PS4 vs. Xbox One: Οι τιμές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά

Η Microsoft και η Sony ανακοίνωσαν τις τιμές για τις ναυαρχίδες τους Xbox One και PS4. Όσα χρειάζεται να ξέρετε για τα δύο μεγαθήρια του gaming.
PS4 vs. Xbox One: Οι τιμές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά
H φετινή έκθεση Ε3 ήταν από τις πιο πολυαναμενόμενες των τελευταίων ετών. Μετά από αρκετό χρόνο απουσίας, η Microsoft και η Sony ανακοίνωσαν τιμές και περαιτέρω πληροφορίες για τις νέες τους παιχνιδομηχανές: το Xbox One και το Playstation 4.

Playstation 4

Η ναυαρχίδα της Sony διαθέτει οκταπύρηνο επεξεργαστή X86 AMD Jaguar και επεξεργαστή γραφικών της Radeon με δεκαοκτώ επεξεργαστικές μονάδες, οι οποίες φτάνουν μέχρι και τα 1,86 teraflops ισχύ. Το PS4 εξοπλίζεται με 8 GB μνήμη συστήματος, ενώ η μνήμη του είναι τύπου GDDR5, προσφέρει στο σύστημα εύρος ζώνης (bandwidth) της τάξης των 176 GB/second και δίνει επιπλέον ώθηση στην απόδοση του επεξεργαστή γραφικών. Διαθέτει επίσης συνδεσιμότητα μέσω Ethernet, IEEE 802.11 b/g/n και Bluetooth 2.1, μονάδα Blu- Ray και εξόδους HDMI, αναλογική εικόνας και ψηφιακή ήχου.



Αναφορικά με τους τίτλους, η συσκευή της Sony θα υποστηρίζει μεταχειρισμένα παιχνίδια χωρίς να απαιτείται η σύνδεση στο διαδίκτυο, πετώντας έτσι το μπαλάκι στην Microsoft, η οποία κατέστησε σαφές ότι η κυριότητα των ψηφιακών παιχνιδιών για το Xbox One θα ελέγχεται τουλάχιστον μια φορά την ημέρα. Επομένως, ο ιδιοκτήτης ενός παιχνιδιού, θα μπορεί να το δανείσει και να το μεταπωλήσει χωρίς κανένα περιορισμό όπως έκανε και στις τρεις προηγούμενες γενιές κονσολών της.

Δείτε το σχετικό βίντεο για τα μεταχειρισμένα παιχνίδια:



To PS4 θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ λίγο πριν το τέλος του τρέχοντος έτους με τιμή 399 δολάρια και 399 ευρώ στην Ευρώπη.

Xbox One

Η νέα και πολυαναμενόμενη κονσόλα της Microsoft ανακοινώθηκε και αυτή στην φετινή E3. Το Xbox One διαθέτει οκταπύρηνο επεξεργαστή με 5 δισεκατομμύρια τρανζίστορ, 8 Gigabytes RAM, οδηγό Blu-ray, θύρες HDMI και USB 3.0, σκληρό δίσκο 500GB και WiFi (802.11n). Το Xbox One θα διατίθεται μαζί με το βελτιωμένο Kinect, η κάμερα του οποίου αναβαθμίστηκε σε υψηλής ανάλυσης 1080p για την καλύτερη ανίχνευση της κίνησης, και διαθέτει ενσωματωμένη αναγνώριση φωνής.



Η Microsoft αναμένεται να κυκλοφορήσει τη νέα της κονσόλα Xbox τον προσεχή Νοέμβριο με τιμή στα 499 δολάρια για την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών και 499 ευρώ για τις ευρωπαϊκές αγορές. To πακέτο περιλαμβάνει την κονσόλα, το Kinect, το χειριστήριο, και 14 μέρες Xbox Live συνδρομή για νέα μέλη.

Εκτός από την ανακοίνωση των τιμών, η οποία κρίθηκε πολύ υψηλή, σύμφωνα με πολλούς bloggers, η Microsoft παρουσίασε και μια σειρά από νέες εκδόσεις δημοφιλών παιχνιδιών κονσόλας, όπως το Forza Motorsport, το Dead Rising 3, το Minecraft και το Halo.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v