Πώς να φτιάξετε σπιτικό light παγωτό

Τέσσερις απλές συνταγές για να φτιάξετε μόνοι σας λαχταριστό, δροσιστικό, αλλά light παγωτό που θα σας φορτώσει γεύση αλλά όχι… τύψεις.
Πώς να φτιάξετε σπιτικό light παγωτό
Βελούδινο παγωτό κρέμα, γεύση – αλλά όχι θερμίδες – σοκολάτας, λαχταριστή μπανάνα και χειροποίητο… εξωτικό ξυλάκι. Τα καλύτερα σπιτικά παγωτά είναι… light, και παρακάτω συγκεντρώνουμε τέσσερις τέτοιες συνταγές που μπορείτε να ακολουθήσετε είτε έχετε παγωτομηχανή, είτε όχι.

Παγωτό κρέμα light by Parliaros



Υλικά:
200 γρ. φρέσκο γάλα με 1,5% λιπαρά, 300 γρ. κρέμα γάλακτος light, 100 γρ. ζάχαρη άχνη, 5 φλιτζανάκια εσπρέσο για το σερβίρισμα ή λικέρ μαστίχας
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, την κρέμα και το γάλα σε ένα μπολ. Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης για να το παγώσουμε. Σε μισή ώρα περίπου θα είναι έτοιμο. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, το βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη και κάθε μισή ώρα το βγάζουμε και το ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τουλάχιστον 4-5 φορές έως ότου παγώσει καλά το παγωτό και γίνει αφράτο. Σερβίρουμε σε μπολ ή ποτήρια περιχύνοντας κάθε μερίδα με εσπρέσο ή με λικέρ μαστίχας, αντί άλλης σος.
Η συνταγή είναι από εδώ

Γρήγορο παγωτό μπανάνα



Υλικά:
4 μπανάνες ώριμες, 4 κ.γ. μέλι και έξτρα για σερβίρισμα, 2-4 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο, μούσλι για σερβίρισμα, ξηρούς καρπούς για σερβίρισμα (cranberries), 100 γρ. κουβερτούρα προαιρετικά για σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Κόβουμε σε ροδέλες τις μπανάνες. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι. Τις βάζουμε μέσα οριζόντια να μην ακουμπάει η μία πάνω στην άλλη, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όσες στρώσεις χρειαστεί. Κλείνουμε με μεμβράνη το ταψάκι. Τις βάζουμε στην κατάψυξη για 10 ώρες. Μολις είναι έτοιμες, τις χτυπάμε στο πολυμηχάνημα (στη θέση με τα μαχαίρια) ή σε περίπτωση που έχουμε μικρό μίξερ, κάνουμε το παγωτό σε δόσεις. Παίρνουμε με μία σπάτουλα το μείγμα από τα τοιχώματα που δεν έχει χτυπηθεί. Μόλις γίνουν μικρά κομματάκια τότε προσθέτουμε το μέλι. Φέρνουμε 2 βόλτες. Σε αυτό το σημείο, αν επιθυμούμε, προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής για πιο έντονο χρώμα και φέρνουμε άλλες 2 βόλτες. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να βάλουμε ό,τι μπαχαρικό μας αρέσει. Είναι έτοιμο, όταν οι μπανάνες γίνουν μια νόστιμη μαστιχωτή μάζα. Σε ένα μπολάκι βάζουμε μούσλι στη βάση, από πάνω παγωτό μπανάνας, λίγο μέλι και ένα φύλλο δυόσμο και σερβίρουμε. Αν θέλουμε να βάλουμε σοκολάτα, ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στις μπανάνες. Ρίχνουμε ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Σερβίρουμε και διατηρούμε στην κατάψυξη.
Η συνταγή είναι από εδώ

Ξυλάκι παγωτό με γιαούρτι, καρύδα και μάνγκο



Υλικά:
1 ώριμο μάνγκο, 200 γρ. γάλα καρύδας με χαμηλά λιπαρά, 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά, 1 βανίλια, 5 κ.σ. σιρόπι αγαύης, 6 θήκες για παγωτό ξυλάκι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το μάνγκο, το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε στο μπλέντερ με το γάλα, το γιαούρτι, τη βανίλια, το σιρόπι και το ξύσμα. Τα αλέθουμε σε πουρέ, μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Ισομοιράζουμε στις θήκες για ξυλάκια. Παγώνουμε για 5-6 ώρες. Για πιο σφιχτό αποτέλεσμα αφήνουμε μια νύχτα στο ψυγείο. Βουτάμε τις θήκες σε ζεστό νερό για 2-3 δευτερόλεπτα. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε. Κάθε παγωτό έχει περί τις 120 θερμίδες.
Η συνταγή είναι εδώ

Παγωτό σοκολάτας από γιαούρτι



Υλικά:
2 κούπες στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, 1/4 της κούπας γάλα, 1/3 της κούπας κακάο σκόνη, 1/2 κούπα ζάχαρη, σιρόπι σοκολάτας προαιρετικά
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το γάλα σε μπρίκι σε χαμηλή φωτιά (ή στο φούρνο μικροκυμάτων) και προσθέτουμε το κακάο και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα. Τοποθετούμε το γιαούρτι σε μπολ και το χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει. Σιγά-σιγά, ξεκινάμε να προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας. Αφήνουμε στην κατάψυξη για 8 ώρες ή αν έχουμε μηχάνημα για παγωτό, εκτελούμε σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του. Αν δούμε ότι χρειάζεται κι άλλο χρόνο ώστε να παγώσει, το αφήνουμε στην κατάψυξη.
Η συνταγή είναι από εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v