Τι ποδήλατο να αγοράσω; 8 value for money προτάσεις

Σκέφτεστε να πάρετε ποδήλατο; Λογικό. Δείτε τι πρέπει να ξέρετε πριν αγοράσετε, αλλά και 8 συμφέρουσες προτάσεις.
Τι ποδήλατο να αγοράσω; 8 value for money προτάσεις

Ο κόσμος του πεταλιού είναι ένας ωραίος κόσμος. Τώρα μάλιστα που και ο καιρός το ευνοεί, το ποδήλατο διεκδικεί μια θέση στις καθημερινές μας μετακινήσεις.

Τι λέτε πάμε για ορθοπεταλιές;

Για τι χρήση το θέλω;

Καθημερινή μετακίνηση στη δουλειά και μικρές διαδρομές εντός πόλης; Εξορμήσεις σε βουνά και ανώμαλο έδαφος; Κάτι ενδιάμεσο που να δανείζεται στοιχεία και από τις δύο επιλογές; Μήπως κάτι που να μπορείτε να παίρνετε μαζί στο τρένο ή το λεωφορείο; Ένας «χοντρικός» διαχωρισμός με βάση τις παραπάνω ερωτήσεις είναι αυτός σε Πόλης, Βουνού και Δρόμου.

Τα ποδήλατα πόλης έχουν ελαφρύ σκελετό και λεπτές ρόδες, και είναι κατάλληλα για τις καθημερινές σας μετακινήσεις από και προς το σπίτι. Κάποια από αυτά είναι αναδιπλούμενα ώστε να βολεύουν κατά την μετακίνηση με το τρένο/μετρό/τραμ. Τα ποδήλατα βουνού (mountain bikes) είναι πιο ανθεκτικά, διαθέτουν τρακτερωτά λάστιχα και απορροφούν περισσότερους κραδασμούς, ενώ τα trekking bikes αποτελούν υβριδικό είδος ποδηλάτων και στοχεύουν στο να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ των ποδηλάτων πόλης και των mountain bikes.

Το κατάλληλο ύψος

Ο σκελετός του ποδηλάτου έχει διαφορετικά μεγέθη, για να ταιριάζει σε κάθε αναβάτη, με καθοριστικό παράγοντα το ύψος. Ο πρακτικός κανόνας υπολογισμού του ύψους του ποδηλάτου είναι τα δύο σας πόδια να ακουμπούν στο έδαφος με τις μύτες των παπουτσιών όταν καθίσετε στη σέλα. Εναλλακτικά, μπορείτε να δείτε εδώ μερικούς κανόνες για τον υπολογισμό του μεγέθους και του ύψους του ποδηλάτου. 


thebikings.gr

Value for Money προτάσεις:

(κάνε κλικ στην τιμή για να οδηγηθείς στο e-shop)

* MBM District 26" στα 139€ 



Mountain Bike με 18 ταχύτητες, σιδερένιο σκελετό και μέγεθος τροχών 26". Διαθέτει σύστημα φρένων V-Brake και ύψος σκελετού 52 εκατοστά.

* MBM Feeling Men στα 179€



Ποδήλατο Πόλης 28 ιντσών, με 7 ταχύτητες, σκελετό αλουμινίου, φρένα V-Brake και οπίσθια σχάρα. Βγαίνει σε χρώμα κόκκινο.

* Orient Steed 27.5" Alum στα 193€ 



Mountain Bike με 21 ταχύτητες, τροχούς 27.5”, σιδερένιο σκελετό και αλουμινένιο τιμόνι. Βγαίνει σε ύψος 45 εκατοστά.

* Orient City Classic Lady 26'' στα 196€ 



Ποδήλατο πόλης για γυναίκες, σε κόκκινο χρώμα, με σιδερένιο σκελετό, φρένα V- Brakes, καλαθάκι και πίσω σχάρα για μεταφορά μικρών αντικειμένων.

* DHS 2095 20" Folding στα 240€ 



Σπαστό ποδήλατο πόλης, με σκελετό αλουμινίου, 6 ταχύτητες και ζάντες αλουμινίου, διπλής ενίσχυσης. Βγαίνει σε δύο χρώματα: ανθρακί και μαύρο.

* DHS Teranna 2645 26" στα 245€ 



Mountain Bike με σιδερένιο σκελετό, ανάρτηση full suspension, ζάντες αλουμινίου, 21 ταχύτητες και μηχανικά δισκόφρενα. Διατίθεται σε χρώμα μαύρο και πορτοκαλί.

* Orient Move I 28" 2017 στα 322 ευρώ 



Ποδήλατο trekking με σκελετό αλουμινίου, μεγέθους 50-55 εκατοστά. Διαθέτει 21 ταχύτητες, μηχανικά δισκόφρενα και βγαίνει σε δύο χρώματα: μαύρο και γκρι.

* IDEAL Megisto στα 399€

Ποδήλατο trekking με πλαίσιο αλουμινίου, εμπρόσθια ανάρτηση που κλειδώνει, 24 ταχύτητες με περιφερειακά από τη Shimano και μηχανικά δισκόφρενα. Βγαίνει σε 3 διαστάσεις και ποικιλία χρωμάτων. 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v