Asus FonePad: Tablet και smartphone… σε ένα

H Asus λανσάρει το FonePad, μια νέα πρόταση που συνδυάζει τις αρετές ενός tablet με αυτές ενός smartphone. Μάθετε για τα χαρακτηριστικά και την τιμή του.
Asus FonePad: Tablet και smartphone… σε ένα
του Χρήστου Τζώρτζη

Η ανάγκη των σύγχρονων smartphones για ακόμη μεγαλύτερες οθόνες είναι δεδομένη και οι κατασκευαστές λανσάρουν μοντέλα με διάσταση οθόνης ακόμη και πάνω από τις 5 ίντσες. Από την άλλη η Asus την "είδε" διαφορετικά την υπόθεση. Το FonePad είναι ένα κλασικό tablet 7 ιντσών, το οποίο ωστόσο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σαν smartphone.

Αν επιλέξετε να έχετε μαζί σας ένα tablet 7άρι το κάνετε για να εκτελείτε βασικές εργασίες, όπως να βλέπετε τα mail σας, να κάνετε browsing, να ανταποκρίνεστε στοιχειωδώς σε επαγγελματικές υποχρεώσεις αλλά και φυσικά για να παίζετε ή/και να δείτε κάποια ταινία. Μαζί σας ωστόσο θα πρέπει να έχετε και το smartphone ή έστω ένα απλό κινητό τηλέφωνο, απαραίτητο για τηλεφωνικές κλήσεις. Δεν είναι λίγοι αυτοί που κουβαλάνε μαζί τους ένα tablet 7αρι και ένα smartphone 4 και πλέον ιντσών. Το FonePad έρχεται να καλύψει την ανάγκη των δύο συσκευών προσφέροντας την ευελιξία και τον χώρο ενός tablet αλλά χωρίς να στερεί από τον χρήστη τις δυνατότητες επικοινωνίας ενός smartphone.

Το FonePad είναι ένα "μεγάλο" τηλέφωνο ή ένα "μικρό" tablet, αλλά συνδυασμένα σε μια συσκευή. Επί της ουσίας με μικρές παραχωρήσεις έχετε μια «2 σε 1» λύση, που μπορεί να φανεί χρήσιμη ποικιλοτρόπως.

Τα χαρακτηριστικά της συσκευής



Η συσκευή σε όψη και κατασκευή τοποθετείται στα γνωστά ποιοτικά στάνταρ της Asus. Είναι καλά "δεμένη", διαθέτει πολύ καλής ποιότητας υλικά και εύκολα καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για μια στιβαρή κατασκευή, ενώ τα μεταλλικά φινιρίσματα αναβαθμίζουν οπτικά τη συσκευή.

Το κεντρικό σημείο ενδιαφέροντος ενός tablet ή ενός smartphone είναι η οθόνη. Το FonePad, όπως αναφέραμε, έχει οθόνη διάστασης 7 ιντσών. Πρόκειται για οθόνη LED που σημαίνει ότι έχετε εξασφαλίσει ρεαλιστικά χρώματα, ενώ διαθέτει πάνελ IPS που εξασφαλίζει ποιοτικές προβολές ακόμη και από μεγάλες γωνίες θέασης. Η ανάλυση που "σηκώνει" η οθόνη του FonePad είναι 1280x800 pixels, τιμή που σας δίνει πολλά πλεονεκτήματα προβολής στο Internet, σε εφαρμογές, σε παιχνίδια, αλλά και σε προβολή ταινιών.

Όσον αφορά τον επεξεργαστή, το FonePad κάνει την έκπληξη αφού βασίζεται σε επεξεργαστή της Intel και συγκεκριμένα τον Intel Atom Z2420 στα 1.2 GHz. Στην πράξη ο συγκεκριμένος επεξεργαστής αποδεικνύει ότι έχει κατασκευαστεί ακριβώς για τέτοιες συσκευές, καθώς η απόδοση του είναι παραπάνω από επαρκής και η κατανάλωσή του είναι ιδιαίτερα χαμηλή, δίνοντας στο FonePad πολύ καλές τιμές αυτονομίας – έως 32,5 ώρες ομιλίας (3G) ή 9 ώρες σε χρήση tablet. Η μνήμη του FonePad φτάνει το 1GB, ενώ η δυνατότητα εσωτερικής αποθήκευσης ανάλογα με την έκδοση φτάνει τα 8 ή 16 GB. Για επιπλέον χώρο μπορείτε να τοποθετήσετε μια κάρτα μνήμης Micro SD, έως 32 GB ή να καταφύγετε στην χρήση cloud storage υπηρεσιών.



Το λειτουργικό σύστημα του FonePad είναι η έκδοση 4.1 του Android, ενώ από τη συσκευή δεν λείπουν κλασικά χαρακτηριστικά ενός smartphone όπως GPS, οι σχετικοί αισθητήρες (G-Sensor, E-compass, Proximity, Ambient Light Sensor), αλλά και υποστήριξη Bluetooth. Το Bluetooth hands free ή έστω ένα ενσύρματο hands free κρίνεται σχεδόν αναγκαίο για τις τηλεφωνικές κλήσεις. Η δυνατότητα να βάλετε στο αυτί σας το FonePad υπάρχει, ωστόσο είναι μάλλον η έσχατη λύση για να μιλήσετε αφού το να κρατάτε ένα 7αρι tablet στο αυτί, δεν είναι και ό,τι πιο πρακτικό.

Η συσκευή διαθέτει επίσης εμπρόσθια κάμερα 1,2 Megapixels, ενώ ανάλογα με την έκδοση είτε δεν έχει πίσω κάμερα, είτε έχει κάμερα 3 Megapixels με δυνατότητα αυτόματης εστίασης και καταγραφής βίντεο 720p.

Αυτό που επιδιώκει η Asus με το FonePad, δείχνει ότι το πετυχαίνει. Η συσκευή έχει τα χαρακτηριστικά που θα υπερκεράσουν ένα tablet και ένα smartphone και θα σας επιτρέψουν να έχετε τα πλεονεκτήματα αυτών το συσκευών σε μια. Σημαντικό είναι επίσης ότι η τιμή του είναι απόλυτα λογική, αφού κυμαίνεται γύρω στα 250 ευρώ για την έκδοση των 16 GB χωρίς την πίσω κάμερα, αν σκεφτεί κανείς ότι αποκτά ένα tablet με δυνατότητα σύνδεσης στο Internet μέσω Wi-Fi ή μέσω 3G αλλά και ένα ολοκληρωμένο smartphone.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v