Nokia C5: Το smartphone… του λαού

Ένα πολύ ενδιαφέρον, απλό στη χρήση, και ψυχαγωγικό παράλληλα smartphone λάνσαρε η Nokia, κυκλοφορώντας στην αγορά το C5. Πρόκειται για ένα μοντέλο με λειτουργικό Symbian v9.3, που εκτός από τις άλλες αρετές του, διατίθεται και σε πολύ «λογική» τιμή.
Nokia C5: Το smartphone… του λαού
του Πάρη Καπράλου

Απλό αλλά άκρως ψυχαγωγικό και με πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία –όπως για παράδειγμα το λειτουργικό σύστημα Symbian v9.3 και η λογική τιμή του- το πρόσφατο μοντέλο της Nokia, C5, πρόσθεσε άλλο ένα δυνατό χαρτί στην αγορά των smartphones.

Το κινητό είναι γρήγορο, άνετο και βολικό. Τραβάει φωτογραφίες ανάλυσης 5 Megapixels, διαθέτει οθόνη 2.2" και χρηστικές εφαρμογές για να διαχειρίζεστε τους λογαριασμούς σας σε Facebook και Twitter. Ο μονοπύρηνος ARM-11 επεξεργαστής του Nokia C5 έχει συχνότητα λειτουργίας 600MHz με αποτέλεσμα να «σηκώνει» εύκολα οποιαδήποτε εργασία, ακόμα κι αν είναι απαιτητική. Τα 270ΜB προεγκατεστημένης μνήμης είναι μάλλον λίγα, αλλά -αν το επιθυμείτε- μπορείτε να τα αυξήσετε με τη χρήση microSD καρτών φτάνοντας τα 32GB.

Σε επίπεδο προεγκατεστημένων εφαρμογών η Nokia έχει προικοδοτήσει το τηλέφωνο με μια πλειάδα χρήσιμων προγραμμάτων: Video-Photo Editor για να κάνετε μια βασική επεξεργασία στις εικόνες και τα βίντεο, Ovi Maps 3.0 και A-GPS για να μην χάνετε ποτέ τον προσανατολισμό σας, Organizer για να οργανώνετε το καθημερινό σας πρόγραμμα, video στο YouTube με υποστήριξη Flash Lite 3.0, σύστημα γρήγορης αναγνώρισης των λέξεων που πληκτρολογείτε, Facebook, hi5, Friendster, MySpace apps και Document Viewer για να τροποποιήσετε ή να διαβάσετε αρχεία Word, Excel, Powerpoint & PDF.

Οι διαστάσεις της συσκευής κινούνται στα αναμενόμενα για τη κατηγορία επίπεδα: 11 Χ 4,6 Χ 1,2 cm στα 95 γραμμάρια, οι “αντοχές” (αυτονομία) -σύμφωνα με τη κατασκευάστρια- βρίσκεται στις 11 ώρες ως προς τον χρόνο ομιλίας και στις 600 σε κατάσταση αναμονής, και η τιμή (ενδεικτική τιμή λιανικής με φόρο) στα 161 ευρώ, γεγονός που καθιστά την απόκτηση της συσκευής μια ελκυστική ιδέα. Όπως όλα τα κινητά της Nokia έτσι και το C5 συνοδεύεται από 2 χρόνια εγγύηση αντιπροσωπείας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v