Dell XPS 14z και 15: «Dellικάτα» μοντέλα υψηλών απαιτήσεων

Η Dell συνεχίζει να διευρύνει την γκάμα των αξιόπιστων laptop της, με δύο μοντέλα που ικανοποιούν αφενός τις κλασικές ανάγκες του μέσου χρήστη και αφετέρου τους λάτρεις των ultrabooks, ενισχύοντας την κομψή «προσωπικότητα» των προϊόντων της εταιρίας.
Dell XPS 14z και 15: «Dellικάτα» μοντέλα υψηλών απαιτήσεων
Η Dell έχει ταυτίσει το όνομα της με την αξιοπιστία και το "εκτός συναγωνισμού" after sales service, που παρέχει στα laptop της. Πέραν όμως αυτού, η εταιρεία έχει να επιδείξει μεγάλη ποικιλία μοντέλων αλλά και ευελιξία στην ανακοίνωση νέων μοντέλων.

Τα XPS 14z και 15 έρχονται να προστεθούν σε μια ήδη διευρυμένη γκάμα μοντέλων της σειράς XPS, στοχεύοντας σε χρήστες με διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις. Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι όσον αφορά το XPS 14z μιλάμε για διαφορετικό μοντέλο από το XPS 14, το οποίο αποτελεί επίσης νέο μοντέλο αλλά πρόκειται για Ultabook και δεν έχει προς το παρόν ανακοινωθεί στη χώρα μας.

Το Dell XPS 15



Ας ξεκινήσουμε με το XPS 15, το οποίο είναι ένα κλασικών διαστάσεων laptop, καθώς διαθέτει οθόνη 15,6 ίντσες. Η Dell, με τη σειρά XPS 15 εστιάζει στις επιδόσεις, αφού τα διαθέσιμα μοντέλα "φορούν" νέους επεξεργαστές Intel Core i7 δεύτερης γενιάς και είναι διαθέσιμα με μνήμη RAM 6, 8 και 16 GB, σκληρούς δίσκους 500GB ή 1 TB και κάρτες γραφικών υψηλών επιδόσεων της NVidia, οι οποίες διαθέτουν μνήμη έως 2 GB GDDR5.

Το πάχος του XPS 15 δεν ξεπερνά τα 23,2 χιλιοστά (σχεδόν 1 ίντσα), ενώ η αίσθηση που αφήνει το μηχανικά κατεργασμένο αλουμίνιο, είναι αυτή της στιβαρής και ανθεκτικής συσκευής. Στην αντοχή της συσκευής και πιο συγκεκριμένα της οθόνης, συμβάλλει και τα κρύσταλλο Gorilla Glass, που προστατεύει από γρατζουνιές και γδαρσίματα. Πέρα όμως από το Gorilla Glass η Full HD (1080p) οθόνη επιτυγχάνει έως και 75% υψηλότερη φωτεινότητα σε σχέση με τις τυπικές οθόνες, αγγίζοντας τα 350-nit. Ανάλογα με το μοντέλο, η σειρά XPS 15, μπορεί να διαθέτει Blu-ray Disc αλλά και δίσκο (SSD), ο οποίος εξασφαλίζει έως και 33% ταχύτερη εκκίνηση των Windows.

Το Dell XPS 14z



Από την άλλη το XPS 14z είναι ένα μάλλον ασυνήθιστο μοντέλο καθώς τοποθετείται ανάμεσα στο Ultrabook της Dell, XPS 13 και στα κλασικά μοντέλα των 15 ιντσών σαν το XPS 15 που είδαμε παραπάνω. Αν μάλιστα αναλογιστούμε και την επικείμενη έλευση του Ultrabook XPS 14 (χωρίς "z") τότε η ποικιλία μοντέλων είναι παραπάνω από επαρκής.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει τη σειρά XPS 14z vα διαφοροποιείται από το Ultrabook; Η σειρά XPS 14z έχει πάχος 23 χιλιοστά, που σημαίνει 5 χιλιοστά πιο παχύ από το Ultrabook της εταιρείας, το XPS 13. Ωστόσο σε αυτό το πάχος το XPS 14z καταφέρνει και ενσωματώνει μονάδα DVD. Xάρη στο πολύ λεπτό περίγραμμα της οθόνης, η συνολική του διάσταση δεν διαφέρει σημαντικά από ένα Ultabook, ενώ το βάρος του δεν ξεπερνά τα 2 κιλά (1,98 κιλά για την ακρίβεια).

Επίσης, το σασί από ανοδιωμένο αλουμίνιο, εκτός από μια εκλεπτυσμένη όψη, εξασφαλίζει στο XPS 14z και μεγάλη ανθεκτικότητα.

Όσον αφορά τους επεξεργαστές, το XPS 14z είναι διαθέσιμο με δεύτερης γενιάς Intel Core και κάρτες γραφικών της Nvidia.

Αν και προς παρόν δεν έχουμε διαθέσιμες τιμές, το γεγονός ότι μιλάμε για την πιο "elegance" οικογένεια όπως τα XPS δεν αφήνουν περιθώρια ώστε ακόμη και οικονομικά μοντέλα της σειράς XPS 14z και 15 να κοστίζουν λιγότερα από χίλια ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v