Συνταγές για υπέροχους σπιτικούς καφέδες

Φτιάξτε εύκολα στο σπίτι λαχταριστούς και τονωτικούς καφέδες με τη βοήθεια πέντε συνταγών… καφεΐνης.
Συνταγές για υπέροχους σπιτικούς καφέδες
Ζεστός Latte

Υλικά: Μια δόση εσπρέσο, 150 ml γάλα

Ζεσταίνουμε το γάλα στον ατμό της μηχανής με ελαφριά διόγκωση. Σερβίρουμε σε κούπα ή ποτήρι 200 ml, λίγο πάνω από τα 3/4. Ετοιμάζουμε τη δόση του espresso και τον προσθέτουμε σιγά-σιγά μέσα στο γάλα. Σερβίρεται είτε σε ψηλή πορσελάνινη κούπα είτε σε γυάλινη για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.  

Πηγή.

Freddo Latte

Υλικά: 2 δόσεις καφέ espresso, 5 παγάκια, 30 ml γάλα φρέσκο πλήρες

Εκτέλεση: Βγάζουμε δύο δόσεις espresso (έναν διπλό) από την μηχανή του καφέ και προσθέτουμε τη ζάχαρη που θέλουμε. Ανακατεύουμε για να διαλυθεί και μετά ρίχνουμε τον καφέ στο shaker μαζί με 2-3 παγάκια. Χτυπάμε για να κρυώσει και σερβίρουμε σε ποτήρι με πάγο. Συμπληρώνουμε το ποτήρι μας με φρέσκο γάλα.

Πηγή.

Irish coffee

Υλικά: 150 ml κρέμα γάλακτος, 90 ml ιρλανδέζικο ουίσκι, 6 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη, 340 ml δυνατό καυτό καφέ, νιφάδες σοκολάτας

Εκτέλεση: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε αραιή σαντιγί. Ζεσταίνουμε το ουίσκι, το βάζουμε σε ψηλά, πυρίμαχα ποτήρια και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Στη συνέχεια τα γεμίζουμε με τον καφέ και ανακατεύουμε καλά. Κρατάμε ένα κουταλάκι ανάποδα πάνω από τα ποτήρια και ρίχνουμε σιγά σιγά τη σαντιγί έτσι ώστε να πέφτει από το κουταλάκι στο ποτήρι, μέχρι να δημιουργηθεί ένα στρώμα πάχους 1-1,5 εκ. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με νιφάδες σοκολάτας.

Πηγή.

Americano

Φτιάχνουμε έναν κανονικό espresso χρησιμοποιώντας τη μηχανή espresso. Βάζουμε τον espresso σε ένα κανονικό φλυτζάνι καφέ (όχι φλιτζανάκι espresso) και προσθέτουμε καυτό αποσταγμένο νερό. Πειραματιστείτε με την αναλογία καφέ/νερού για να βρείτε τη ένταση που σας αρέσει.

Frapuccino Caramel

Υλικά: 2 εσπρέσο, 120ml γάλα εβαπορέ, 3 κ. σ. ζαχαρούχο γάλα, 15 - 20 παγάκια, 3 κ. γ. σιρόπι  καραμέλας, σαντιγί για γαρνίρισμα (προαιρετικό), 1 κ. γ. σιρόπι καραμέλας, για γαρνίρισμα (προαιρετικό)

Εκτέλεση: Χτυπάμε στο μπλέντερ τον καφέ, το εβαπορέ, το ζαχαρούχο γάλα και τα παγάκια. Προσθέτουμε το σιρόπι καραμέλας και ανακατεύουμε πάλι. Σερβίρουμε σε μεγάλο ποτήρι και γαρνίρουμε με σαντιγί και σιρόπι καραμέλας.

Πηγή.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v