Nokia N8-00 Blue: Ένα smartphone για να μας θυμίζει… καλοκαίρι

Το «απέραντο γαλάζιο»… στο χέρι σας φέρνει η Nokia με το νέο της εντυπωσιακό smartphone, το οποίο ξεχωρίζει όχι μόνο για τα καλοκαιρινά του χρώματα αλλά και για την σπάνια αρετή μιας άριστης κάμερας 12 Μegapixels.
Nokia N8-00 Blue: Ένα smartphone για να μας θυμίζει… καλοκαίρι
του Πάρη Καπράλου

Ένα right on time κινητό κυκλοφόρησε η Nokia αυτό το καλοκαίρι. Σε χρώματα που μπορούσαν να έχουν αναδυθεί από το “Απέραντο Γαλάζιο” των ελληνικών θαλασσών, με εξαιρετική σχέση τιμής / δυνατοτήτων, έμφαση στη δικτύωση και την ψυχαγωγία, το Nokia N8-00 Blue είναι μία από τις καλύτερες εκπλήξεις του φετινού καλοκαιριού.

Μέχρι σήμερα είχαμε συνηθίσει σε κινητά που ενσωμάτωνουν από μέτριες μέχρι καλές ή άριστες κάμερες, αλλά η ισότιμη αντιμετώπιση των λειτουργιών και των δυνατοτήτων των δύο “κόσμων” είναι κάτι που σπάνια έχουμε συναντήσει. Στο συγκεκριμένο μοντέλο υπάρχει αυτή η λογική: μία φωτογραφική μηχανή με ανάλυση 12 Megapixels και οπτικά μέρη Carl Zeiss για φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης και video HD ενσωματώνεται σε ένα εκπληκτικών δυνατοτήτων smartphone.

Κι αν είναι κάπως ...άκομψο να καταπιάνεται κανείς με ένα κινητό τηλέφωνο ξεκινώντας από τη φωτογραφική του δεινότητα, ίσως η αναφορά στο “ανοιχτό” λειτουργικό για να δημιουργήσετε τις δικές σας εφαρμογές, με διαισθητικά εργαλεία αφής, εργασία με πολλαπλές εφαρμογές και αναπαραγωγή αρχείων multimedia, ή αυτή στην οθόνη αφής Amoled 3,5", που μπορεί να απεικονίσει 16.000.000 χρώματα πιο φωτεινά με μεγαλύτερη αντίθεση και παρέχει το ιδανικό περιβάλλον εργασίας για e-mail, εφαρμογές και Social Networking, θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά.

Στη καρδιά του μηχανήματος χτυπούν ένας επεξεργαστής με συχνότητα λειτουργίας στα 680 Mhz, 16 GΒ μνήμης για να αποθηκεύετε απεριόριστες εφαρμογές, επαφές, φωτογραφίες, video αρχεία και έγγραφα, ενώ η συσκευή περιλαμβάνει υποδοχή καρτών microSD με χωρητικότητα έως 32GB για να αποθηκεύσετε όλα σας τα ψηφιακά αρχεία - φωτογραφίες, MP3, video.

Παράλληλα, υπηρεσίες εντοπισμού GPS βοηθούν να βρείτε το δρόμο σας για να φτάσετε έγκαιρα στον προορισμό σας. Με το ενσωματωμένο GPS με AGPS και τους χάρτες Ovi Maps βρείτε το δρόμο σας όπου κι αν βρίσκεστε. Η συσκευή μπορεί να “προσωποποιηθεί” (customization) σε μεγάλο βαθμό, δηλαδή σας δίνει δυνατότητες σύνθεσης ενός περιβάλλοντος αλληλεπίδρασης που θα το διαμορφώσετε εσείς, μέσα από μια πλειάδα επιλογών. Συγκεκριμένα, έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε δικά σας widget στις τρεις ζωντανές αρχικές οθόνες. Μία για την εργασία σας, μία για την ψυχαγωγία σας και μία με την αγαπημένη σας φωτογραφία ως ταπετσαρία. Πραγματοποιήστε εναλλαγή μεταξύ των αρχικών οθονών με μια εύκολη κίνηση και κάντε λήψη περισσότερων widget από το online ηλεκτρονικό κατάστημα Ovi, απευθείας στο κινητό σας.

Όλες αυτές οι δυνατότητες δεν έρχονται μονάχα σε καλή τιμή, αλλά είναι και “συσκευασμένες” σε μικρές αλλά άνετες διαστάσεις: με μόλις 135 γραμμάρια η συσκευή έχει διαστάσεις 11,3 Χ 5,9 Χ 1,2 εκατοστά. Το Nokia N8-00 Blue κυκλοφορεί ήδη στην ελληνική αγορά, στην τελική ενδεικτική τιμή -με φόρο- των 399 ευρώ, ενώ συνοδεύεται από 2 χρόνια εγγύηση αντιπροσωπείας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v