Σέξι συνταγές για ένα τέλειο καλοκαιρινό δείπνο

Ετοιμάστε το τέλειο καλοκαιρινό δείπνο για εσάς και το αντικείμενο του πόθου σας με αυτές τις νόστιμες και… σέξι συνταγές.

Η σαλάτα



Σαλάτα με ρόκα, αβοκάντο, πορτοκάλι και δαμάσκηνα

Υλικά: 1 ματσάκι ρόκα (2 φλ.τσ. κομμένη), 1 ώριμο αβοκάντο, 1 μαρούλι, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε φετάκια, 2 πορτοκάλια, 1 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο, 1 κ.γ. σουσάμι καβουρδισμένο, 6 αποξηραμένα δαμάσκηνα κομμένα στα τέσσερα, 3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. βαλσάμικο με θυμαρίσιο μέλι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση: Στύβουμε το ένα πορτοκάλι και σουρώνουμε το χυμό του. Τον ανακατεύουμε σε ένα μπλέντερ μαζί με το βαλσάμικο με θυμαρίσιο μέλι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και πιπέρι. Καθαρίζουμε το άλλο πορτοκάλι αφαιρώντας τη φλούδα, τη λευκή μεμβράνη και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Πλένουμε τη ρόκα και την κόβουμε χοντρά κομμάτια. Κόβουμε το μαρούλι με το χέρι σε κομμάτια. Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε μικρές φέτες. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά που ετοιμάσαμε, με το σουσάμι, το κουκουνάρι, το ντρέσινγκ και τα δαμάσκηνα

Συνταγή από εδώ.


Τα κυρίως: 2 επιλογές



Ριζότο με μύδια

Υλικά: 1 ½ φλ. λευκό μεσόκοκκο ρύζι για ριζότο, 1 ½ φλ ξηρό λευκό κρασί, 3 φλ. νερό + επιπλέον νερό ή ζωμός κοτόπουλου, κατά βούληση, 1 μέτριο κρεμμύδι, 1/2 σε φέτες + 1/2 λεπτοκομμένο, 4 σκελίδες σκόρδο, 2 λιωμένες + 2 πολτοποιημένες, 1 κλωνάρι θυμάρι, 1 κλωνάρι μαϊντανός, 6 μέτριες πιπεριές κέρατο, τεμαχισμένες, 900 γρ μύδια, πλυμένα, 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, 1 κλωνάρι σέλερι, λεπτοκομμένο, 340 γρ. ντομάτες καθαρισμένες, ξεσποριασμένες και λεπτοκομμένες ή 1 φλ. ντομάτα κονκασέ, μια γενναιόδωρη πρέζα σαφράν, 1 φλ φρέσκος αρακάς, μαγειρεμένος ή κατεψυγμένος, ξεπαγωμένος, αλάτι , πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, 2 κ.σ. μαϊντανός, κομμένος

Εκτέλεση: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 1 φλιτζάνι κρασί και 3 φλιτζάνια νερό. Ρίχνουμε τις φέτες κρεμμύδι, το λιωμένο σκόρδο, το κλωνάρι θυμαριού και μαϊντανού και τις πιπεριές και βράζουμε. Προσθέτουμε τα μύδια, καλύπτουμε και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν. Τα ανακατεύουμε στη μέση του χρόνου. Με μια τσιμπίδα μεταφέρουμε τα μύδια σε ένα μπολ και πετάμε όσα δεν έχουν ανοίξει. Όταν κρυώσουν, αφαιρούμε τα μύδια από το κέλυφός τους. Απλώνουμε ένα σουρωτήρι με ένα διπλωμένο τούλι, το βάζουμε πάνω από ένα κατσαρολάκι και σουρώνουμε το χυμό από τα μύδια. Προσθέτουμε νερό ή ζωμό για να βγάλουμε 6 φλιτζάνια.

Σιγομαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε όσο θέλουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ τηγάνι και προσθέτουμε το λεπτοκομμένο κρεμμύδι, το σέλερι και μια γενναία πρέζα αλάτι. Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Δεν το ροδίζουμε. Προσθέτουμε το ρύζι και το πολτοποιημένο σκόρδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε 1/2 φλιτζάνι κρασί και ανακατεύουμε και πάλι, μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το σαφράν και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας, για 5 λεπτά, μέχρι οι ντομάτες να βγάλουν το άρωμά τους. Ξεκινάμε να προσθέτουμε το ζωμό που σιγομαγειρεύεται, 1 μεγάλη κουταλιά τη φορά. Ο ζωμός θα πρέπει ίσα να καλύπτει το ρύζι και να σχηματίζει φούσκες. Μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί. Συνεχίζουμε με αυτόν τον τρόπο, προσθέτοντας ζωμό, όταν βλέπουμε ότι το ρύζι στεγνώνει. Όταν το ρύζι μαλακώσει, προσθέτουμε τα μύδια και τους χυμούς τους και τον αρακά. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε αν θέλουμε. Προσθέτουμε κι άλλη 1 κουταλιά ζωμό και αφαιρούμε από τη φωτιά. Το ριζότο θα πρέπει να είναι κρεμώδες (προσθέτουμε ζωμό αν δεν είναι). Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

Συνταγή από εδώ.

