iPhone 4S: H Apple δεν έκανε την έκπληξη

Παράταση παίρνει η αναμονή για το iPhone 5, καθώς η Apple στην παρουσίαση της Τρίτης έκανε τα αποκαλυπτήρια του iPhone 4S, εστιάζοντας στα βελτιωμένα χαρακτηριστικά της νέας συσκευής, περιλαμβανομένης της νέας δοκιμαστικής εφαρμογής Siri.
iPhone 4S: H Apple δεν έκανε την έκπληξη
του Πάρη Καπράλου

Τη πολιτική του σταγονόμετρου συνεχίζει να εφαρμόζει η Apple -αδιαμφισβήτητα παρασυρμένη από την εμπορική επιτυχία που έχει αυτή η πολιτική τα 3 τελευταία χρόνια στους “γκατζετάκηδες” απανταχού της υφηλίου. Διεθνείς αναλυτές σχολιάζουν περιπαικτικά ότι σε επόμενη έκδοση το iPhone θα αλλάζει μονάχα όνομα μοντέλου...

Το νέο iPhone 4S -και όχι 5 όπως όλοι περιμέναμε- θα έρχεται με προεγκατεστημένο το νέο iOS 5, το οποίο θα είναι ευρέως διαθέσιμο από τις 12 Οκτωβρίου, ενώ η Apple δίνει έμφαση και στο iCloud, “κλειδώνοντας” τον χρήστη σε δική της υπηρεσία αποθήκευσης και διαχείρισης online αρχείων και μέσων, η οποία θα είναι άμεσα διαθέσιμη. Η συσκευή θα έρθει στην Ελλάδα στις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ επίσημα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το κόστος της. Παρόλα αυτά εικάζεται ότι η τιμή της νέας συσκευής θα ξεπεράσει τα 800 ευρώ, ενώ, από χτες φημολογείται -μεταξύ αστείου και σοβαρού- ότι η διάθεση του θα καθυστερήσει αρκετά στην Ελλάδα, ώστε να συμπέσει με το “δώρο” των Χριστουγέννων!

Το νέο iPhone 4S έχει δύο νέα χαρακτηριστικά που μπορεί να αντιληφθεί ο χρήστης που θα χρησιμοποιήσει αυτό το είδος συσκευής για πρώτη φορά, αλλά έχει αλλάξει εντελώς εσωτερικά: έχει πολύ καλύτερα εξαρτήματα, προφέροντας επιτέλους την ποιότητα στα χαρακτηριστικά του που προσφέρουν οι ανταγωνιστές του εδώ και 2 χρόνια. Συγκεκριμένα, το iPhone 4S έχει καλύτερο επεξεργαστή σε σχέση με το iPhone 4 -έναν διπύρηνο Α5- έχει καλύτερη κάμερα -8 megapixel έναντι των εξαιρετικά σπαρτιατικών για την εποχή που βγήκε και το είδος της συσκευής 5 megapixel της προηγούμενης, ενώ η εταιρεία διατείνεται ότι η μπαταρία “αντέχει πολύ περισσότερο” -πράγμα που, βεβαίως, έχουμε ακούσει και πάλι στις δύο προηγούμενες εκδόσεις.

Το μοναδικό νέο χαρακτηριστικό της συσκευής είναι η δυνατότητα επεξεργασίας των φωνητικών εντολών του χρήστη, Siri, μίας εφαρμογής που επιτρέπει στον χρήστη να διαχειρίζεται τη συσκευή με φωνητικές εντολές, σε φυσική γλώσσα, θέτοντας ερωτήματα στη συσκευή, η οποία θα απαντά όχι δίνοντας την κατάλληλη απάντηση αλλά ενεργοποιώντας την αρμόδια εφαρμογή. Βεβαίως, το Siri είναι σε δοκιμαστική έκδοση, εγκαθίσταται μόνο στο iPhone 4S και ακούει μόνο αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά.

Η συσκευή στις ΗΠΑ διατίθεται μαζί με νέα 24μηνη σύνδεση κινητής τηλεφωνίας μόνο σε έκδοση 16GB στα 199 δολάρια, έκδοση στα 32 GB στα 299 δολάρια και στα 64 GB στα 399 δολάρια, πράγμα που δεν μας δίνει ουσιαστικά τη δυνατότητα να γνωρίζουμε τη καθαρή αξία της συσκευής, μέχρι να γίνει ξεχωριστή ανακοίνωση για κάθε χώρα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v