Alcatel OT-813: Και touchscreen και low budget

Ικανοποιητικές δυνατότητες, συμπαθητική εμφάνιση, μικρές διαστάσεις και εξαιρετικά χαμηλή τιμή, στα 90 μόλις ευρώ, κάνουν το OT-813 της Alcatel την touchscreen έκπληξη του καλοκαιριού.
Alcatel OT-813: Και touchscreen και low budget
του Πάρη Καπράλου

Το καλοκαίρι μας επιφύλασσε μια γαλλική έκπληξη κινητής τηλεφωνίας που είναι δύσκολο να αγνοηθεί. Όχι μόνο έβγαλε νέο μοντέλο καλοκαιριάτικα η Alcatel, η οποία απέχει από τον λυσσαλέο ανταγωνισμό άλλων γνωστών μαρκών στον χώρο των κινητών τηλεφώνων, αλλά το νέο μοντέλο συνδυάζει μερικές εξαιρετικές δυνατότητες με την εκπληκτική τιμή των 90 ευρώ...

Η αλήθεια είναι ότι η γαλλική μάρκα μπορεί να έκανε τη μεγάλη επιστροφή της πριν τρία χρόνια και κατόπιν ολιγόχρονης απουσίας της από την ελληνική αγορά -τουλάχιστον σε επίπεδο ποικιλίας συσκευών- ωστόσο έχει πολλά χρόνια να παρουσιάσει ένα κινητό έκπληξη.

Το Alcatel OT-813 είναι μια έκπληξη από μόνο του: touchscreen συσκευή σε κάτι παραπάνω από προσιτή τιμή. Με Wi-Fi 802.11 b/g, QWERTY πληκτρολόγιο, τραβήξτε κάμερα που τραβά φωτογραφίες ανάλυσης 2 MegaPixels, Bluetooth και δυνατότητα για παράλληλη λειτουργία δύο καρτών SIM, TFT οθόνη πολλαπλής αφής 2.4" του Alcatel OT-813 απεικονίζει μέχρι 262.144 χρώματα και είναι σχεδιασμένη να αντέχει στους κραδασμούς....

Η ανάλυση της οθόνης “μπορούσε και καλύτερα” -αν και θα ανέβαζε το κόστος μάλλον- και βρίσκεται στα 320 x 240 pixels. Υπάρχει αρκετός χώρος για να δείτε video στο YouTube και φωτογραφίες φίλων στο Facebook και το Twitter, ενώ ο μονοπύρηνος MTK6235 επεξεργαστής του Alcatel OT-813 “τρέχει” στα 208MHz και φαίνεται να τα προλαβαίνει όλα.

Βέβαια, στην προσπάθεια τους να διατηρήσουν ιδιαίτερα χαμηλά το κόστος της συσκευής οι κατασκευαστές περιόρισαν τη διαθέσιμη εσωτερική μνήμη της συσκευής στα 50 MB, αλλά τουλάχιστον εδέησαν να εξοπλίσουν τη συσκευή με slot καρτών microSD, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να την επεκτείνετε μέχρι τα 16 GB. Και, βέβαια, με την προαναφερθείσα, απαραίτητη επέκταση στη μνήμη μπορείτε να αξιοποιήσετε τις δυνατότηες να ακούσετε αρχεία ήχου MP3/AAC/AAC+ στον ενσωματωμένο Music Player, δείτε video MPEG4 και H.263.

Η σιλουέτα της συσκευής είναι λεπτή για τις δυνατότητες της και το βάρος της, και βρίσκεται στα 11,5 Χ 6,1 Χ 1,27 εκατοστά με βάρος 101 γραμμ. Η συσκευή είναι διαθέσιμη από τα μέσα Ιουλίου στην ελληνική αγορά, και διατίθεται στην τελική ενδεικτική τιμή λιανικής με φόρο των 90 ευρώ, ενώ συνοδεύεται από 2 χρόνια εγγύηση αντιπροσωπείας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v