Νηστίσιμες καλοκαιρινές λιχουδιές από την Χρυσή Ζύμη!

Έρχονται να γεμίσουν χαρά κάθε στιγμή της μέρας σας… και κατά τη διάρκεια της νηστείας!
Νηστίσιμες καλοκαιρινές λιχουδιές από την Χρυσή Ζύμη!

Για εσάς που δεν έχετε τον χρόνο ή τη δυνατότητα να δημιουργήσετε τη δική σας νηστίσιμη συνταγή εν μέσω των διακοπών, μην ανησυχείτε… η Χρυσή Ζύμη σας έχει ετοιμάσει μοναδικές νηστίσιμες επιλογές εύκολες και γρήγορες!

Ανακαλύψτε την Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης, τη Νηστίσιμη Χορτόπιτα, τα Σπιτικά Τρίγωνα με ταχίνι-μέλι-κανέλα και πολλούς ακόμα νηστίσιμους συνδυασμούς εδώ!

Για όσους βρουν την ευκαιρία να μπουν στην κουζίνα… η Χρυσή Ζύμη προτείνει νηστίσιμη και ελαφριά:


Γλυκιά πίτα με καρότο 

ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία Φύλλο κρούστας για πίτες Χρυσή Zύμη, 450γρ.
1 κιλό καρότα, τριμμένα
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
150 γρ. καρυδόψιχα, ψιλοκομμένη
200 γρ . ελαιόλαδο (για τη γέμιση)
300 γρ. ζάχαρη
6 βερίκοκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
6 δαμάσκηνα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
1 κ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
1/2 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
1/2 κ. γλυκού γαρύφαλλο, σε σκόνη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε 50γρ. από το ελαιόλαδο σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι, να μαραθεί. Προσθέτουμε τα καρότα και τα σιγοψήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα καρύδια, τα αποξηραμένα φρούτα, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και σιγομαγειρεύουμε για 2 -3 λεπτά ακόμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Λαδώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε 3 φύλλα στη βάση, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα και απλώνουμε λίγη γέμιση ομοιόμορφα. Από πάνω καλύπτουμε με 1 φύλλο και συνεχίζουμε με μια δόση από τη γέμιση. Καλύπτουμε πάλι με φύλλο και συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση. Στο τέλος καλύπτουμε με 2 φύλλα, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και κόβουμε την πίτα σε κομμάτια. Ψήνουμε την πίτα στους 180°C για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα.

Η Χρυσή Ζύμη εδώ και χρόνια μοιράζεται τις συνταγές της μαζί σας, προσφέροντας το ιδανικό φύλλο για κάθε γλυκιά ή αλμυρή δημιουργία. Διαφυλάσσοντας με αγάπη την παράδοση του τόπου, επιλέγει τα καλύτερα και πιο αγνά υλικά και σας χαρίζει μια μεγάλη ποικιλία από φύλλα, φτιαγμένα με γνώση και τέχνη, που εξασφαλίζουν επιτυχία και μοναδική γεύση. Έτσι, ό, τι φτιάχνετε με Χρυσή Ζύμη είναι τόσο νόστιμο, τόσο σπιτικό που θα σας ζητούν τη συνταγή!

Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε…Πέτυχε!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v