Olympus Tough TG-1: Καλή στα δύσκολα

Για υψηλής ποιότητας φωτογραφίες κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, η αδιάβροχη και πανίσχυρη Olympus Tough υπόσχεται να μην σας απογοητεύσει, «βγάζοντας» τα λεφτά της την κατάλληλη στιγμή.
Olympus Tough TG-1: Καλή στα δύσκολα
του Χρήστου Τζώρτζη

Η Olympus Tough TG-1 είναι μια υψηλών "προσδοκιών" ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, αδιάβροχη και ανθεκτική σε πτώσεις και φθορές. Οφείλουμε να κάνουμε αυτή την επισήμανση καθώς η τιμή της "φεύγει" από τα 400 ευρώ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για μια compact ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Αν αναζητάτε μια δεύτερη φωτογραφική μηχανή για τις καλοκαιρινές σας βουτιές, μπορείτε να βρείτε μοντέλα ακόμη και από 170 ευρώ –υπάρχουν και πιο φθηνές αλλά οι παραχωρήσεις που θα κάνετε θα είναι σημαντικές.

Τι είναι αυτό που κάνει όμως την Tough TG-1 τόσο ακριβή; Μα φυσικά τα μοναδικά, για την κατηγορία των αδιάβροχων φωτογραφικών μηχανών, τεχνικά χαρακτηριστικά και οι δυνατότητές της.

Η φωτογραφική μηχανή της Olympus είναι ικανή να δώσει υψηλής ποιότητας φωτογραφίες, κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες και απευθύνεται σε ανθρώπους, οι οποίοι θα πασχίσουν πολύ για να τραβήξουν μια φωτογραφία και τη στιγμή που θα την τραβήξουν θα είναι κρίμα να "κρεμαστούν" από την φωτογραφική τους μηχανή.

Καταρχάς η Tough TG-1 διαθέτει μεγάλο διάφραγμα f2.0 και πολύ γρήγορο ευρυγώνιο φακό 25-100mm με οπτικό της ζουμ 4x, ενώ η ανάλυσή της φτάνει τα 12,7 Megapixels. Επιπλέον διαθέτει δυνατότητα φωτομέτρησης ESP, λειτουργία Super Macro, η οποία επιτρέπει εστίαση από μόλις 1 εκατοστό, 23 προγράμματα λήψης, ενώ στο πίσω μέρος κυριαρχεί η οθόνη των 3,0 ιντσών.

Η κάμερα είναι κατάλληλη και για επαγγελματίες φωτογράφους για υποβρύχιες λήψεις καθώς διαθέτει αδιάβροχο μετατροπέα φακού για εφέ fisheye αλλά και τηλεφακό. Πέραν αυτών, υποστηρίζει πανοραμικές λήψεις, δυνατότητα λήψης video Full HD 1080p και διαθέτει ενσωματωμένο GPS για να ξέρετε πάντα που ακριβώς τραβήξατε τη φωτογραφία σας.

Τώρα, όσον αφορά τις ειδικές συνθήκες φωτογράφισης η Tough TG-1 μπορεί και φωτογραφίζει χωρίς κανένα πρόβλημα στα 12 μέτρα κάτω από το νερό –οι συνήθεις τιμές για τις αδιάβροχες μηχανές είναι τα 3-5 μέτρα. Επίσης δεν θα πάθει τίποτα αν σας πέσει από ύψος 2 μέτρων, αντέχει χτυπήματα 100 κιλών και όταν έρθει ο χειμώνας με το καλό, μπορείτε να την πάρετε και στα χιόνια καθώς φωτογραφίζει και στους -10 ° C, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Δείτε περισσότερα για την Olympus Tough TG-1 στο παρακάτω video:


Αναμφίβολα η Tough TG-1 μπορεί να θεωρηθεί ως μια από τις καλύτερες αδιάβροχες και ανθεκτικές φωτογραφικές μηχανές, η οποία μπορεί να καλύψει ακόμη και τις πιο extreme καταστάσεις (προφανώς και είναι extreme οι βουτιές στα 10 και πλέον μέτρα). Αν είστε λάτρεις των σπορ που σχετίζονται με τη φύση τότε η μηχανή της Olympus "θα βγάλει τα λεφτά της", και με το παραπάνω, καθώς θα σας δώσει τη δυνατότητα απαθανάτισης μοναδικών στιγμών, που μόνο η φύση προσφέρει.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v