Samsung Galaxy S4: «Χορταστικό» και καινοτόμο

Το νέο μοντέλο του Galaxy S δικαιώνει τις προσδοκίες που το ήθελαν το κορυφαίο μέχρι στιγμής προϊόν της κορεάτικης φίρμας. Διαβάστε το πλήρες review.
Samsung Galaxy S4: «Χορταστικό» και καινοτόμο
του Χρήστου Τζώρτζη

Τα κεκτημένα της Samsung στα smartphones είναι πολλά και δεν είναι της παρούσης η ανάλυσή τους. Η εταιρεία συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς να παρουσιάζει smartphone με στόχο να καλύψει κάθε ανάγκη που μπορεί να προκύψει.

Σε αυτό το μήκος κύματος κινείται και το λανσάρισμα του Galaxy S4. Ένα – χορταστικής διάστασης 5άρι smartphone, το οποίο σχεδιαστικά βασίζεται στα "galaxy" στάνταρ, ωστόσο διαθέτει το χαρακτήρα και τα χαρακτηριστικά για να ξεχωρίσει.

Από τη στιγμή που ξεφεύγουμε σε διάσταση οθόνης τις 4 ίντσες, τότε ένα από τα πράγματα που μας απασχολεί σε ένα smartphone είναι το "πιάσιμο" του. Μια τόσο μεγάλη οθόνη όσο αυτή του Galaxy S4, μπορεί να επαναπροσδιορίσει στοιχειώδη θέματα που αφορούν μια φορητή συσκευή. Μια συσκευή που την κουβαλάς μονίμως μαζί σου και θα την κρατήσεις αμέτρητες φορές στα χέρια σου, κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνθρωποι της Samsung δεν έκαναν κανένα θαύμα – όπου με το πάτημα ενός κουμπιού η συσκευή θα διπλώνει ή θα μειώνει τις διαστάσεις της, ωστόσο για ένα smartphone που ανήκει στη μεγάλη κατηγορία έπραξαν το καλύτερο. Το Galaxy S4 σε σχέση με το S3 διαθέτει λίγο μεγαλύτερη οθόνη, αλλά κρατά ή μειώνει τις φυσικές του διαστάσεις οριακά.



Τηρουμένων των αναλογιών η συσκευή θα "κάτσει" καλά στο χέρι σας και δεν θα σας προβληματίσει ιδιαιτέρα στην καθημερινή χρήση. Αυτό αποτελεί και την ικανή συνθήκη για να μεταβείτε στο επόμενο στάδιο, που δεν είναι άλλο από το να απολαύσετε όλα όσα προσφέρει η συσκευή.

Πρώτο και κύριο… σημείο απόλαυσης είναι η οθόνη. Όπως έχουμε αναφέρει ήδη, η διάσταση των 5 ιντσών είναι σίγουρα χορταστική και σας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσετε εφαρμογές και πλοήγηση στο Internet. Η ανάλυση των 1080x1920 pixels και η τεχνολογία Super Amoled εξασφαλίζουν φωτεινές και λεπτομερείς προβολές με ζωντανά χρώματα. Η οθόνη διαθέτει επίσης ειδική επίστρωση Gorilla Glass 3, οπότε και προστατεύεται από γρατζουνιές και μικρο-ατυχήματα.

Επόμενος σταθμός "απόλαυσης" για το Galaxy S4 είναι η κάμερα. Τα 13 Megapixels ανάλυσης αλλά και λειτουργίες όπως η αυτόματη εστίαση, η σταθεροποίηση (image stabilization) και το LED flash, υπόσχονται καθαρές λήψεις ακόμη και σε συνθήκες που αυτό είναι δύσκολο. Η κάμερα επιτρέπει φυσικά και λήψη Full HD 1080p βίντεο, ενώ η ευχάριστη έκπληξη έρχεται από τη λειτουργία "Dual Camera", η οποία σας επιτρέπει την ταυτόχρονη χρήση της πίσω και της μπροστά κάμερας (2 Megapixels), τόσο κατά τη λήψη φωτογραφιών όσο και σε βιντεοκλήσεις (Dual Video Call).

