Smartphones: 15 εφαρμογές ενάντια στην κρίση

Θέλετε να εξοικονομήστε χρήμα και χρόνο με την βοήθεια του smartphone σας; 15 χρήσιμες εφαρμογές σας βοηθούν να ελέγξετε το budget σας, να επωφεληθείτε από προσφορές και να επικοινωνήσετε δωρεάν. Ανακαλύψτε τις.

Smartphones: 15 εφαρμογές ενάντια στην κρίση
του Νικόλα Γεωργιακώδη
Η σαρωτική εμφάνιση των smartphones, οδήγησε αναπόφευκτα και στη ανάπτυξη χιλιάδων εφαρμογών για κάθε γούστο και περίσταση. Εφαρμογές για fitness maniacs, για αμετανόητους ταξιδιώτες, εφαρμογές καθαρά ελληνικές ακόμα και εφαρμογές για wannabe… αστρονόμους. Επηρεασμένοι αυτή τη φορά από το κλίμα οικονομίας που βρίσκεται… διάχυτο γύρω μας, σας παρουσιάζουμε 15 εφαρμογές για να εξοικονομήσετε εύκολα και γρήγορα χρήματα, ελέγχοντας παράλληλα το ημερήσιο budget σας.

Οικονομία στις επικοινωνίες

* Το Skype «μετακόμισε» πριν ένα χρόνο στα smartphones, προσφέροντας μεταξύ άλλων δωρεάν κλήσεις και βιντεοκλήσεις σε όσους το έχουν εγκαταστήσει στο smartphone τους. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχετε δημιουργήσει λογαριασμό και να βρίσκεστε σε περιοχή που να «πιάνει» καλό 3G σήμα ή – ακόμα καλύτερα – wifi.

* Αρκετή από την δόξα του Skype έχει κλέψει πρόσφατα το Viber. Μια εφαρμογή δωρεάν κλήσεων για iPhone και Android, η οποία επιτρέπει στους χρήστες της να μιλούν και να στέλνουν άμεσα μηνύματα εντελώς δωρεάν. Η εφαρμογή αποκτά πρόσβαση στην λίστα επαφών του κινητού σας και ανιχνεύει αυτόματα ποιοι από τους φίλους σας έχουν Viber. Δουλεύει καλύτερα με wi-fi σύνδεση μιας και το δίκτυο 3G στην Ελλάδα είναι ακόμα σε πρωτόγονο στάδιο.

* Εφαρμογή… walkie talkie για το smartphone; Έφτασε! Λέγεται Hey Tell και είναι μια καλοφτιαγμένη cross-platform voice messenger εφαρμογή. Την ανοίγετε, διαλέγετε τις επαφές σας και αρχίζετε να μιλάτε. Το ηχητικό μήνυμα μπορεί να λάβει οποιοσδήποτε έχει εγκατεστημένη την εφαρμογή ή μόνο άτομα από την λίστα επαφών σας. Δουλεύει εξίσου καλά με 3G και με wi-fi.

* Ακόμα μια εφαρμογή με την οποία μπορείτε να ανταλλάξετε δωρεάν γραπτά, φωνητικά και βίντεο μηνύματα μέσω 3G/Wi-Fi με όσους φίλους σας την έχουν εγκατεστημένη είναι το What’s App Messenger (0.79€). Εξαιρετικά απλό στην χρήση του, λειτουργεί σε συσκευές iPhone, Android, BlackBerry και Symbian.

Οικονομία στις αγορές και στο σπίτι

* «Τσιμπήστε» όλες τις προσφορές και ευκαιρίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας με την εφαρμογή του δημοφιλούς Tsibato. Αυτή την στιγμή το tsibato ενημερώνεται με προσφορές από ελληνικά daily sites και μπορείτε να βρείτε εκπτώσεις από 50%-90% για εστιατόρια, γυμναστήρια, spa, μπαρ, κινηματογράφους και θέατρα, εύκολα και γρήγορα.

* Λίγη τσιγκουνιά δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Η εφαρμογή του Skroutz ψάχνει, βρίσκει και προτείνει τις φθηνότερες λύσεις για αγορές, χρησιμοποιώντας τόσο το κλασικό πεδίο αναζήτησης, όσο και barcode scanning (!) για αναζήτηση προϊόντων με βάση τα barcodes.

* Βρήκατε κάτι που σας ενδιαφέρει σε ένα μαγαζί και αναρωτιέστε αν αξίζει ή αν μπορείτε να το βρείτε φθηνότερα; Η εφαρμογή του δημοφιλούς Amazon μπορεί να σας βοηθήσει και στις δύο περιπτώσεις, διαθέτοντας τιμές και reviews χρηστών για μια μεγάλη γκάμα προϊόντων.

