Logitech Ultrathin Keyboard Cover: Κινηθείτε περιφερειακά

Το νέο πληκτρολόγιο της Logitech έχει σκοπό να διευκολύνει την χρήση του iPad και ως μέσω γραφής, ενώ λειτουργεί και σαν προστατευτικό κάλυμμα της οθόνης του.
Logitech Ultrathin Keyboard Cover: Κινηθείτε περιφερειακά
του Χρήστου Τζώρτζη

Οι περισσότεροι χρήστες iPad που γνωρίζω, προμηθεύτηκαν τη συσκευή ως ένα ελκυστικό (στα όρια του σέξι) gadget και όχι σαν εργαλείο δουλειάς. Ωστόσο, με τον καιρό, η αρχική "πρόθεση" άλλαξε. Λίγο η εξέλιξη των εφαρμογών, λίγο η εξοικείωση των χρηστών, έχει μετατρέψει το iPad, από gadget σε… σταθμό εργασίας.

Αυτό έχει σαν συνέπεια οι χρήστες του iPad να αναζητούν περιφερειακά, που θα τους επιτρέψουν να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους, δουλεύοντας με το iPad. Από τα βασικότερα περιφερειακά ενός "επαγγελματία" χρήστη iPad είναι το πληκτρολόγιο. Αν ανήκετε σε αυτούς που γράφουν μεγάλα κείμενα στο iPad, είτε πρόκειται για κάποια εργασία, είτε για απάντηση σε ένα email, θα έχετε διαπιστώσει ότι το touch πληκτρολόγιο δεν είναι για "πολλά".

Αυτή την ανάγκη έρχεται να καλύψει το Logitech Ultrathin Keyboard Cover. Ωστόσο το να λανσάρεις ένα περιφερειακό για το iPad δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση. Το περιφερειακό θα πρέπει να "σέβεται" τόσο την συσκευή σαν μηχάνημα, όσο και την αισθητική της. Με πιο απλά λόγια θα πρέπει να είναι ένα περιφερειακό που θα είναι ταυτόχρονα, ελκυστικό και πρακτικό και θα έχει έντονα χαρακτηριστικά φορητότητας.

Το Ultrathin Keyboard Cover καταφέρνει να ικανοποιεί αυτές τις συνθήκες. Καταρχάς, δεν μιλάμε για ένα απλό πληκτρολόγιο αλλά για κάτι μεταξύ docking station, και καλύμματος για το iPad.

Εκμεταλλευόμενο τη διάταξη των μαγνητών, το Ultrathin Keyboard Cover, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν κάλυμμα του iPad.

Βγάζοντάς το, μπορείτε να τοποθετήσετε το iPad στην ειδική θέση του Ultrathin Keyboard Cover και να ξεκινήσετε να πληκτρολογείτε. Η συσκευή της Logitech συνδέεται μέσω Bluetooth με το iPad και έχει αυτονομία έως 6 μήνες (με μέσο όρο χρήσης τις 2 ώρες ανά ημέρα).

Από άποψης ποιότητας κατασκευής και σχεδιασμού, το Ultrathin Keyboard Cover καταφέρνει και περνά τις εξετάσεις με επιτυχία, καθώς "δένει" αρμονικά με το iPad και δεν θα προβληματίσει αισθητικά ακόμη και τους "Apple freak" χρήστες.

Δείτε πώς λειτουργεί στο video


Η πληκτρολόγηση στο Ultrathin Keyboard Cover είναι σίγουρα πιο άνετη, σε σχέση με το touch πληκτρολόγιο του iPad και οι αποστάσεις μεταξύ των πλήκτρων είναι ικανοποιητικές, αν αναλογιστείτε τη διάσταση του πληκτρολογίου. Στα θετικά του πληκτρολογίου είναι φυσικά και η αίσθηση πατήματος των πλήκτρων, αλλά εδώ μιλάμε για έναν τομέα που η Logitech είναι λογικό να μην έχει προβλήματα.

Είναι εμφανές ότι η Logitech έχει μελετήσει προσεκτικά το φαινόμενο iPad και έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα "must have" περιφερειακό. Το Logitech Ultrathin Keyboard Cover είναι ένα πολύ πρακτικό πληκτρολόγιο, συνδέεται ασύρματα με το iPad, έχει μεγάλη αυτονομία και λειτουργεί παράλληλα και σαν κάλυμμα, χωρίς να επιβαρύνει σημαντικά το συνολικό βάρος του iPad.

Ακόμη και η τιμή των σχεδόν 100 ευρώ μπορεί να θεωρηθεί λογική αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για κάλυμμα και πληκτρολόγιο μαζί, από τη στιγμή που ένα απλό κάλυμμα της Apple για το iPad κοστίζει περί τα 60 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v