουμε ποια είναι τα καλύτερα, στο πλαίσιο ενός προγράμματος διατροφής για απώλεια βάρους.

Ας εξετάσουμε λοιπόν αναλυτικά την περιεκτικότητα σε λίπος και θερμίδες των διαφόρων τυριών που κυκλοφορούν στο εμπόριο, ξεκινώντας από αυτά που είναι τα πιο παχυντικά και καταλήγοντας στα πιο ελαφριά.

Συμπερασματικά, καλό θα ήταν να είμαστε πολύ προσεχτικοί στην επιλογή των τυριών διότι παρότι είναι πολύ θρεπτικά, δεν παύει κάποια από αυτά να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος, άρα και σε θερμίδες.

Τα 3 τυριά με τις υψηλότερες θερμίδες είναι το μανούρι, το μασκαρπόνε και η παρμεζάνα, τα οποία καλό θα είναι να μην καταναλώνονται πολύ συχνά, ενώ τα 3 τυριά με τις χαμηλότερες θερμίδες είναι η άπαχη μυζήθρα, το cottage και το la vache qui rit, τα οποία μπορούν να ενσωματωθούν σε ένα πρόγραμμα διατροφής χωρίς να φοβόμαστε για την πρόσληψη πολλών θερμίδων.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v