Lenovo IdeaTab: Εντυπωσιακές επιδόσεις σε χαμηλή τιμή

Μεγάλη οθόνη, εξαιρετικές επιδόσεις, εντυπωσιακή αυτονομία και χαμηλή τιμή χαρακτηρίζουν το καινούριο tablet της Lenovo.
Lenovo IdeaTab: Εντυπωσιακές επιδόσεις σε χαμηλή τιμή
του Χρήστου Τζώρτζη 

Οι μεγάλοι κατασκευαστές φορητών, επιτραπέζιων ή/και server υπολογιστών εστιάζουν όλο και περισσότερο στην κατηγορία των tablet. Αποτέλεσμα αυτού είναι να έχουμε συνεχείς ανακοινώσεις νέων μοντέλων, με σχετικά μικρές διαφορές. Πρόκειται για ένα κανονικό… ανακάτεμα τράπουλας, με σκοπό να μοιραστούν εκ νέου τα χαρτιά –για την ακρίβεια το μερίδιο αγοράς.

Παρ' όλο που έχουμε νέες εκδόσεις λειτουργικών συστημάτων για φορητές συσκευές, είναι πλέον σαφές ότι τα λειτουργικά συστήματα αυτά εκδηλώνουν σημάδια σχετικού κορεσμού. Δεν μπορώ να προεξοφλήσω τη συνέχεια ή να την μαντέψω, ωστόσο η διαφορά, της x έκδοσης του "τάδε" λειτουργικού, με την x+1 έκδοση δεν είναι και για… τρέλα. Δεν διαφωνώ ότι υπάρχει σαφής εξέλιξη των λειτουργικών, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει το feature που θα φέρει τα πάνω κάτω.

Αν θέλαμε να διακρίνουμε μια τάση στις tablet συσκευές αυτή τη στιγμή θα ήταν το κυνήγι των επιδόσεων. Εδώ είναι άλλωστε και το πεδίο των κατασκευαστών, και εδώ φαίνεται ότι εστιάζει και η Lenovo όσο αφορά το IdeaTab A2109. Η Lenovo καταφέρνει να παρουσιάσει μια μάλλον high end συσκευή, σε προσιτή τιμή και αυτό είναι κάτι που δεν επιτυγχάνεται και πολύ εύκολα.



Ας ξεκινήσουμε όμως με τα βασικά, όπως το κλασικό ζητούμενο στα tablet, που είναι η οθόνη. To IdeaTab A2109 διαθέτει οθόνη διάστασης 9" και τεχνολογίας LED backlight TFT, με υποστηριζόμενη ανάλυση τα 1280x800 pixels. Αυτό σημαίνει ότι σε οριζόντια θέση, υπάρχει επαρκής χώρος στην κάθετη (πλέον) διάσταση για την προβολή σελίδων στο Internet. Τόσο η διάσταση και η ανάλυση, όσο και η ποιότητα προβολής είναι πολύ ικανοποιητικά στις εφαρμογές και κυρίως στην προβολή ταινιών – η συσκευή υποστηρίζει τα πρότυπα WMV, MP4, Flash Video FLV, DivX, XviD, MPEG-4. H.263, H.264.

Ο επεξεργαστής που αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας τις εργασίες που αναθέτετε δια της αφής, είναι ο τετραπύρηνος Tegra 3 της NVIDIA χρονισμένος στα 1,2 GHz. Η μνήμη RAM της συσκευής φτάνει το 1 GB, δημιουργώντας μαζί με το επεξεργαστή ένα "δυνατό" σύνολο, που έχει τη δυνατότητα να δώσει το κάτι παραπάνω σε επιδόσεις. Αυτό φαίνεται άλλωστε και από την πρώτη επαφή με το Android 4.0. Οι εντολές των δαχτύλων εκτελούνται απρόσκοπτα ακόμη και αν επιχειρήσετε (εκούσια ή ακούσια) να "πιέσετε" τη συσκευή.

Η σύνδεση στο Internet μπορεί να γίνει μέσω Wi-Fi, ενώ όσον αφορά τις θύρες στα πλαϊνά του Lenovo IdeaTab A2109 θα βρείτε θύρα Micro USB, θύρα micro HDMI και φυσικά θύρα εξόδου ήχου. Στο πλάι θα βρείτε επίσης θύρα για κάρτες μνήμης microSD, η οποία θα σας χρειαστεί όταν αποφασίσετε να επεκτείνετε τα τα 8 GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου (ή τα 16 GB ανάλογα με την έκδοση).

Η σύνδεση άλλων συσκευών με τη tablet της Lenovo μπορεί να γίνει μέσω Bluetooth, ενώ η ευχάριστη έκπληξη έρχεται από το GPS, αφού η ύπαρξή του περνάει στα υπέρ. Η συσκευή διαθέτει επίσης και δυο κάμερες, Μία στο πίσω μέρος της, ανάλυσης 3 Megapixels και μια μπροστά στα 1.3 Megapixel.

Το βάρος της συσκευή κινείται σε χαμηλά επίπεδα, αφού δεν ξεπερνά τα 570 γραμμάρια, ενώ η ποιότητα των πλαστικών δημιουργούν την αίσθηση ότι η συσκευή έχει καλό "δέσιμο".

Η τιμή που θα βρείτε το Lenovo IdeaTab A2109 είναι τα 299 ευρώ, ενώ εκτός από τις καλές επιδόσεις, στις οποίες έχουμε ήδη αναφερθεί, οφείλουμε να τονίσουμε ότι αυτές οι επιδόσεις επιτυγχάνονται χωρίς να "γονατίζει" η μπαταρία, αφού η αυτονομία της συσκευής αγγίζει τις 8 ώρες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v