Sony Ericsson Xperia Arc Silver: Υπάρχει καλύτερο;

Ψίθυροι λένε πως η Sony Ericsson δεν θα σταματήσει στο εντυπωσιακό αυτό smartphone με το λειτουργικό Android 2.3, την super-LCD οθόνη αφής 4’’ και τον ταχύτατο επεξαργαστή. Μέχρι τότε, όμως… γνωρίστε το νέο Xperia Arc.
Sony Ericsson Xperia Arc Silver: Υπάρχει καλύτερο;
του Πάρη Καπράλου

Το Sony Ericsson Xperia Arc Silver θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί η νέα αρμάδα της εταιρείας, αν δεν ακούγαμε ψιθύρους για περισσότερες "αποκαλύψεις" από την Sony Ericsson το τρέχον Φθινόπωρο.

Το Sony Ericsson Xperia Arc είναι ένα από τα πρώτα Smartphones που χρησιμοποιούν λειτουργικό σύστημα Android 2.3 Gingerbread. Η νεότερη έκδοση του Android επιτρέπει ελευθερία κινήσεων για να φέρετε το κινητό στα μέτρα σας και πρόσβαση σε αμέτρητες εφαρμογές μέσω του Android Market –ακολουθώντας πρακτικά τον δρόμο που άνοιξε το Ovi της Nokia, θα μπορούσε να συμπληρώσει κάποιος φαρμακόγλωσσος.

Με 512MB μνήμη -η οποία επιδέχεται επέκταση με την χρήση microSD καρτών με χωρητικότητα ως 32GB-, με 1 GHz ταχύτητα του Scorpion επεξεργαστή, υποστήριξη Wi-Fi και δικτύων 3G και μια Super LCD οθόνη αφής 4" με οπίσθιο φωτισμό LED θα απολαύσετε HD 720p video στο YouTube, και σε πολλές άλλες εφαρμογές της ανάλυσης 480 x 854 pixels (FWVGA) οθόνης της συσκευής. Παράλληλα, στο μηχάνημα είναι ενσωματωμένη μία κάμερα 8 Megapixels με LED Flash για αυξημένα επίπεδα φωτεινότητας και τεχνολογία Touch Focus για να εστιάζετε στο αντικείμενο που σας ενδιαφέρει ακουμπώντας απλά την οθόνη αφής.

Μία ακόμη καινοτομία της συσκευής είναι ότι είναι ένα από τα πρώτα κινητά που αξιοποιεί τη τεχνολογία Sony Mobile BRAVIA Engine. Η εν λόγω τεχνολογία επιτρέπει μεγαλύτερο βάθος χρώματος, αυξημένη αντίθεση, μεγαλύτερη φωτεινότητα και σε συνδυασμό με τον οπίσθιο φωτισμό LED, κάνει την εικόνα υψηλής ευκρίνειας πιο καθαρή, ακόμα και σε εξωτερικά περιβάλλοντα με ηλιοφάνεια.

Ειδικές εφαρμογές και ένα κατάλληλο εργονομικό περιβάλλον παρέχουν πολλές διευκολύνσεις ώστε να διαχειρίζεστε τους λογαριασμούς σε social media από το κινητό σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να συγκεντρώσετε όλες σας τις επαφές σε ένα μέρος και να μάθετε ανά πάσα στιγμή την κατάσταση των φίλων σας στο Facebook, να δείτε τα τελευταία Tweets στο Twitter, να προσθέσετε φωτογραφίες όταν σας καλούν και να στείλετε e-mail και γραπτά μηνύματα. Μπορείτε ακόμα και να συγχρονίσετε το ημερολόγιο του Xperia Arc με τα Google & Facebook calendars για να ανανεώνεται αυτόματα.

Στην ανακοίνωση του κινητού η εταιρεία επισήμανε ότι το Arc υποστηρίζει Adobe Flash 10.2 πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να απολαμβάνετε περισσότερα καρέ ανά δευτερόλεπτο στα αγαπημένα σας video μιας και εκμεταλλεύεται έξυπνα την επεξεργαστική ισχύ του Snapdragon chipset -πετώντας το γάντι στην εταιρεία του μισοφαγωμένου μήλου, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν αρκετά άλλα χαρακτηριστικά που μπορεί να προτάξει κανείς: Επιταχυνσιόμετρο, A-GPS με βελτιστοποιημένο περιβάλλον για να βρίσκετε πάντα τον δρόμο σας και τη δυνατότητα του Arc να λειτουργήσει ως Hot-Spot για να πλοηγηθούν στο Internet μέχρι 6 φίλοι σας με Smartphone ή Laptop. Ακόμα έρχεται με ενσωματωμένο Wi-Fi (802.11 b/g/n) για να συνδεθείτε online από Hot-Spots, ενώ υποστηρίζει και δίκτυα 3G.

Οι διαστάσεις του Sony Ericsson Xperia Arc είναι περιορισμένες αλλά όχι περιοριστικές: Η κατασκευάστρια έχει εκμεταλλευτεί κάθε χιλιοστό με αποτέλεσμα παρά την άνετη οθόνη της η συσκευή να παραμένει ένα κινητό τηλέφωνο και να μη θυμίζει “άγαρμπη” ταμπλέτα. Τα 12,5 x 6 x 9 εκατοστά με βάρος μόλις 117 γραμμάρια είναι ρεκόρ για το είδος του κινητού και τις δυνατότητες του. Το κινητό είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά από τον περασμένο Ιούλιο και έχει τελική ενδεικτική τιμή λιανικής (με φόρο) τα 550 ευρώ, ενώ συνοδεύεται από 2 χρόνια εγγύηση αντιπροσωπείας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v