Έτσι θα φτιάξεις πανεύκολο παγωτό σάντουιτς

Επιστροφή στα αθώα χρόνια της παιδικής μας ηλικίας με μια αγαπημένη και γλυκιά συνταγή.

Όταν το παγωτό συνάντησε τα πτι-μπερ, γεννήθηκε κάτι υπέροχα καλοκαιρινό και λαχταριστό.

Εγένετο παγωτό- σάντουιτς!

Δείτε παρακάτω πώς θα το φτιάξετε εύκολα και γρήγορα.

Υλικά: 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά πάρα πολύ καλά παγωμένη, 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα, 200 γρ. μασκαρπόνε , 300 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπέρ (40 μπισκότα), 200 γρ. γεμιστά μπισκότα με γεύση της αρεσκείας μας

Για το σερβίρισμα: 200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη, κονφετί

Εκτέλεση: Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πήξει. Η κρέμα θα αρχίζει να πήζει σιγά σιγά και στην αρχή θα πάρει την υφή ενός αραιού γιαουρτιού. Προσοχή, δεν την ανακατεύουμε παραπάνω γιατί θα κόψει.

Αφαιρούμε από το μίξερ και βάζουμε τη σαντιγί σε ένα μπολ. Βάζουμε μέσα στον κάδο το ζαχαρούχο γάλα και το μασκαρπόνε. Τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τη σαντιγί στο μείγμα με το μασκαρπόνε. Ανακατεύουμε ελαφρά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας προσέχοντας να μην χάσουμε όγκο από τη σαντιγί μας.

Το μείγμα του παγωτού μας είναι έτοιμο.

Στρώνουμε σε ένα ταψάκι (25x35) μία μεμβράνη και βάζουμε τα μπισκότα με την καλή όψη προς τον πάτο το ένα δίπλα στο άλλο αφήνοντας ένα μικρό κενό ανάμεσά τους. Απλώνουμε από πάνω το μείγμα του παγωτού. Ενδιάμεσα βάζουμε μπισκότα της προτίμησής μας και τα καλύπτουμε με την κρέμα. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα και καλύπτουμε με μια μεμβράνη. Βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει για 10 ώρες. Όταν είναι έτοιμο κόβουμε το παγωτό με ένα μαχαίρι στα χωρίσματα των μπισκότων. Για να τα σερβίρουμε, βουτάμε τη μία άκρη του κάθε κομματιού στη λιωμένη σοκολάτα και μετά στα κονφετί ώστε να κολλήσουν πάνω στη σοκολάτα.

Τέλος, τα ξαναβάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει η σοκολάτα μας.

Συνταγή από εδώ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v