Xperia E Dual review: Η Sony το ‘χει… δίκαρτο

Άρτιο, με ικανοποιητικά για την κατηγορία του specs και καλή τιμή, το Sony Xperia E Dual αποτελεί καλή λύση για όσους χρειάζονται smartphone με 2 κάρτες SIM.
Xperia E Dual review: Η Sony το ‘χει… δίκαρτο
του Χρήστου Τζώρτζη

Ο λόγος της απόφασης για τη χρήση μιας dual SIM συσκευής μπορεί να είναι διαφορετικός για τον καθένα και μοιραία επηρεάζει την επιλογή συσκευής. Οι dual SIM συσκευές έχουν το δικό τους κοινό και, παρ’ ότι δεν πρόκειται για μια κατηγορία συσκευών με απανωτά λανσαρίσματα, εντούτοις ο αποφασισμένος για dual SIM συσκευή, έχει στη διάθεση του πολλές.

Το Sony Xperia E Dual είναι ένα σύγχρονο smartphone, το οποίο μπορεί και φιλοξενεί δυο κάρτες SIM. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε στην ίδια συσκευή δυο νούμερα, από διαφορετικές εταιρείες-παρόχους. Όταν θέλετε να πάρετε τηλέφωνο ή να συνδεθείτε στο Internet, τότε πριν την τελική κίνηση σύνδεσης, έχετε μια ακόμη επιλογή, από ποια SIM δηλαδή θα "βγείτε". Επίσης, η μια από τις δυο SIM "βλέπει" 3G, οπότε αν έχετε σκοπό να συνδέσετε στο Internet τότε θα πρέπει να τοποθετήσετε την σωστή SIM στην σωστή υποδοχή. Αρκετές πληροφορίες για τα dual SIM κινητά μπορείτε να βρείτε στο σχετικό αφιέρωμα που έχουμε φιλοξενήσει στο in2life.

Αν αναλογιστεί κανείς τα τεχνικά χαρακτηριστικά των σύγχρονων smartphones τότε σίγουρα μπορεί να θεωρήσει φτωχό το Sony Xperia E Dual, ωστόσο αν το συγκρίνεις με τα υπόλοιπα smartphones τότε είναι σίγουρο ότι θα δεις την συσκευή της Sony με άλλο μάτι. Σε γενικές γραμμές το Xperia E Dual διαθέτει μάλλον πολύ καλά χαρακτηριστικά για την κατηγορία του.



Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του

Η οθόνη του Xperia E Dual είναι διάστασης 3,5" και υποστηρίζει ανάλυση 320x480 pixels, ενώ είναι αρκετά καλής ποιότητας και προσφέρει ικανοποιητικές προβολές, τόσο στο Internet, όσο και σε εφαρμογές ή στην αναπαραγωγή βίντεο. Στο εσωτερικό της συσκευής υπάρχει ο επεξεργαστής Cortex-A5 στο 1 GHz ο οποίος δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στην διαχείριση των λειτουργιών του Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich λειτουργικού συστήματος που έχει η συσκευή. Μάλιστα, σύμφωνα με την Sony, το Xperia E Dual έχει τη δυνατότητα να αναβαθμιστεί στο Android 4.1 Jelly Bean. Ο επεξεργαστής σε συνδυασμό με τα 512 ΜΒ RAM επιτρέπουν στο Xperia E Dual να λειτουργεί χωρίς κολλήματα και στιγμιαίες παύσεις, ακόμη και αν είστε αρκετά εξοικειωμένος με τις touch συσκευές και οι κινήσεις σας είναι γρήγορες.

Η χωρητικότητα της συσκευής είναι στα 4GB από την εσωτερική μνήμη της συσκευής, ενώ μπορείτε να την βελτιώσετε με τη βοήθεια καρτών μνήμης microSD. Διαθέτει κάμερα 3,15 Megapixel, (χωρίς φλας), ενώ φυσικά δεν λείπουν χαρακτηριστικά όπως, Wi-Fi, Bluetooth (2.1), ο δέκτης GPS, το accelerometer, αλλά και αισθητήρες προσανατολισμού.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της συσκευής είναι η ποιότητα κατασκευής. Εδώ είναι γεγονός ότι η αίσθηση στιβαρότητας, αλλά και το γενικό "δέσιμο" της συσκευής σου δίνει την αίσθηση πολύ ακριβότερης συσκευής και τα υλικά – αν και πλαστικά – δείχνουν πολύ καλής ποιότητας.

Ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα είναι η απόδοση του ήχου. Η Sony μας έχει συνηθίσει σε ηχητικά άρτιες συσκευές και η παράδοση δεν χαλάει με το Xperia E Dual. Ο ήχος είναι κρυστάλλινος και διαθέτει ικανοποιητική ένταση, που σημαίνει ότι μπορείτε να απολαύσετε την αγαπημένη σας μουσική ή ραδιοφωνικό σταθμό ή σε συνδυασμό με την πολύ καλή οθόνη, μα απολαύσετε ένα βίντεο από την κάρτα μνήμης ή από το YouTube.

Η λιανική τιμή του Xperia E Dual ξεπερνά για λίγο τα 150 ευρώ, τιμή που το καθιστά συγκρίσιμο – σε τεχνικά χαρακτηριστικά – με συσκευές στην ίδια περίπου τιμή και που δεν είναι dual SIM.

Από τις dual SIM συσκευές και σε σχέση με αυτά που προσφέρει, η πρόταση της Sony είναι άκρως ελκυστική, κάτι το οποίο ενισχύεται από την πολύ καλή ποιότητα συναρμολόγησης της συσκευής.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v