Sony Xperia Tablet S: Το μεγάλο στοίχημα για τη Sony

Λεπτό, εργονομικό, ποιοτικό και οικονομικό. Οι αρετές του νέου tablet της Sony δείχνουν πως ο γιαπωνέζικος κολοσσός «ποντάρει» πολλά στην συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων. Δείτε πώς μας φάνηκε η συσκευή και αν αξίζει η αγορά της.
Sony Xperia Tablet S: Το μεγάλο στοίχημα για τη Sony
Από τις πρώτες παρουσιάσεις του Xperia Tablet S, έγινε σαφές ότι η Sony "επενδύει" πολλά στο νέο της Tablet. Ο γιαπωνέζικος κολοσσός έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν ότι αν αποφασίσει να ασχοληθεί σοβαρά με μια κατηγορία προϊόντων, έχει την ικανότητα και το know how, να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία αυτή.

Με το λανσάρισμα του Xperia Tablet S, η Sony δεν δηλώνει απλά παρόν στην κατηγορία, αλλά αντιπροτείνει μια συσκευή που χαρακτηρίζεται από πληρότητα. Το Xperia Tablet S είναι και ποιοτικό, και όμορφο και έχει και λογική τιμή – τι άλλο μπορεί να θες από ένα tablet;



Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή – ως οφείλουμε να κάνουμε άλλωστε. Καταρχάς μιλάμε για ένα tablet με οθόνη 9,4 ίντσες και υποστηριζόμενη ανάλυση τα 1280x800 pixels. Το πάνελ του Xperia Tablet S, εκτός από εξαιρετικής απόδοσης είναι ανθεκτικό σε δαχτυλιές ακόμη και σε βρεγμένα δάχτυλα, χάρη στην επικάλυψη Splash Proof.

Σχεδιαστικά, το "εξόγκωμα" στο πίσω μέρος της συσκευής (το οποίο μοιάζει σαν δίπλωμα του σασί), αν και είναι διακριτικό και όμορφο, αρχικά δημιουργεί ερωτηματικά. Ωστόσο, ακόμη και σε αυτό το σημείο, που το πάχος του tablet σχεδόν διπλασιάζεται, δεν ξεπερνά τα 11,85 χιλιοστά, ενώ στο πιο λεπτό του σημείο το πάχος του αγγίζει τα 8,8 χιλιοστά. Τελικά αυτό το "δίπλωμα" του σασί εκτός από το ότι δένει αρμονικά με τη συσκευή αποδεικνύεται και αρκετά πρακτικό, κυρίως στο κράτημά της.

Εφόσον μιλάμε για μια συσκευή της Sony, για πολλούς είναι σχεδόν περιττή η αναφορά στην ποιότητα κατασκευής. Το Xperia Tablet S είναι μια τυπική Sony συσκευή, όπου το φινίρισμα και η ποιότητα υλικών και συναρμολόγησης είναι σε εξαιρετικά επίπεδα.



Το Xperia Tablet S τρέχει Android 4.0.3 (Ice Cream Sandwich), αλλά ο τετραπύρηνος επεξεργαστής NVIDIA Tegra 3 στα 1.4GHz δείχνει τα "δόντια" του σε απαιτητικές εφαρμογές και σε παιχνίδια.

Η συσκευή κυκλοφορεί σε εκδόσεις με εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο 16 GB και 32 GB, ωστόσο διαθέτει και θύρα κάρτας μνήμης SD για να επεκτείνετε τις δυνατότητες αποθήκευσης. Στις λοιπές θύρες συνδεσιμότητας, εκτός από Wi-Fi, βρίσκουμε θύρα Bluetooth αλλά και θύρα DLNA, μέσω της οποίας μπορείτε ασύρματα, να χρησιμοποιήσετε την τηλεόραση σας για την προβολή φωτογραφιών ή βίντεο. Το "Easter egg" στη συνδεσιμότητα είναι η θύρα υπέρυθρων. Μέσω της θύρας αυτής και της ανάλογης εφαρμογής, μπορείτε να μετατρέψετε το tablet σε ένα γενικό τηλεχειριστήριο για σχεδόν όλες τις συσκευές σας.

Οι εκπλήξεις με τον εξοπλισμό του Xperia Tablet S, δεν τελειώνουν εδώ. Η συσκευή διαθέτει δέκτη GPS, αλλά και δυο κάμερες. Μια μπροστά με ανάλυση 1 Megapixel για βιντεοκλήσεις και μια στο πίσω μέρος στα 8 Megapixels, η οποία εξασφαλίζει ποιοτικές λήψεις φωτογραφιών και βίντεο.



Στην Ελλάδα το Xperia Tablet S της Sony κυκλοφορεί σε δυο εκδόσεις, μια με χωρητικότητα 16 GB και Wi-Fi, με κόστος 429,00 ευρώ και μια πάλι χωρητικότητας 16 GB αλλά εκτός από Wi-Fi διαθέτει και 3G και κόστος στα 529,00 ευρώ.

Είναι ξεκάθαρο ότι μιλάμε για ένα ποιοτικό, όμορφο και με λογική τιμή tablet, κάτι που απαντά στο ερώτημα, αν αξίζει ή όχι η αγορά του. Το θέμα για την Sony και το tablet της είναι το αν θα καταφέρει να σταθεί επάξια απέναντι σε μια κατηγορία συσκευών, όπου άλλες εταιρίες, όπως η Apple αλλά και η Samsung έχουν να επιδείξουν πλούσιο portfolio προϊόντων και κατέχουν σημαντικά μερίδια αγοράς. Η συσκευή μοιάζει ιδιαίτερα ανταγωνιστική απέναντι στα κορυφαία μοντέλα της κατηγορίας και μένει να δούμε αν αυτό "κεφαλαιοποιηθεί".
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v