* Επειδή και οι ίδιες εφαρμογές… κοστίζουν, το Free App List σας ενημερώνει καθημερινά για το ποιες εφαρμογές διατίθενται δωρεάν και ποιες έχουν για περιορισμένο χρονικό διάστημα έκπτωση.

* Θέλετε να προγραμματίσετε τα ψώνια σας από το σούπερ μάρκετ ή άλλα καταστήματα ώστε να μην ξεφύγετε από το καθημερινό budget; Να έχετε ολοκληρωμένη εικόνα για το πόσα ξοδεύετε στις αγορές σας; Η εφαρμογή Λίστα Αγορών (0,79€) σας επιτρέπει να δημιουργήσετε και να επεξεργαστείτε την προσωπική σας λίστα, να καταχωρήσετε πληροφορίες για κάθε προϊόν (τιμή, ποσότητα, ημερομηνία λήξης), να αναζητήσετε εύκολα προϊόντα και να αποθηκεύσετε την εκάστοτε λίστα για μελλοντική χρήση.

* Εξαιρετική εφαρμογή για να διαχειριστείτε το ημερήσιο budget του… φτωχικού σας είναι το Home Budget (3.99€), το οποίο σας βοηθά να βάλετε σε τάξη ημερήσια έξοδα, τα εισοδήματα, και τους λογαριασμούς του σπιτιού, αλλά και να έχετε γενική εικόνα του μηνιαίου budget μέσα από γραφήματα. Κυκλοφορεί και σε δωρεάν έκδοση με λιγότερες δυνατότητες.

Οικονομία στα ταξίδια

* Ψάχνετε το φθηνότερο ξενοδοχείο γύρω σας; Με την εφαρμογή του Trivago μπορείτε να βρείτε ανά πάσα στιγμή όλα τα ξενοδοχεία που βρίσκονται κοντά σας, καθώς και τις τιμές όλων των online ταξιδιωτικών γραφείων και ξενοδοχειακών αλυσίδων για να επιλέξετε την φθηνότερη.

* Ιδανική εφαρμογή για όσους αποφασίσουν να κάνουν καλοκαιρινά roadtrips και θέλουν να ξέρουν πάνω κάτω πόσα χρήματα θα ξοδέψουν σε βενζίνη είναι το Πόση βενζίνη. Εισάγετε τις δύο διευθύνσεις (έναρξη - αφετηρία), δηλώνετε τον κυβισμό του οχήματος, το είδος της διαδρομής και σας εμφανίζεται το αποτέλεσμα στους Google Maps μαζί με λεπτομέρειες όπως το κόστος, η απόσταση και ο απαιτούμενος χρόνος. Διαθέτει επίσης επιλογές για αποφυγή διοδίων, αυτοκινητόδρομων και δήλωση ενδιάμεσου σταθμού.

* Οι τιμές της βενζίνης έχουν πάρει την ανιούσα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχετε περιθώρια επιλογής για να διαλέξετε την φθηνότερη. Οι εφαρμογές Live Mapκαι Athens Book παρέχουν τιμές υγρών καυσίμων για 4.000 πρατήρια σε όλη την χώρα με ωριαία ανανέωση, εμφανίζοντας στον χάρτη τα πλησιέστερα στην τοποθεσία που βρίσκεστε.

Οικονομία στο… smartphone

* Για να ελέγξετε πλήρως τον όγκο δεδομένων που στέλνετε και λαμβάνετε μέσω 3G και να αποφύγετε το ενδεχόμενο ενός «φουσκωμένου» λογαριασμού μπορείτε να κατεβάσετε το εξαιρετικά χρήσιμο Data Usage (0.79€) (ή άλλες αντίστοιχες εφαρμογές), το οποίο «τρέχει» στο background και σας ενημερώνει όταν ξεπεράσετε το όριο δωρεάν δεδομένων που σας προσφέρει ο εκάστοτε πάροχος.

* Σχεδόν στο ίδιο μήκος κύματος (οικονομία στην ανταλλαγή δεδομένων) κινείται και το δωρεάν Onavo, το οποίο αφού εγκατασταθεί στην συσκευή σας συμπιέζει τον όγκο δεδομένων που λαμβάνετε, με αποτέλεσμα να έχετε μειωμένη κατανάλωση σε όγκο δεδομένων από το μηνιαίο πάγιο. Η εφαρμογή διαθέτει ενσωματωμένο μετρητή που δείχνει τι συμπιέζει και πόσο, ενώ καταγράφει αναλυτικά τι όγκο δεδομένων καταναλώνει η κάθε εφαρμογή.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v