Turbo-X Tablet 7 Breeze ΙΙ: Το φθηνότερο tablet της αγοράς

Μόλις 99€ κοστίζει το νέο tablet της σειράς Turbo-X. Ελαφρύτερο και μικρότερο από τον προκάτοχό του, μπορεί να μοιάζει σχεδιαστικά αναχρονιστικό, δεν στερείται όμως δυνατοτήτων, και αναμφισβήτητα αξίζει τα λεφτά του.
Turbo-X Tablet 7 Breeze ΙΙ: Το φθηνότερο tablet της αγοράς
του Χρήστου Τζώρτζη

Μια ματιά σε μεγάλες εκθέσεις προϊόντων τεχνολογίας και σε ανακοινώσεις αναλυτών της αγοράς, αρκεί για να κατανοήσει κάποιος ότι τα tablet θεωρούνται τα πιο hot προϊόντα τεχνολογίας. Η αλήθεια είναι ότι η απόκτηση ενός tablet απασχολεί όλο και περισσότερο κόσμο, είτε γιατί το στοιχείο της φορητότητας είναι ιδιαίτερα σημαντικό για κάποιους, είτε γιατί δεν θέλουν να χάσουν το "τρένο της τεχνολογίας".

Η ποικιλία μοντέλων αυτή τη στιγμή είναι δεδομένη και ο καθένας ανάλογα με τις ανάγκες του και τις οικονομικές του δυνατότητες, μπορεί να επιλέξει το tablet που θέλει ή μπορεί να αγοράσει. Η σειρά tablet Turbo-X από το Πλαίσιο αριθμεί αυτή τη στιγμή 18 μοντέλα, σε διάφορες διαστάσεις οθόνης. Το Breeze ΙΙ έρχεται προφανώς να αντικαταστήσει το πρώτο Breeze της σειρά Turbo-X, καταφέρνοντας να διατηρήσει τον τίτλο του πιο φθηνού tablet της αγοράς. Μοιραία λοιπόν το πρώτο πράγμα που μας απασχόλησε στο Breeze ΙΙ είναι η τιμή. Τα 99 ευρώ που χρειάζεσαι για να το αποκτήσεις είναι αναμφίβολα μια δελεαστική τιμή.

Το Turbo-X Tablet 7'' Breeze ΙΙ "φοράει" τον επεξεργαστή Cortex A8, χρονισμένο στο 1 GHz, με 512MB RAM και εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο 4 GB. Η οθόνη των 7 ιντσών "πιάνει" σε ανάλυση τα 800x480 pixels, ενώ το λειτουργικό της συσκευής είναι έκδοση 4 (Ice Cream Sandwich) του Android.

Διαθέτει επίσης μπροστινή κάμερα 0,3 Megapixels, και θύρα κάρτας μνήμης μέσω της οποίας μπορείτε εύκολα να αυξήσετε τον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής σας. Διαθέτει φυσικά θύρα Wi-Fi για τη σύνδεση στο Internet και θύρα USB 2.0 μέσω της οποία μπορείτε να συνδέσετε ένα USB Flash Drive (χρησιμοποιώντας αντάπτορα από micro USB και USB), οπότε το Breeze II μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν media player των media αρχείων που περιέχει το USB flash drive.

Η εξωτερική του εμφάνιση διχάζει σε σχέση με το αν είναι πιο κομψό από την πρώτη έκδοση του tablet Breeze του Πλαισίου. Προσωπικά θεωρώ πως το πρώτο Breeze ήταν πιο "προχωρημένο" σχεδιαστικά, ενώ κέρδιζε πόντους και από το κόκκινο πίσω κάλυμμα. Το Breeze ΙΙ μοιάζει λίγο αναχρονιστικό σχεδιαστικά, αλλά ωστόσο δείχνει πιο στιβαρή και ποιοτική συσκευή. Σημαντικό είναι επίσης ότι το Breeze II είναι πιο ελαφρύ (275 γραμμάρια) και πιο μικρό (19,8x11x1,05 εκατοστά) σε σχέση πρώτο Breeze.

Η απουσία της εφαρμογής του Google Play όπου μπορείτε να βρείτε αμέτρητες εφαρμογές για Android θα σας δημιουργήσει μια μικρή σύγχυση στην αναζήτηση εφαρμογών. Εκτός από άλλες πηγές εφαρμογών, μπορείτε να εγκαταστήσετε και το αρχείο .apk του Google Play, οπότε και να αποκτήσετε πρόσβαση στην βασική πηγή εφαρμογών για Android.

Αυτό που οφείλει να έχει κατανοήσει ο υποψήφιος αγοραστής του Breeze ΙΙ είναι ότι από τη στιγμή που μιλάμε για το φθηνότερο tablet της αγοράς πρέπει να έχει κατά νου ότι θα πρέπει να κάνει και μερικές "τεχνολογικές" παραχωρήσεις. Με 100 ευρώ δεν μπορεί να αναμένει tablet εφάμιλλο του iPad ή ενός Galaxy Tab. Το Breeze ΙΙ καλύπτει τις βασικές ανάγκες που σχετίζονται με το Internet ή τις mobile εφαρμογές, σίγουρα αξίζει τα λεφτά του, αλλά δεν μιλάμε για συσκευή τεχνολογικής αιχμής.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v