Παπαρδέλες με σάλτσα πιπεριάς και γαρίδες

Υλικά: 800γρ. γαρίδες Νο3, 1 πακέτο παπαρδέλες , 3 πιπεριές Φλωρίνης, 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 1 μάτσο βασιλικό, 3 ώριμες τομάτες στον τρίφτη, 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη, 200ml ελαιόλαδο, 1 φλιτζάνι ούζο, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση: Ψήνουμε στο μάτι της κουζίνας ή σε καυτό τηγάνι τις πιπεριές, για να καεί η φλούδα και τις ρίχνουμε σε κρύο νερό, να τις καθαρίσουμε. Τις κόβουμε στα δύο και αφαιρούμε τα σπόρια και τα κοτσάνια. Τις σοτάρουμε σε καυτό τηγάνι με λάδι μαζί με τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Χτυπάμε το μίγμα με το pimmer, να γίνει λεία σάλτσα και το περνάμε από ψιλή σήτα. Τσιγαρίζουμε τις καθαρισμένες γαρίδες σε τηγάνι και τις σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε την σάλτσα πιπεριάς, τον βασιλικό, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο. Βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν οι γαρίδες και ρίχνουμε τις παπαρδέλες τις οποίες έχουμε βράσει σε νερό για πέντε λεπτά. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τις γαρίδες και σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο από πάνω.

Για έξτρα… κάψα (κλείσιμο ματιού), μπορούμε στις πιπεριές να βάλουμε και μία καυτερή χαμπανέρο.

Συνταγή από εδώ.


Επιδόρπιο



Μους σοκολάτας με φράουλες

Υλικά: 225 γρ. κρέμα γάλακτος, 150 γρ. φράουλες (καθαρό βάρος), παγωμένες, 2 κρόκους, 1 αυγό, 75 γρ. ζάχαρη, 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 56%, 85 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος

Για τη σάλτσα φράουλας: 150 γρ. φράουλες, παγωμένες, 200 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση: Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει σαντιγί. Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, μεταφέρουμε σε ένα μπολ, και την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε. Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια, χτυπάμε τις φράουλες, παγωμένες από το ψυγείο, μέχρι να γίνουν πουρές. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Ενσωματώνουμε στο μπολ με τον πουρέ φράουλας τη σαντιγί ανακατεύοντας με μια πλαστική σπάτουλα. Ρίχνουμε πρώτα το ¼ από τη σαντιγί στον πουρέ ανακατεύοντας γρήγορα, και τα υπόλοιπα ¾ τα ρίχνουμε σε δόσεις, απαλά, έτσι ώστε να μη χάσει τον όγκο του το μείγμα. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και κρατάμε στο ψυγείο.

Καθαρίζουμε τον κάδο του μίξερ καλά. Τον ξεπλένουμε και τον σκουπίζουμε από τα νερά. Τον ξαναβάζουμε στο μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους, το αυγό και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά για περίπου 5-6 λεπτά.

Σε ένα κατσαρόλακι με νερό που σιγοβράζει, βάζουμε από πάνω ένα μεταλλικό μπολ και προσθέτουμε τις σοκολάτες σε κομμάτια. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσουν. Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας στον κάδο του μίξερ ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί καλά με τους κρόκους έτσι ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε σε 2 δόσεις τη σαντιγί ανακατεύοντας ελαφρά με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε μια λεία μους.

Για τη σάλτσα φράουλας

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά τις φράουλες μαζί με τη ζάχαρη. Μόλις μαλακώσουν εντελώς οι φράουλες και αρχίσει να δένει το μείγμα, τις περνάμε από το μπλέντερ. Αν θέλουμε να έχει πιο λεία υφή, μπορούμε να περάσουμε το μείγμα από ένα σουρωτήρι ώστε να μην έχει κομματάκια η σάλτσα. Αδειάζουμε τη μους στα ποτήρια σερβιρίσματος, ρίχνουμε λίγη σάλτσα φράουλας από πάνω, και κρατάμε στο ψυγείο.

Συνταγή από εδώ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v