Η απόδοση του Galaxy S4 είναι από τα βασικά πλεονεκτήματα της συσκευής. Ο τετραπύρηνος επεξεργαστής στα 1.9GHz, με τη βοήθεια των 2GB RAM, ανταπεξέρχεται πλήρως στις λειτουργίες της συσκευής και μάλιστα για παραπάνω από μια εφαρμογές ταυτόχρονα και χωρίς προβλήματα. Παραμένοντας σε hardware χαρακτηριστικά θα πρέπει να αναφέρουμε, ότι το Galaxy S4 διαθέτει – ανάλογα με την έκδοση - 16/32/64 GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου και δυνατότητα επέκτασης αυτού μέσω καρτών μνήμης microSD. Η σύνδεση στο Internet μπορεί να γίνει μέσω δικτύων 4G ή 3G και φυσικά μέσω Wi-Fi, ενώ διαθέτει GPS, υποστηρίζει NFC, Bluetooth καθώς και IR LED, χαρακτηριστικό που σας επιτρέπει να μετατρέψετε το Galaxy S4 σε αν πολύ-λειτουργικό remote control.

Το Galaxy S4 δεν θα μπορούσε παρά να διαθέτει την πιο σύγχρονη έκδοση του Android, δηλαδή την έκδοση 4.2.2 (Jelly Bean).

Ωστόσο, η Samsung δεν περιορίστηκε στο να παρουσιάσει μια ισχυρή, μεγάλη και ποιοτική συσκευή. Με στόχο να προσφέρει εμπειρία χρήσης, έχει ενσωματώσει σημαντικές και καινοτόμες λειτουργίες στη συσκευή της.

Καταρχάς να ξεκινήσουμε με δυο πολύ-διαφημιζόμενες λειτουργίες του Galaxy S4 και αυτές δεν είναι άλλες από τη δυνατότητα ελέγχου με το βλέμμα ή με νοήματα. Όταν παρακολουθείτε ένα βίντεο στο Galaxy S4 και στρέψετε το βλέμμα σας αλλού, τότε μέσω της λειτουργίας "Samsung Smart Pause" η συσκευή καταλαβαίνει ότι δεν έχει την… προσοχή σας και κάνει παύση στην αναπαραγωγή βίντεο. Επίσης μέσω της λειτουργίας "Samsung Smart Scroll" μπορείτε να δώσετε απλές εντολές χρήσης, χωρίς να αγγίξετε την οθόνη αλλά με νεύματα. Δηλαδή με κινήσεις της παλάμης κοντά στην οθόνη, οι οποίες ωστόσο έχουν σαφήνεια κίνησης, δηλαδή πάνω, κάτω, δεξιά αριστερά. Παρόμοια λειτουργία είναι και το "Air View" που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στην προβολή εικόνων. Οι "air" λειτουργίες ολοκληρώνονται με τη δυνατότητα να καθορίσετε δικά σας "air" νεύματα και να αντιστοιχήσετε σε λειτουργίες της συσκευής.

Πέραν αυτών η συσκευή διαθέτει πλήθος ακόμη εφαρμογών οι οποίες, εκμεταλλευόμενες το εξαιρετικό hardware και στοχεύουν να βελτιώσουν την καθημερινότητα του κατόχου της συσκευής.

Τα 739 ευρώ που χρειάζεστε για να αποκτήσετε το Galaxy S4 – και μάλιστα αυτό των 16 GB - δεν μπορούν να θεωρηθούν λίγα, ακόμη και αν διανύαμε άλλες εποχές. Ωστόσο ο συνδυασμός hardware και καινοτόμων εφαρμογών μετατρέπουν το Galaxy S4 σε… ευσεβή πόθο και δημιουργούν προϋποθέσεις εμπορικής επιτυχίας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v