Εύκολα και δροσερά κοκτέιλ για το πάρτι

Χωρίς πολλά υλικά, χωρίς ταλαιπωρία, χωρίς… πολλά πολλά δείτε τέσσερα τέλεια κοκτέιλ για να γεμίσετε κανάτες και να απογειώσετε το πάρτι.
Εύκολα και δροσερά κοκτέιλ για το πάρτι

«Κώσταααααααααα, τα μπίτερς!»

(τρίβοντας τζίντζερ) «Δεν ξέρω πού είναι – Αχ! κόπηκα με το ρημάδι! @%@ - ρώτα τον Γιάννη να σου πει, γαμ… τον τρίφτη μου μέσα @^*(&@*&»

«Ρε παιδιά, εγώ εδώ πέρα μάλλον λάθος μάτι άνοιξα γιατί το σιρόπι ζάχαρης δε λέει να γίν…  ώπα, το γάντι Μαρία, βγάλ’το από ‘κει πάνω θα γίνει φλαμπέ!»

Λοιπόν, τα κοκτέιλ στο πάρτι είναι δύσκολη υπόθεση, γενικά, πόσο μάλλον αν αποφασίσετε να τα κάνετε «ψαγμένα» για να εντυπωσιάσετε, καταλήγοντας να πρωταγωνιστείτε εν τέλει σε αναπαράσταση έργου στο Περοκέ.

Για να μη συμβούν όλα αυτά, ιδού μερικές εύκολες συνταγές, σε ποσότητες που θα ποτίσουν πάνω από πέντε στομάχια και θα σας βγάλουν από την ταλαιπωρία.

Strawberry Basil Margaritas

Για 8 περίπου ποτά: 300 ml συμπυκνωμένη λεμονάδα/ 10 φράουλες/ 8 φύλλα βασιλικού/ 2μιση κούπες τεκίλα (χρυσή ή ασημένια)

Αδειάστε την συμπυκνωμένη λεμονάδα σε μια μεγάλη κανάτα, προσθέστε 2μιση κούπες νερό και 2μιση κούπες τεκίλα. Κόψτε τις φράουλες κατά μήκος σε φέτες και βάλτε τις στην κανάτα, τρίψτε τον βασιλικό στα χέρια σας για να απελευθερώσει το άρωμά του και πετάξτε τον και αυτόν μέσα. Καλύψτε την κανάτα και βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον τέσσερις ώρες. Βγάλτε την όταν είστε έτοιμοι και απολαύστε.

Φωτο: www.thekitchn.com

Sparkling Watermelon Sangria

Για 4-6 ποτά: 4 κούπες καρπούζι, κομμένο σε κύβους, κρύο/ ¾ κούπας λευκό κρασί Port/ 1 λάιμ κομμένο σε φέτες/ 1 μπουκάλι 750 ml Μοσχάτο, παγωμένο/ 3 κούπες ανθρακούχο νερό με λάιμ

Φωτό: www.thekitchn.com
Σε μια κανάτα, ρίξτε τους κύβους καρπουζιού (κρατώντας 2-3 για γαρνιτούρα) και το πορτ. Σιγουρευτείτε ότι είναι κρύα γιατί «μουλιάζουν» σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέστε 8-10 φέτες λάιμ και προσθέστε το Μοσχάτο και το ανθρακούχο νερό. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι και αδειάστε σε ποτήρια με πάγο, γαρνίροντας με τους κύβους καρπουζιού.

Frozen Strawberry Daiquiri

Για 4-6 ποτά: 1 κούπα λευκό ρούμι/ 3 κούπες φρέσκες φράουλες χοντροκομμένες και καθαρισμένες/ ¼ κούπας χυμός λαιμ, φρέσκος/ παγάκια

Σε ένα μπλέντερ, χτυπήστε το ρούμι, τις φράουλες, τον χυμό λάιμ και 1 κούπα πάγο. Χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα για να γίνει ομοιογενές το μείγμα και σερβίρετε. Αναλόγως πόσο «σφτιχτό» θέλετε το ντάκιρι, μπορείτε να προσθέσετε πάγο. Ξεκινήστε με μια κούπα και αν το θέλετε λιγότερο αραιωμένο προσθέστε μισή ακόμα.

Green Tea Mojito

Για 1 ποτό: 1 κ.σ. χυμός λαιμ, 4 μεγάλα φύλλα μέντας, 2 κ.γλ. ζάχαρη, ½ κούπα πράσινο τσάι, μια μεζούρα λευκό ρούμι

Λιώστε με το γουδοχέρι τον χυμό λάιμ, την μέντα και την ζάχαρη μέχρι να απελευθερωθούν οι γεύσεις τους. Προσθέστε πάγο μέχρι τα ¾ του ποτηριού και μετά προσθέστε το ρούμι και το πράσινο τσάι. Ανακατέψτε καλά. Αν θέλετε να «παίξετε» με κανάτα, πολλαπλασιάστε τα υλικά με τον αριθμό των καλεσμένων σας, λιώστε την μέντα, το λάιμ και τη ζάχαρη, αναμείξτε με το πράσινο τσάι και το ρούμι, μέσα στην κανάτα και ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά. Βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v