Samsung XE500T1C-A01GR: Και tablet και notebook μαζί

Βγάζετε το πληκτρολόγιο και γίνεται tablet, το βάζετε και γίνεται notebook. Τι είναι; Το νέο υβριδικό Smart PC της Samsung, που τρέχει Windows 8 και υπόσχεται να σας συντροφεύει παντού.
Samsung XE500T1C-A01GR: Και tablet και notebook μαζί
του Χρήστου Τζώρτζη

Μπορεί ο όρος "φορητός υπολογιστής" να φέρνει στο μυαλό των περισσότερων τη λέξη laptop (ή notebook) στο μυαλό, εντούτοις ο φορητός υπολογιστής σήμερα περιλαμβάνει πολλές κατηγορίες προϊόντων.

Εκτός από ένα κλασικό laptop με οθόνη 15 ή 17 ιντσών, σήμερα φορητός υπολογιστής μπορεί να είναι ένα netbook με οθόνη 10 ιντσών, ένα ultrabook με οθόνη 11"-13", ένα tablet με οθόνη 7" έως 10" και γιατί όχι ένα smartphone, αφού με αυτό μπορείτε να δείτε το email σας, να γράψετε ένα κείμενο, να σερφάρετε στο Internet ή ό,τι άλλο.

Αυτή η μικρή εισαγωγή θα χρειαστεί για να "πατήσει" η παρουσίαση του Samsung XE500T1C-A01GR. Η Samsung λανσάρει ένα υβριδικό laptop και tablet καθώς χωρίς το αποσπώμενο πληκτρολόγιο είναι ένα tablet με Windows 8, αλλά όταν η οθόνη "κάτσει" στη βάση της στο πληκτρολόγιο, τότε γίνεται ένα φορητός υπολογιστής ή Smart PC όπως αρέσκεται να το αναφέρει η Samsung.

Αυτό που κάνει η Samsung με to XE500T1C-A01GR είναι να δώσει τη δυνατότητα στον χρήστη, από τη μία να εξασφαλίζει την ευελιξία που προσφέρει ένα tablet, από την άλλη να γίνει πιο παραγωγικός αφού θα μπορεί να εργαστεί με ένα πλήρες πληκτρολόγιο και με touchpad, όπως ακριβώς θα έκανε σε ένα laptop.

Οπτικά η οθόνη του Samsung XE500T1C-A01GR θυμίζει αρκετά τα tablet της εταιρείας, ενώ το πληκτρολόγιο θυμίζει τη σειρά notebook NP της ίδιας. Η διάσταση της οθόνης είναι στις 11,6" με ανάλυση στα 1366x768 pixels, που σημαίνει ότι υπερβαίνει σε διάσταση τα περισσότερα tablet.

Στην καρδιά της συσκευής βρίσκεται ένας επεξεργαστής Intel Atom (Z2760) χρονισμένος στα 1.80GHz. Η μνήμη φτάνει τα 2 GB, ενώ σαν αποθηκευτικό μέσο έχει ένα Flash Drive με χωρητικότητα 64 GB.

Εκτός από την οθόνη αφής 10 σημείων και το πληκτρολόγιο με το touchpad, μπορείτε να ελέγξετε το XE500T1C-A01GR με τη βοήθεια γραφίδας. Το ενσωματωμένο S Pen στην οθόνη της συσκευής, δημιουργεί την αίσθηση γραφής ή ζωγραφικής με το χέρι. Η ακρίβεια μάλιστα της γραφίδας θα ικανοποιήσει ακόμη και απαιτητικούς επαγγελματίες, όπως σχεδιαστές ή γραφίστες.

Από τη στιγμή που μιλάμε για έναν φορητό υπολογιστή, είναι λογικό η επιλογή για το λειτουργικό σύστημα να είναι τα Windows. To υβριδικό laptop και tablet της Samsung τρέχει τα ολοκαίνουρια Windows 8 και παρ' όλο που στην αρχή είμασταν επιφυλακτικοί σχετικά με τις επιδόσεις των Windows 8 λόγω του επεξεργαστή Atom, το αποτέλεσμα δικαίωσε τις επιλογές της Samsung. Η συσκευή τόσο δια της αφής, όσο και δια του πληκτρολογίου ή του touchpad, αποδίδει ικανοποιητικά και φέρνει εις πέρας όλες τις εργασίες που θα της αναθέσετε.

Οι διαστάσεις της συσκευής είναι στα 304 x 89,4 x 9,9 χιλιοστά ενώ το βάρος αγγίζει τα 761 γραμμάρια. Αν ανήκετε σε αυτούς που κατά τις μετακινήσεις σας θέλετε να είστε πιο παραγωγικοί, τότε το Samsung XE500T1C-A01GR θα σας δώσει λύσεις σε πολλές από τις εργασίες που θέλετε να κάνετε καθ' οδόν.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v