Τι ψωνίζουμε (και τι προσέχουμε) στις εκπτώσεις

Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις είναι εδώ, κι εμείς συγκεντρώνουμε σε μια μικρή αλλά περιεκτική λίστα όσα συμφέρει να αγοράσεις τώρα.
Τι ψωνίζουμε (και τι προσέχουμε) στις εκπτώσεις
Λίγο αμήχανα, λίγο σφιγμένα, λίγο με διερευνητική συγκράτηση, οι καλοκαιρινές εκπτώσεις του 2020 ξεκίνησαν την Δευτέρα 13 Ιουλίου, με τα εμπορικά καταστήματα να μένουν ανοιχτά την ερχόμενη Κυριακή 19 Ιουλίου –όπως παραδοσιακά συμβαίνει την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι τιμές φέτος είναι μειωμένες κατά μέσο όρο στο 50%, τα προγνωστικά όμως δεν είναι αισιόδοξα για την αγορά, καθότι όπως φάνηκε και στις ενδιάμεσες εκπτώσεις του Μαΐου, αμέσως μετά το lockdown, ο περισσότερος κόσμος δεν έχει χρήματα να διαθέσει για αγορές όπως ρούχα και παπούτσια.

Από την πλευρά του, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται πως είναι υποχρεωτική η αναγραφή δύο τιμών (προ και μετά έκπτωσης) σε όλα τα προϊόντα, και πως αν υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά εκπτώσεων αυτά θα πρέπει να αναγράφονται ως εύρος στη βιτρίνα (π.χ. «από 30% έως 60%»).

Αν τώρα αναρωτιέσαι τι συμφέρει όντως να αγοράσεις στις φετινές εκπτώσεις, οι μεγαλύτερες μειώσεις τιμών παρατηρούνται σε χειμερινά είδη, γιατί των φρονίμων τα παιδιά δεν έχουν πρόβλημα να αγοράσουν μποτάκια τον Ιούλιο και πέδιλα τον χειμώνα. Το καταλαβαίνουμε, δεν μοιάζει ιδανικό να ονειρεύεσαι μαγιό και να παίρνεις πουλόβερ, αν όμως μιλάμε για την πιο συμφέρουσα αγορά, άλλη απάντηση δεν υπάρχει.

Αν έχεις βάλει στο μάτι κάποιο gadgetάκι, ή αν το κινητό σου δεν τρέχει πια με την ταχύτητα που έτρεχε, ρίξε μια ματιά στο Skroutz, που συγκεντρώνει σε αυτήν εδώ την πολύ χρήσιμη σελίδα τις μεγαλύτερες μειώσεις τιμών ανά είδος (ή και όλες μαζί, αν έχεις χρόνο και διάθεση να χαζέψεις) πριν βγεις στον πηγαιμό για τα μεγάλα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών.

Εξαιρετικά συμφέρουσα είναι στις εκπτώσεις και η αγορά αρωμάτων και προϊόντων ομορφιάς που υπό κανονικές συνθήκες είναι τσιμπημένα. Στο eshop του Hondos Center θα βρεις ταξινομημένα ανά είδος τα προϊόντα με τη μεγαλύτερη έκπτωση, από επώνυμα αρώματα και κρέμες προσώπου μέχρι αντηλιακά και αφρούς μαλλιών, ενώ στο Sephora.gr υπάρχει αυτή εδώ η σελίδα με τα επώνυμα καλλυντικά και αρώματα που διατίθενται με έκπτωση (μπορείς να επιλέξεις το ποσοστό της έκπτωσης, τη μάρκα, ή το «ταβάνι» της τιμής για φίλτρα).

Τέλος, προφανώς δεν περίμενες εμάς να σου το πούμε, αλλά μακράν η δημοφιλέστερη αγορά των καλοκαιρινών εκπτώσεων είναι τα μαγιό, οι εκπτώσεις των οποίων δύσκολα υπερβαίνουν το 30% άντε 40%, λογικό κι επόμενο. Σίγουρα, πάντως, συμφέρει να αγοράσεις μαγιό τώρα και όχι ας πούμε τον ερχόμενο Μάιο, ακόμα και αν αυτό που έχεις βγάζει άνετα ένα καλοκαίρι ακόμα. Δυνατές εκπτώσεις σε μαγιό βρήκαμε στα Notos, τα Intersport, και τη γνωστή κι αγαπημένη Buldoza.gr ενώ περισσότερες ιδέες έχει πάντα το Skroutz.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v