Τι εύκολο να μαγειρέψω σήμερα;

Θέλετε να φάτε κάτι νόστιμο όμως… βαριέστε τα πολλά πολλά; Νόστιμες, εύκολες και αρκετά γρήγορες συνταγές που θα σας σώσουν.
Τι εύκολο να μαγειρέψω σήμερα;
Θέλετε να φάτε κάτι νόστιμο. Αλλά δε θέλετε να σπαταλήσετε μία ώρα στην κουζίνα. Ούτε να διαβάσετε συνταγές που απαιτούν ένα κάρο προετοιμασία. Σας καταλαβαίνουμε απόλυτα και έχουμε τέσσερις νοστιμότατες και αρκετά απλές προτάσεις για να γεμίσετε ποιοτικά το στόμαχι σας.

Μπρουσκέτες με σολομό

Υλικά: 6 φέτες μαύρο πολύσπορο ψωμί/ 6 κ.σ. ελαιόλαδο/ 100 γρ. τυρί κρέμα/ φρέσκο πιπέρι/ ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι/ ½ αγγούρι/ 120 γρ. σολομός καπνιστός

Εκτέλεση: Παίρνουμε τις φέτες του ψωμιού μας, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις φρυγανίζουμε στην τοστιέρα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το τυρί κρέμα, μία κουταλιά ελαιόλαδο, φρέσκο πιπέρι και το ξύσμα από το λεμόνι. Κόβουμε με το piller το αγγούρι μαζί με τη φλούδα σε λεπτές φέτες. Παίρνουμε μόνο τη σάρκα και όχι τα κουκούτσια.

Στη συνέχεια παίρνουμε τις φέτες από το αγγούρι και τις μαρινάρουμε σε ένα μπολ μαζί με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το χυμό του λεμονιού. Αλείφουμε κάθε φέτα του ψωμιού με το τυρί, από πάνω βάζουμε 2-3 φέτες αγγουριού και 1 φέτα σολομό. Σερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο από επάνω.

Συνταγή από εδώ

Μακαρόνια με σκόρδο, βασιλικό και τσίλι

Υλικά: 120 ml παρθένο ελαιόλαδο/ 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο/ 1 κ.σ. πλατύφυλλο βασιλικό ψιλοκομμένο/ 1/4 κουταλάκι του γλυκού τσίλι/ 500 γρ. σπαγγέτι/ αλάτι

Εκτέλεση: Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράζουν σε άφθονο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Σε σχετικά μεγάλη και φαρδιά αντικολλητική κατσαρόλα (να χωράει στο τέλος τα μακαρόνια) ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο ανακατεύοντας σε μέτριας έντασης φωτιά. Μόλις το σκόρδο αρχίζει να αλλάζει χρώμα, προσθέτουμε το βασιλικό, το τσίλι και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε την κατσαρόλα απ' τη φωτιά.

Μόλις τα μακαρόνια είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα με τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε γρήγορα και καλά, να πάει η σάλτσα παντού και κατεβάζουμε απ' τη φωτιά. Σερβίρουμε τα μακαρόνια αμέσως.

Συνταγή από εδώ

Καγιανάς με πιπεριές και κρεμμύδια

Υλικά: 600 γρ. ώριμες ντομάτες/ 8 αυγά/ 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο/ 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια/1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λεπτές λωρίδες/ 150 γρ. φέτα (προαιρετικά)/ λίγο αλάτ/ πιπέρι/ ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά για 6’ - 7’, μέχρι να μαραθούν. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τα πολλά υγρά και τις προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη. Σιγοψήνουμε για 20’ - 25’, μέχρις ότου τα υγρά εξατμιστούν εντελώς και κατόπιν προσθέτoυμε τα αυγά, τα οποία έχουμε χτυπήσει με το σύρμα μαζί με αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 4’ - 5’, μέχρι να σφίξουν τα αυγά. Αν θέλουμε, προσθέτουμε και λίγη τριμμένη φέτα και ψιλοκομμένη πιπεριά.

Συνταγή από εδώ

Πατάτες με κρεμμύδια τηγανητά

Υλικά: 5 πατάτες μέτριες/ 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο/λάδι για το τηγάνισμα/ αλάτι

Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε πολύ λεπτές ροδέλες, τις ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με το λάδι που έχει κάψει. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα προσθέτουμε και το κρεμμύδι. Τα τηγανίζουμε όλα μαζί και αφού χρυσίσουν και τα κρεμμύδια αποσύρουμε. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα απ' το τηγάνι, αλατίζουμε και σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v