Toshiba tablet AT300SE: Ποιότητα και απόδοση σε σωστή τιμή

Με οθόνη 10,1 ιντσών, ισχυρό επεξεργαστή που υπόσχεται εξαιρετική αυτονομία... μακράς διαρκείας, και άλλα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, το πρώτο tablet της Toshiba φαίνεται πως ήρθε για να καθιερώσει την εταιρεία και σε αυτήν την αγορά.
Toshiba tablet AT300SE: Ποιότητα και απόδοση σε σωστή τιμή
του Χρήστου Τζώρτζη

Δεν χωράει αμφιβολία ότι η Toshiba έχει καθιερωθεί ως μια εταιρεία με ποιοτικές συσκευές, οι οποίες δεν κοστίζουν μια περιουσία. Σε αυτό το μοτίβο φαίνεται πως κινείται η εταιρεία και στο "άνοιγμά" της στην κατηγορία των tablet συσκευών. Το Toshiba tablet AT300SE επιδιώκει να προσφέρει την καλύτερη δυνατή ποιότητα και απόδοση, στην καλύτερη δυνατή τιμή. Μένει να δούμε, σε τι βαθμό το επιτυγχάνει με το λανσάρισμα του tablet, AT300SE.

Όπως έχετε αντιληφθεί, το κυρίαρχο χαρακτηριστικό στα tablet εξακολουθεί να είναι η οθόνη και μοιραία αυτό είναι και το πρώτο χαρακτηριστικό, με το οποίο ασχολούμαστε σε ένα tablet.

Η capacitive οθόνη του AT300SE διάστασης 10,1 ιντσών, διαθέτει επαρκή φωτισμό και αρκετά καλή ποιότητα προβολής. Κρατώντας το tablet πλάγια, συγκαταλέγουμε στα άκρως θετικά το γεγονός ότι η κάθετη ανάλυση αγγίζει τα 800 pixels, που σημαίνει ότι ξεπερνά την αντίστοιχη κάθετη ανάλυση ενός τυπικού laptop με οθόνη 15,6 η οποία είναι στα 768 pixels. Τα 800 pixels κάθετης ανάλυσης, σε συνδυασμό 1280 pixels οριζόντια ανάλυσης εξασφαλίζουν επαρκή χώρο κατά το browsing στο Internet. Επίσης, η αναλογία 16:10 της οθόνης, διευκολύνει την παρακολούθηση ταινιών στη συσκευή.



Το σαγρέ πίσω κάλυμμα διευκολύνει πολύ στο κράτημα του tablet των 625 γραμμαρίων, ενώ τα ασημί φινιρίσματα προσθέτουν αναμφίβολα "πόντους" εκλεπτυσμού στη συσκευή.

Ενεργοποιώντας τη συσκευή, έχετε να "αντιμετωπίσετε" την 4.1 έκδοση του Android, γνωστό και ως Jelly Bean, με όλα τα "καλούδια" που διαθέτει το λειτουργικό σύστημα της Google για smartphones και tablets. Προσωπική μας άποψη είναι πως το Android 4.1 jelly Bean ξεδιπλώνει καλύτερα τις αρετές του σε ένα tablet και δει 10,1 ιντσών σε σχέση με ένα smartphone με σχετικά μικρή οθόνη.

Πέρα βεβαίως από την μεγάλη διάσταση οθόνης, η απόλαυση της χρήσης του λειτουργικού συστήματος Android 4.1 jelly Bean, οφείλεται και στον ισχυρό επεξεργαστή NVIDIA Tegra 3. Η συγκεκριμένος επεξεργαστή είναι τετραπύρηνος, ενώ διαθέτει έναν επιπλέον πυρήνα εξοικονόμησης ενέργειας της μπαταρίας (4-PLUS-1). Ο πέμπτος πυρήνας φαίνεται ότι έχει αποτέλεσμα, αφού η συσκευή έχει αυτονομία αναπαραγωγής βίντεο 10 ωρών και ήχου 36 ωρών και μπορεί να μείνει για 48 ώρες σε αδράνεια (σύστημα ενεργό, οθόνη LCD ανενεργή).

Η μνήμη του Toshiba tablet AT300SE φτάνει το 1GB και ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος αγγίζει τα 32GB. Διαθέτει θύρα κάρτας μνήμης υψηλής χωρητικότητας (έως 64GB), θύρα Bluetooth 3.0, θύρες HDMΙ και mini-USB, ενώ η σύνδεση στο Internet μπορεί να γίνει μέσω Wi-Fi.

Στις θύρες mini-USB και Bluetooth μπορείτε να συνδέσετε ενσύρματα ή ασύρματα αντίστοιχα, κάποιο εξωτερικό πληκτρολόγιο ή εξωτερικό ποντίκι, ώστε να γίνετε πιο παραγωγικοί με το tablet σας. Η συσκευή διαθέτει επίσης δύο κάμερες, μία στο πίσω μέρος με ανάλυση 5 Megapixels και μια στο μπροστινό μέρος ανάλυσης 2 Megapixels.

Συμπερασματικά το Toshiba tablet AT300SE 10.1 είναι μια premium συσκευή tablet, τόσο λόγω της ποιότητας κατασκευής, όσο και των επιδόσεων και η προτεινόμενη λιανική τιμή του στα 599 ευρώ, μπορεί να χαρακτηριστεί λογική.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v